Home / HEADER-NEWS / Ο υπουργός Παιδείας για ελλείψεις σε σχολεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης

Ο υπουργός Παιδείας για ελλείψεις σε σχολεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης

Δημοσιεύτηκε: 9:35 μμ Νοέμβριος 2nd, 2015  


filis

Ο υπουργός Παιδείας για ελλείψεις σε σχολεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης

Έχουν προσληφθεί 53 αναπληρωτές έως τώρα

53 αναπληρωτές έχουν προσληφθεί έως τώρα στα σχολεία Γενικής Εκπαίδευσης της Β Θεσσαλονίκης εκ των οποίων 17 Μαθηματικοί και 3 Χημικοί. Τα στοιχεία αυτά παρατίθενται από τον υπουργό Παιδείας ως απάντηση σε ερώτηση βουλευτή για ελλείψεις εκπαιδευτικών στο Γυμνάσιο και Λύκειο Ζαγκλιβερίου.

Σύμφωνα με έγγραφο της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Θεσσαλονίκης, στο Γυμνάσιο Ζαγκλιβερίου έχουν καλυφθεί όλα τα κενά, με μόνη εκκρεμότητα λειτουργικό κενό τριών ωρών κλάδου ΠΕ0801 Καλλιτεχνικών.

Στο ΓΕΛ Ζαγκλιβερίου έχουν καλυφθεί τα λειτουργικά κενά, εκτός από το λειτουργικό κενό 24 ωρών κλάδου ΠΕ0301 Μαθηματικών, το οποίο είναι πιθανό να καλυφτεί τις επόμενες μέρες μετά από τη διαδικασία τοποθέτησης αναπληρωτών που έχουν ήδη προσληφθεί.

Σημειώνεται ότι, πολλές φορές, συμβαίνει μερικοί από τους προσλαμβανόμενους αναπληρωτές να μην εμφανίζονται για ανάληψη υπηρεσίας στις περιοχές που προσλήφθηκαν ή να αναλαμβάνουν και να παραιτούνται, με συνέπεια την αδυναμία της κανονικής λειτουργίας των σχολείων για αρκετό διάστημα μέχρι να προσληφθούν άλλοι υποψήφιοι για την αντικατάστασή τους δεδομένου ότι το συγκεκριμένο λειτουργικό κενό μεταφέρεται σε επόμενη φάση αναπληρωτών.

Μεταξύ των άλλων αναφέρεται ότι το Υπουργείο Παιδείας μεριμνά με κάθε δυνατό τρόπο, ούτως ώστε να μην παρουσιάζονται ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό ούτε στην αρχή αλλά ούτε και στη διάρκεια του σχολικού έτους και να εξασφαλίζεται η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Καλόγηρος Βασίλειος

xenesglosses.eu/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...