ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΕΝΤΡΟ

Δυναμική πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν μαθητές, σπουδαστές, εκπαιδευτικοί και γονείς  στο πλαίσιο του μαθητικού συλλαλητηρίου με αίτημα τη διασφάλιση της χρηματοδότησης για τα σχολεία, την αντιμετώπιση των ελλείψεων και την κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς.

Μικροένταση δημιουργήθηκε προς στιγμή όταν περίπου 20 νεαροί που φορούσαν κουκούλες και μαύρα ρούχα, πέταξαν πέτρες σε δύο καταστήματα, στη συμβολή των οδών Φιλελλήλων και Μητροπόλεως και στην Όθωνος. Εργαζόμενοι στα υποκαταστήματα κατέβασαν άμεσα τα ρολά και δεν προκλήθηκαν υλικές φθορές.

Στη συνέχεια, οι νεαροί πέταξαν πέτρες προς την πλευρά των τροχονόμων που βρίσκονται στην είσοδο του γκαράζ της Βουλής. Αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσουν συμπλοκές μικρής έντασης μεταξύ των νεαρών κουκουλοφόρων και δύναμης των ΜΑΤ που φυλάσσει τη Βουλή.

Το κύριο σώμα του μαθητικού συλλαλητηρίου διαχωρίστηκε άμεσα από την ομάδα των νεαρών κουκουλοφόρων. Μαθητές σχημάτισαν αλυσίδα και αποδοκίμασνα τις συμπλοκές που σημειώνονται.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συναυλία από μαθητικά συγκροτήματα και ακολούθησε το μαθητικό συλλαλητήριο με τους μαθητές να κατευθύνονται στη Βουλή.

Σε συμμετοχή των καθηγητών στη μαθητική κινητοποίηση καλούσε και η ΟΛΜΕ που κήρυξε στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00. Κάλεσμα για στήριξη του μαθητικού συλλαλητηρίου είχε απευθύνει στις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής.

ΑΥΓΗ