Τελευταία Νέα

Σάββατο, 30/05/2020, 18:14


Home / HEADER-NEWS / Κατανομή πιστώσεων Π.Δ.Ε. για την Ειδική Αγωγή, ανασυγκρότηση Υπηρεσιακών Συμβουλίων

Κατανομή πιστώσεων Π.Δ.Ε. για την Ειδική Αγωγή, ανασυγκρότηση Υπηρεσιακών Συμβουλίων

Δημοσιεύτηκε: 6:49 μμ Νοέμβριος 13th, 2015  


eidikiagogi

Σύμφωνα με σημερινή πληροφόρηση που είχαμε από την πολιτική ηγεσία και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας, η κατάσταση επί των παρακάτω θεμάτων διαμορφώνεται ως εξής:

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΝΕΟΥ Π.Δ.Ε. ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ – Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΕ.Δ.Δ.Υ.

Αυτές τις ώρες γίνεται η κατανομή των νέων πιστώσεων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων(Π.Δ.Ε.) .

Ένα μέρος απ αυτές τις πιστώσεις, περίπου 320;, θα δοθεί για πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής, Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, στα Ειδικά Σχολεία.

Ένα άλλο μέρος(περίπου 130;) κατά τα φαινόμενα θα διατεθεί για πρόσληψη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π.) και Ειδικού βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π.), ιδίως στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης(Π.Δ.Ε.) Αττικής και Δυτικής Μακεδονίας και ένα άλλο μέρος(περίπου 100; πιστώσεις), ελπίζουμε να διατεθεί για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης(ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) της χώρας.

Υπενθυμίζουμε πως ήδη από το προηγούμενο σχολικό έτος η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής σε συνεργασία με την Ε.Υ.Ε. – Ε.Δ. προέβλεψαν να συμπεριληφθεί στα Τεχνικά Δελτία η δυνατότητα πρόσληψης εκπαιδευτικών για τα ΚΕΔΔΥ, καλύπτοντας ένα κενό που υπήρχε και που έκανε απαγορευτική τη σχετική πρόσληψη. (Δεν υπάρχει υφιστάμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ που να καλύπτει την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα ΚΕΔΔΥ).

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  ΔΟΕ: Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, Τρίτη 26/5, και ώρα 19.00 στα Προπύλαια

Έτσι υπάρχει η δυνατότητα στα φετινά Τεχνικά Δελτία του Π.Δ.Ε. να γίνει η πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών για τα ΚΕΔΔΥ.

Επίσης δέον να επισημανθεί είναι πως η πρόβλεψη που υπήρχε στο αρ. 46 του Ν. 4264/14 για την επέκταση του ωραρίου της Παράλληλης Στήριξης  -και αυτό μόνο για τη Β/θμια Εκπ/ση- μέσω της συμπλήρωσης ωραρίου στα ΚΕΔΔΥ κρίθηκε ως μη επιλέξιμη δαπάνη από τη Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ.

Ας ελπίσουμε πως η υπόσχεση που λάβαμε σήμερα από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για στελέχωση, επιτέλους, των ΚΕ.Δ.Δ.Υ. της χώρας με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, θα πραγματοποιηθεί.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Διανομή συγγραμμάτων κατ’ οίκον, έγκαιρα και διπλασιασμός ηλεκτρονικών συγγραμμάτων σε σχέση με πέρυσι

Σε διαφορετική περίπτωση καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του σε σχέση με την σίγουρη επιδείνωση της λειτουργίας του τόσο σημαντικού αυτού εκπαιδευτικού θεσμού.

ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας σχεδιάζει την τάχιστη ανασυγκρότηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, η οποία θα τελεσφορήσει την εβδομάδα που μας έρχεται.

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΥΝΟΔΩΝ Ε.Β.Π. ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ(ΠΕ25) ΑΠΟ ΤΑ Π.Ε.Π.

Υπογράφεται εντός ολίγου η αναγκαία Π.Υ.Σ., ανοίγοντας έτσι τον δρόμο να αποσταλεί ο Οδηγός ΕΣΠΑ για το Πρόγραμμα Συνοδών Ε.Β.Π. και Σχολικών Νοσηλευτών(ΠΕ25) μέσω Π.Ε.Π., ώστε να ξεκινήσουν οι προσλήψεις Ε.Β.Π. και Σχολικών Νοσηλευτών(ΠΕ25) σε Γενικά Σχολεία για την Παράλληλη Στήριξη μαθητών.

Βασίλης Βούγιας

Αιρετός Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.

13/11/2015

https://seepea-stella.blogspot.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επισκέφθηκε σήμερα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, ...