Home / HEADER-NEWS / Πολλά τα κενά ακόμα στα σχολεία της Πελοποννήσου

Πολλά τα κενά ακόμα στα σχολεία της Πελοποννήσου

Δημοσιεύτηκε: 5:42 μμ Νοέμβριος 2nd, 2015  


daskala

Αρκετά κενά ακόμα στα σχολεία της Πελοποννήσου

Σε 3η εβδομάδα κατάληψης βρίσκεται από τους γονείς των μαθητών, το δημοτικό σχολείο Κανδήλας στην ορεινή Αρκαδία, λόγω της έλλειψης ενός δασκάλου. Το σχολείο είναι οργανικά τριθέσιο και φοιτούν 27 παιδιά, ενώ υπηρετούν μόνο δύο δάσκαλοι και οι γονείς στην προσπάθειά τους να πιέσουν, προχώρησαν σε κατάληψη διαρκείας πριν από αρκετές ημέρες.

Ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, Γιώργος Στριφτόμπολας, σε δηλώσεις του σήμερα ανέφερε ,ότι έχουν επισκεφθεί πολλές φορές την πρωτοβάθμια διεύθυνση εκπαίδευσης στην Τρίπολη, αλλά παρά τις προσπάθειες του διευθυντή, δάσκαλος δεν έχει τοποθετηθεί και θα προχωρήσουν σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις.

Επιπλέον, ο κ. Στριφτόμπολας είπε ξεκάθαρα, ότι οι γονείς περιμένουν την τοποθέτηση εκπαιδευτικού και δεν θα μεταφέρουν τα παιδιά τους σε άλλο σχολείο, ούτε θα επιτρέψουν την υποβάθμιση του σχολείου τους, αν σε αυτό στοχεύει το υπουργείο και δεν στέλνει εκπαιδευτικούς.

Ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Πετρόπουλος, εξήγησε ότι το πρόβλημα έλλειψης δασκάλων ήταν μεγάλο σε κάποιους νομούς και έχει γίνει ότι είναι δυνατό στα πλαίσια διαχείρισης του προσωπικού.

Ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι στο σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, υπάρχουν πάνω από είκοσι κενά δασκάλων, για να καλυφθούν οι οργανικές θέσεις και όχι τα λειτουργικά κενά, γιατί το πρόγραμμα προσαρμόζεται ανάλογα.

Ακόμη, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο υποβιβασμού ή κλεισίματος του σχολείου της Κανδύλας και επεσήμανε πως στην Αρκαδία, καλύφθηκαν γρήγορα τα κενά που υπήρχαν σε σύγκριση με άλλες περιοχές, ενώ προς επίρρωση των λεγομένων του ότι δεν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις για το σχολείο, σημείωσε ότι και στο δικό του χωριό υπάρχει ανάλογο πρόβλημα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, στο Λογγά Μεσσηνίας, το σχολείο είναι τετραθέσιο και λειτουργεί με τρεις δασκάλους, μέχρι να τοποθετηθεί δάσκαλος.

Τέλος, κάλεσε τους γονείς να σταματήσουν την κατάληψη του σχολείου και να στείλουν τα παιδιά για μάθημα, διευκολύνοντας στην λύση του προβλήματος και δήλωσε πως την εβδομάδα που διανύουμε ενδεχομένως να λυθεί το πρόβλημα, με την τοποθέτηση δασκάλου στο σχολείο της Κανδήλας.

https://www.dikaiologitika.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...