Home / Featured / Ο Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων ζητά την κατάργηση της εξέτασης των ειδικών μαθημάτων

Ο Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων ζητά την κατάργηση της εξέτασης των ειδικών μαθημάτων

Δημοσιεύτηκε: 12:50 μμ Νοέμβριος 4th, 2015  


panelladikes2014_361619827

ΔΑΚΕ Β ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης:

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ – Ο Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων ζητά την κατάργηση της εξέτασης των ειδικών μαθημάτων

Ανακοίνωση
«ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ Ε.Ο.Ε. ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ»
Το ΔΣ της ΔΑΚΕ Β ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης μετά από την ανησυχητική εισήγηση – πρόταση της νεοσύστατης Ε.Ο.Ε., προς τμήματα των ΑΕΙ και ΑΤΕΙ διαβλέπει ότι στην προσπάθεια μείωσης του κόστους της ΔΩΡΕΑΝ εκπαίδευσης ξεκινάει μια πορεία προς την Ιδιωτική εκπαίδευση και το Ιδιωτικό φροντιστήριο.
Μήπως πρέπει να ανησυχούμε για τις εξελίξεις αυτές;
Μήπως κάποιοι εντέχνως ανοίγουν την “πόρτα” στην Ιδιωτική εκπαίδευση με αφορμή τις εξετάσεις για τα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ;
Συγκεκριμένα θεωρούμε ότι αυτή η εισήγηση θα φέρει πολλά περισσότερα προβλήματα από αυτά που ενδεχομένως προσπαθεί να λύσει, όπως επικαλούνται οι συντάκτες της.
1. Είναι προφανές ότι εξυπηρετεί κυρίως τα συμφέροντα των φροντιστηρίων στα οποία θα οδηγούνται οι υποψήφιοι προκειμένου να αποκτήσουν πιστοποίηση επιπέδου Β2 ή άλλη.
2. Διαφαίνεται να υπάρχει αντίθετη άποψη ανάμεσα στον Ε.Ο.Ε. και τους ξενόγλωσσους συμβούλους και/ή εκπαιδευτικούς με δεδομένη την πρόταση – άποψη για τον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων σε Πανελλαδικό επίπεδο με προεξάρχουσα την αναφορά στις ξένες γλώσσες αλλά και “κρυφή ατζέντα” για τα υπόλοιπα ειδικά μαθήματα.
3. Μην ξεχνάμε ότι για την οποιαδήποτε πιστοποίηση σε Ξένες γλώσσες, χρειάζεται ο υποψήφιος να καταβάλει αντίτιμο 100 ευρώ τουλάχιστον, άρα εκτός των άλλων εξόδων οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών θα έχουν να αντιμετωπίσουν και αυτό το έξοδο.
4. Τα αγγλικά και τα Γερμανικά στα ΕΠΑΛ διδάσκονται στην Γ λυκείου προετοιμάζοντας τους υποψήφιους του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων, για παράδειγμα. Οι μαθητές αυτοί, όπως φαίνεται από την εισήγηση της ΕΟΕ, θα είναι αναγκασμένοι να καταφεύγουν στην ιδιωτική εκπαίδευση αφού οι εξετάσεις Πιστοποίησης Γλωσσομάθειας είναι ποιο απαιτητικές και οδηγούν τους μαθητές στο ιδιωτικό φροντιστήριο. Αυτή είναι η ΔΩΡΕΑΝ παιδεία που μας “υπόσχεται” η νέα κυβέρνηση;
Καλούμε γι’ αυτό όλους τους εμπλεκόμενους να ματαιώσουν τα σχέδια που οδηγούν ολοταχώς στην Ιδιωτική εκπαίδευση και το φροντιστήριο
dictyo.gr

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...