Τελευταία Νέα

Πέμπτη, 09/04/2020, 06:23


Home / HEADER-NEWS / Ο υπουργός Παιδείας για τα βιβλία Αγγλικών

Ο υπουργός Παιδείας για τα βιβλία Αγγλικών

Δημοσιεύτηκε: 1:37 μμ Νοέμβριος 26th, 2015  


Englishbook

Ο υπουργός Παιδείας για τα βιβλία Αγγλικών

Η επιλογή τους γίνεται από το ελεύθερο εμπόριο

Σύμφωνα με τις αρ. 25/05-05-2015 και 31/26-05-2015 εισηγήσεις του ΙΕΠ, η επιλογή των διδακτικών βιβλίων Αγγλικής γλώσσας γίνεται από το ελεύθερο εμπόριο για το σχολικό έτος 2015-2016 καθώς δεν προβλέπονται επικαιροποιημένες λίστες με βιβλία Αγγλικών για όλες τις ειδικότητες.

Επίσης, στους περισσότερους τομείς/ειδικότητες – καθώς και στο μάθημα Γενικής Παιδείας – χρησιμοποιούνταν παλαιότερα βιβλία Αγγλικών στα οποία δεν έχουν συμπεριληφθεί οι εξελίξεις στο χώρο της γνώσης και της επιστήμης. Συγκεκριμένα, τα περισσότερα βιβλία των Αγγλικών ειδικότητας που χρησιμοποιούνταν μέχρι και το προηγούμενο σχολικό έτος στα ΕΠΑΛ, έχουν γραφτεί τις δεκαετίες 1980 και 1990, με αποτέλεσμα να είναι ανεπαρκή ως προς την επιστημονική και παιδαγωγική τους εγκυρότητα, τη δημιουργία κινήτρων μάθησης, την προώθηση εναλλακτικών διδακτικών προσεγγίσεων και διαθεματικών δημιουργικών δραστηριοτήτων.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Νίκος Τσούλιας: Να ποιο είναι το κύριο πρόβλημα με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε γραπτή απάντηση του υπουργού Παιδείας απαντώντας, σε σχετικό έγγραφό και σε επιστολή της Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με θέμα τη δωρεάν παροχή βιβλίων Αγγλικής στους μαθητές των ΕΠΑΛ, την οποία κατέθεσαν ως Αναφορά οι Βουλευτές κκ Βαρδαλής Σάκης και Δελής Γιάννης.

xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ενημέρωση από τον Νεκτάριο Κορδή για τις εκπαιδευτικές εξελίξεις

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Σχετικά με τις συνεδριάσεις του ΚΥΣΔΕ που έγιναν την Δευτέρα ...