Τελευταία Νέα

Πέμπτη, 29/07/2021, 14:02


Home / HEADER-NEWS / ΟΛΜΕ: Η ηγεσία του υπ. Παιδείας να αποκλείσει άμεσα κάθε ιδιώτη από την δημόσια εκπαίδευση και την κερδοσκοπία σε βάρος της

ΟΛΜΕ: Η ηγεσία του υπ. Παιδείας να αποκλείσει άμεσα κάθε ιδιώτη από την δημόσια εκπαίδευση και την κερδοσκοπία σε βάρος της

Δημοσιεύτηκε: 1:40 μμ Νοέμβριος 10th, 2015  


olme_jpg_414x290

ΟΛΜΕ: Η ηγεσία του υπ. Παιδείας να αποκλείσει άμεσα κάθε ιδιώτη από την δημόσια εκπαίδευση και την κερδοσκοπία σε βάρος της

Αξιολόγηση της ενισχυτικής διδασκαλίας των ετών 2012-13 και 2013-14

Η Γεν. Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ καταγγέλλει την ανάθεση από το Υπουργείο Παιδείας της αξιολόγησης, της ενισχυτικής διδασκαλίας των ετών 2012-2013 και 2013 – 2014 σε μία μονοπρόσωπη ΕΠΕ. Πρόκειται για μια διαδικασία εξωτερικής αξιολόγησης μέσω ενός προγράμματος ΕΣΠΑ που απευθύνει ερωτηματολόγια σε σχολεία, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Για την προαναφερόμενη περίπτωση διατυπώνουμε τις παρακάτω παρατηρήσεις:

1. Η ενισχυτική διδασκαλία άρχισε 2-3 ημέρες έως μία εβδομάδα πριν τις εξετάσεις του Μαϊου με την αιτιολογία πως δεν υπήρχαν τα χρήματα για αναπληρωτές και υπερωρίες. Όμως, στη μονοπρόσωπη ΕΠΕ θα καταβληθούν κανονικά τα προβλεπόμενα χρήματα και παρότι είναι ιδιωτική εταιρεία θα αναλάβει ρόλο εξωτερικού αξιολογητή στα πλαίσια της δημόσιας εκπαίδευσης. Εύλογα προκύπτει η εξής ερώτηση: Το Υπουργείο Παιδείας αγνοεί το γεγονός ότι 2-3 ημέρες πριν τις εξετάσεις, μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας δε νοούνται ως αντισταθμιστική αγωγή; Συνεπώς μόνο ως δικαιολογία μπορεί να εκληφθεί η απόφαση αυτή αφενός, για να εξυπηρετηθούν κάποιες ιδιωτικές εταιρείες κι αφετέρου, να αναδειχθεί το «κοινωνικό πρόσωπο» της εκάστοτε κυβέρνησης.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

2. Η δράση αποτελεί εξωτερική αξιολόγηση, εμπλέκοντας και τους γονείς, τους οποίους καλεί να αξιολογήσουν την παιδαγωγική επάρκεια των καθηγητών! Όλα αυτά έχουν απορριφθεί από τον κλάδο μας και με αποφάσεις συνεδρίων αλλά και στη συνείδησή του.

3. Η Γεν. Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ καλεί:
Α. Τους συναδέλφους που έχουν με οποιοδήποτε τρόπο ανάμειξη, είτε ως διευθυντές – συντονιστές είτε ως διδάσκοντες και όλους τους γονείς να αγνοήσουν την εν λόγω εταιρεία και να αρνηθούν οποιαδήποτε αξιολόγηση – δικαιολογία πλουτισμού σε βάρος των μαθητών του δημόσιου σχολείου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Την Παρασκευή 30/7 ανοίγουν τα ραντεβού εμβολιασμού για τους μαθητές 12-15 ετών

Β. Η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να αποκλείσει άμεσα κάθε ιδιώτη από την δημόσια εκπαίδευση και την κερδοσκοπία σε βάρος της και να διαθέσει όσα κονδύλια υπάρχουν για εκπαιδευτικούς που θα καλύψουν τα κενά διδασκαλίας, κύριας και ενισχυτικής, όσο το δυνατόν νωρίτερα και όχι 2 μέρες πριν τις εξετάσεις.

Xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας ...