Home / HEADER-NEWS / Η μήνυση στην καθηγήτρια του γύρισε μπούμερανγκ!

Η μήνυση στην καθηγήτρια του γύρισε μπούμερανγκ!

Δημοσιεύτηκε: 9:25 μμ Νοέμβριος 15th, 2015  


law

Ο μαθητής αποφάσισε να »κυνηγήσει» δικαστικά την καθηγήτρια αλλά τα πράγματα δεν κύλησαν όπως φανταζόταν – Θέμα συζήτησης η δικαστική απόφαση στην πόλη και όχι μόνο…

Το δάσκαλό του ή καλύτερα τη δασκάλα του βρήκε Βολιώτης μόνιμος «θαμώνας» στο Δικαστικό Μέγαρο. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο του επέβαλλε ποινή φυλάκισης τριών ετών και τριών μηνών, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα και χωρίς η έφεση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε σε βάρος του καθηγήτρια που τον είχε μαθητή σε επαγγελματικό λύκειο.

Οι περιπέτειες της καθηγήτριας που έφθασε στο σημείο να μηνύσει τον πρώην μαθητή της είχαν ξεκινήσει προ δεκαετίας. Ο αντίδικός της, την κυνηγούσε με μηνύσεις και αγωγές επί δέκα χρόνια, ισχυριζόμενος ότι ως καθηγήτριά του προσέβαλλε την προσωπικότητά του, τον είχε αδικήσει στη βαθμολογία, ενώ η συμπεριφορά της εναντίον του ήταν αντιεκπαιδευτική.

Την περασμένη Τετάρτη, η καθηγήτρια περνούσε για πολλοστή φορά μέσα στα τελευταία δέκα χρόνια, το κατώφλι των δικαστικών αιθουσών. Αυτή τη φορά, ήταν εκείνη που είχε κινήσει τις διαδικασίες. Είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του πρώην μαθητή της για συκοφαντική δυσφήμιση. Η υπόθεση έφθασε στο ακροατήριο. Η καθηγήτρια περιέγραψε καρέ – καρέ τη δεκάχρονη περιπέτειά της στις δικαστικές αίθουσες, μετά από διπλή μήνυση και αγωγή που είχε καταθέσει εις βάρος της ο μαθητής της, αμέσως μόλις αποφοίτησε από τη σχολή που παρακολουθούσε και στην οποία η ίδια δίδασκε.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο κατηγορούμενος αντιδρούσε έντονα. Διέκοπτε τη διαδικασία (επειδή δεν παρέστη στη δίκη με δικηγόρο) αντιδρώντας στις καταθέσεις. Ηταν μια δίκη σε κλίμα μεγάλης έντασης με τον κατηγορούμενο να επιτίθεται φραστικά στους συνηγόρους της μηνύτριας καθηγήτριας αλλά και στο ίδιο το Προεδρείο του δικαστηρίου. Η δίκη απασχόλησε ολόκληρο το δικαστικό μέγαρο, τόσο εξαιτίας της έντασης που επικράτησε αλλά και του ενδιαφέροντος που προκάλεσε το πρόσωπο που καθόταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Ηταν ο γνωστός σε όλους δικομανής, που έχει απασχολήσει τη δικαιοσύνη με σωρεία μηνύσεων που έχει καταθέσει και έχουν φθάσει στις δικαστικές αίθουσες μηνύοντας συμπολίτες του για διάφορες υποθέσεις.

«Η ιστορία διαρκεί δέκα χρόνια. Αρρώστησα. Με έβρισκε μέχρι και στο δρόμο και μου φώναζε διάφορους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Κάθε τόσο μου έλεγε ότι έχω μπλέξει άσχημα μαζί του», περιγράφει η καθηγήτρια. Με την τελευταία αθώωσή της, η καθηγήτρια αποφάσισε να περάσει στην αντεπίθεση: κατέθεσε η ίδια μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και το δικαστήριο τη δικαίωσε.

taxydromos.grnewsit.gr

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Οι δικαστικές περιπέτειες για την καθηγήτρια ξεκίνησαν πριν από 10 χρόνια με την αποφοίτηση του 35χρονου δικομανή μαθητή της

Το δάσκαλό του ή καλύτερα τη… δασκάλα του βρήκε Βολιώτης μόνιμος «θαμώνας» στο Δικαστικό Μέγαρο. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου επέβαλλε ποινή φυλάκισης τριών ετών και τριών μηνών, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα και χωρίς η έφεση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε σε βάρος του καθηγήτρια που τον είχε μαθητή σε επαγγελματικό λύκειο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελένης Χάνου στο taxydromos.gr, οι περιπέτειες της καθηγήτριας που έφθασε στο σημείο να μηνύσει τον πρώην μαθητή της είχαν ξεκινήσει προ δεκαετίας. Ο αντίδικός της, την κυνηγούσε με μηνύσεις και αγωγές επί δέκα χρόνια, ισχυριζόμενος ότι ως καθηγήτριά του προσέβαλλε την προσωπικότητά του, τον είχε αδικήσει βαθμολογικώς, ενώ η συμπεριφορά της εναντίον του ήταν αντιεκπαιδευτική.

Την περασμένη Τετάρτη, η καθηγήτρια περνούσε για πολλοστή φορά μέσα στα τελευταία δέκα χρόνια, το κατώφλι των δικαστικών αιθουσών. Αυτή τη φορά, ήταν εκείνη που είχε κινήσει τις διαδικασίες. Είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του πρώην μαθητή της για συκοφαντική δυσφήμιση.

Η υπόθεση έφθασε στο ακροατήριο. Η καθηγήτρια περιέγραψε καρέ – καρέ τη δεκάχρονη περιπέτειά της στις δικαστικές αίθουσες, μετά από διπλή μήνυση και αγωγή που είχε καταθέσει εις βάρος της ο πρώην -35χρονος τότε- μαθητής της, αμέσως μόλις αποφοίτησε από τη σχολή που παρακολουθούσε και στην οποία η ίδια δίδασκε.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο κατηγορούμενος αντιδρούσε έντονα. Διέκοπτε τη διαδικασία (επειδή δεν παρέστη στη δίκη με δικηγόρο) αντιδρώντας στις καταθέσεις. Ηταν μια δίκη σε κλίμα μεγάλης έντασης με τον κατηγορούμενο να επιτίθεται φραστικά στους συνηγόρους της μηνύτριας καθηγήτριας αλλά και στο ίδιο το Προεδρείο του δικαστηρίου. Η δίκη απασχόλησε ολόκληρο το δικαστικό μέγαρο, τόσο εξαιτίας της έντασης που επικράτησε αλλά και του ενδιαφέροντος που προκάλεσε το πρόσωπο που καθόταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Ηταν ο γνωστός σε όλους δικομανής, που έχει απασχολήσει τη δικαιοσύνη με σωρεία μηνύσεων που έχει καταθέσει και έχουν φθάσει στις δικαστικές αίθουσες μηνύοντας συμπολίτες του για διάφορες υποθέσεις.

Σε περιπτώσεις συκοφαντικής δυσφήμισης ο ποινικός κώδικας προβλέπει ποινή φυλάκισης έως και πέντε χρόνια. Στον πρώην μαθητή που είχε κάνει το βίο της καθηγήτριάς του αβίωτο, επέβαλλε ποινή φυλάκισης τριών ετών και τριών μηνών εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα. Ωστόσο, το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, οδηγώντας τον κατηγορούμενο στις φυλακές.

Η ποινή χαρακτηρίστηκε από δικηγορικούς κύκλους ως αυστηρή, ανάλογη όμως τόσο της συμπεριφοράς του κατηγορούμενου μέσα στη δικαστική αίθουσα για τα επεισόδια που προκάλεσε όσο και της συμπεριφοράς του επί σειρά ετών ως μόνιμος… θαμώνας του Δικαστικού Μεγάρου.

Δεκάχρονη περιπέτεια

Οι περιπέτειες για την καθηγήτρια επαγγελματικού λυκείου της πόλης, ξεκίνησαν το σχολικό έτος 2005 – 2006 όταν ο συγκεκριμένος μαθητής έπαιρνε μεταγραφή από λύκειο της Αγριάς σε αντίστοιχο λύκειο του Βόλου για να βγάλει πτυχίο ειδικότητας.

Ο 35χρονος τότε μαθητής προκαλούσε συχνά προβλήματα στην τάξη. Η καθηγήτρια είχε φθάσει σε σημείο να τον παραπέμψει στο Σύλλογο Καθηγητών του σχολείου εξαιτίας της ανάρμοστης συμπεριφοράς του τόσο μέσα στο μάθημα όσο και εκτός. Ο Σύλλογος αποφάσισε να τιμωρήσει επιεικώς το μαθητή, με προφορική επίπληξη.

Οι δικαστικές περιπέτειες όμως για την καθηγήτρια ξεκίνησαν με την αποφοίτηση του μαθητή της.

Με έκπληξη το 2006 παρέλαβε το έγγραφο με τη μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον της. Θα βρισκόταν στο εδώλιο κατηγορούμενη για προσβολή της προσωπικότητας του μαθητή της. Την χαρακτήριζε εμπαθή, προκλητική, ότι τον έχει πλήξει βαθμολογικώς.

Η πρώτη αγωγή μπήκε στο αρχείο. Ακολούθησε όμως και δεύτερη. Ο πρώην μαθητής κατηγορούσε την καθηγήτριά του ότι επέδειξε άδικη, άνιση, εμπαθή και προσβλητική συμπεριφορά εναντίον του, μειωτική και αντιεκπαιδευτική. Και πάλι η καθηγήτρια αθωώθηκε. Ακολούθησε όμως και αγωγή που κατέθεσε ο πρώην μαθητής της, ο οποίος ζητούσε αποζημίωση 12.000 ευρώ.

«Η ιστορία διαρκεί δέκα χρόνια. Αρρώστησα. Με έβρισκε μέχρι και στο δρόμο και μου φώναζε διάφορους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Κάθε τόσο μου έλεγε ότι έχω μπλέξει άσχημα μαζί του», περιγράφει η καθηγήτρια.

Με την τελευταία αθώωσή της, η καθηγήτρια αποφάσισε να περάσει στην αντεπίθεση: κατέθεσε η ίδια μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και το δικαστήριο τη δικαίωσε.

Δεν ήταν όμως η μόνη. Αντίστοιχη δικαστική περιπέτεια -13 ετών- είχαν βιώσει και καθηγήτριες από την Αγριά που είχαν την… τύχη να έχουν το συγκεκριμένο πρόσωπο μαθητή επί δύο χρόνια. Είχαν επίσης καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του και δικαιώθηκαν.


 

3 Σχόλια

  1. Αυτό το σφάλμα της φύσης δεν το μαντρώνει κανείς σε κανένα ψυχιατρείο ισόβια;

  2. Αυτός ο άνθρωπος, σίγουρα κάπου παρακάτω θα μπει μέσα η για ξυλοδαρμό, η για οτι εκδίκηση του πει το μυαλό του. Υπάρχουν φυσικά και καθηγητές που αξίζουν μηνύσεις, τιμωρίες, απολύσεις κλπ κλπ… Στη παρούσα περίπτωση όμως το θέμα ξεφεύγει

  3. » Ηταν ο γνωστός σε όλους δικομανής,»

    »Η ποινή χαρακτηρίστηκε από δικηγορικούς κύκλους ως αυστηρή, ανάλογη όμως τόσο της συμπεριφοράς του κατηγορούμενου μέσα στη δικαστική αίθουσα για τα επεισόδια που προκάλεσε όσο και της συμπεριφοράς του επί σειρά ετών ως μόνιμος… θαμώνας του Δικαστικού Μεγάρου.»

    Θα ήθελα να ρωτήσω ένα δικηγόρο από αυτούς τους »δικηγορικούς κύκλους » τα σχόλια του άρθρου είναι συκοφαντικά;

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...