Home / Featured / Πρόγραμμα «Διαδρομές στη Διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας για διδάσκοντες στην Ελλάδα και το εξωτερικό»

Πρόγραμμα «Διαδρομές στη Διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας για διδάσκοντες στην Ελλάδα και το εξωτερικό»

Δημοσιεύτηκε: 7:25 πμ Νοέμβριος 20th, 2015  


kentro_ellinikis_glossas

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόγραμμα «Διαδρομές στη Διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας για διδάσκοντες στην Ελλάδα και το εξωτερικό» για το έτος 2016

1. To Kέντρο Ελληνικής Γλώσσας ανακοινώνει τη διενέργεια του εξ αποστάσεως επιμορφωτικού προγράμματος «Διαδρομές στη Διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας για διδάσκοντες στην Ελλάδα και το εξωτερικό» (https://diadromes.greek-language.gr) για το έτος 2016 (Ιανουάριος-Οκτώβριος 2016).

2. Οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα μπορούν να εγγραφούν ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας την απαραίτητη αίτηση συμμετοχής στον ιστοχώρο: https://www.greek-language.gr/routes. Αιτήσεις υποβάλλονται από την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015.

Το κόστος συμμετοχής στο δεκάμηνο επιμορφωτικό πρόγραμμα είναι 1.200,00 Ευρώ. Χορηγείται έκπτωση 10% (1.080,00 Ευρώ), στο κόστος συμμετοχής σε όσους προβούν σε εξόφληση του συνολικού ποσού με την εγγραφή τους. Δίνεται η δυνατότητα πληρωμής του κόστους συμμετοχής:
-σε τέσσερις (4) ισόποσες δόσεις ύψους 300,00 Ευρώ εκάστη που θα καταβάλλονται ως ακολούθως:
1η δόση: με την εγγραφή, δηλαδή μέχρι τις 20/12/2015
2η δόση: μέχρι 15/3/2016
3η δόση: μέχρι 21/5/2016
4η δόση: μέχρι 21/8/2016

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που ο επιμορφούμενος διακόψει το πρόγραμμα για οποιονδήποτε λόγο δεν επιστρέφεται κανένα ποσό, αλλά δίνεται η δυνατότητα (αυστηρά και μόνον εφόσον συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας) συνέχισης της παρακολούθησης σε επόμενο κύκλο. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τους οικονομικούς όρους συμμετοχής στο πρόγραμμα (όπως είναι τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού και οι τρόποι πληρωμής), θα βρείτε στο πεδίο των εγγραφών.

3. Δικαίωμα εγγραφής και συμμετοχής στην επιμόρφωση έχουν:
-Οι εμπλεκόμενοι στη ή/και ενδιαφερόμενοι για τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, που είναι:
• απόφοιτοι Παιδαγωγικών Τμημάτων
• απόφοιτοι ελληνικής φιλολογίας
• απόφοιτοι θεολογικών σχολών
• απόφοιτοι ξένων φιλολογιών ή άλλων πανεπιστημιακών τμημάτων ελληνικών ή ισότιμων ξένων πανεπιστημίων.
• Υπό όρους γίνονται δεκτοί υποψήφιοι που δεν έχουν ολοκληρώσει σπουδές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν το νομικό πλαίσιο των ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ σας παραπέμπουμε στην ιστοσελίδα των εγγραφών.
Διευκρινίζεται ότι οι συμμετέχοντες, αν δεν είναι φυσικοί ομιλητές, πρέπει να γνωρίζουν άριστα την ελληνική γλώσσα σε επίπεδο ελληνομάθειας Γ2, αποδεικνυόμενη: είτε με τη φοίτησή τους σε ελληνόφωνο εκπαιδευτικό ίδρυμα δευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, είτε με πιστοποιητικό ελληνομάθειας που εκδίδεται σύμφωνα με το Π.Δ. 60/2010.

4. Το πρόγραμμα υλοποιείται εξ ολοκλήρου από απόσταση και αποτελείται από οχτώ (8) ενότητες. Η κάθε ενότητα περιλαμβάνει από 3 ως 4 κεφάλαια και οι περιοχές που καλύπτονται είναι:
α. Σχεδιασμός και διαχείριση μαθήματος, διδασκαλία των τεσσάρων δεξιοτήτων
β. Διδασκαλία της γραμματικής, του λεξιλογίου και της προφοράς
γ. Γλωσσική Διδασκαλία σε παιδιά
δ. Αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών
ε. Διδασκαλία ξένης γλώσσας με Η/Υ (Computer Assisted Language Learning)
στ. Όψεις της γλώσσας
ζ. Διγλωσσία: Η γλώσσα και η σκέψη στον δίγλωσσο ομιλητή
η. Όταν οι Πολιτισμοί Συνομιλούν στο Σχολείο: Ζητήματα Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης

Στοιχεία επικοινωνίας:

e mail: programma.diadromes@gmail.com
τηλ.: 2313331541 και 2310805507 (ώρες πληροφόρησης: 13.00-15.00 καθημερινά-εργάσιμες ημέρες).


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...