Home / HEADER-NEWS / Γιατί θα δοθούν υπερωρίες σε διοικητικούς και αποσπασμένους εκπαιδευτικούς υπαλλήλους

Γιατί θα δοθούν υπερωρίες σε διοικητικούς και αποσπασμένους εκπαιδευτικούς υπαλλήλους

Δημοσιεύτηκε: 9:53 μμ Νοέμβριος 19th, 2015  


epidoma

Γιατί θα δοθούν  υπερωρίες σε  διοικητικούς και αποσπασμένους εκπαιδευτικούς υπαλλήλους

Των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ

Υπερωρίες για 1850 διοικητικούς και αποσπασμένους εκπαιδευτικούς υπαλλήλους των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας. Στην εν λόγω απόφαση περιλαμβάνονται και οι λόγοι που οδηγούν στις υπερωρίες.

Το γεγονός ότι η υπερωριακή απασχόληση κρίνεται απαραίτητη για την κάλυψη έκτακτων και επειγουσών αναγκών των Περιφερειακών Υπηρεσιών Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ. που δημιουργούνται κυρίως από:

  • Τη συνεχή μείωση του προσωπικού λόγω συνταξιοδοτήσεων,
  • τη μείωση του προσωπικού λόγω της επαναφοράς 320 εκπαιδευτικών, στις θέσεις τους στα ΕΠΑΛ, εξαιτίας της επανασύστασης και λειτουργίας τους,
  • τη συνεχή μείωση του προσωπικού λόγω πολλών ανακλήσεων μετάταξης σε διοικητικές θέσεις εκπαιδευτικών,
  • την κατάργηση των Γραφείων Εκπαίδευσης με την αντίστοιχη μεταφορά των αρμοδιοτήτων τους, στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης,
  • την ένταξη αρμοδιοτήτων άλλων Υπουργείων στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (Οικονομικών −Εργασίας),
  • την αύξηση των υπηρεσιακών αναγκών και του όγκου της εργασίας στα πλαίσια της εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής πολιτικής και της διοικητικής μεταρρύθμισης που εφαρμόζεται στο Υπουργείο μας στους τομείς που αφορούν τις αρμοδιότητές μας,
  • την ανάγκη υπερωριακής απασχόλησης για την έγκαιρη έκδοση των βεβαιώσεων σπουδών, των χιλιάδων αλλοδαπών για την απόκτηση ιθαγένειας,
  • την ανάγκη υπερωριακής απασχόλησης για την έγκαιρη πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπ/κών,
  • την ανάγκη υπερωριακής απασχόλησης για την έγκαιρη και ομαλή έναρξη και συνέχιση του νέου σχολικού έτους,
  • τις αυξημένες ανάγκες της υπηρεσίας πρωτοκόλλου λόγω εφαρμογής της ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων, αποφασίζουμε:

Εγκρίνουμε την υπερωριακή απασχόληση πέραν των ωρών της υποχρεωτικής εργασίας, προκειμένου να καλυφθούν εποχιακές, επείγουσες και έκτακτες ανάγκες των Περιφερειακών Υπηρεσιών Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ. (Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπ/σης, Δ/νσεις Α/ θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης).

Για 1850 διοικητικούς και αποσπασμένους εκπαιδευτικούς υπαλλήλους, μόνιμους και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ για το χρονικό διάστημα από δημοσίευση της παρούσης έως 31−12−2015 και έως 20 ώρες συνολικά για κάθε υπάλληλο.

  • Στους ανωτέρω υπαλλήλους δεν συμπεριλαμβάνονται οι Περιφερειακοί Δ/ντές Εκπαίδευσης.
  • Για κάθε Διεύθυνση Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ. θα εκδίδεται, ανάλογα με τις ανάγκες της, απόφαση συγκρότησης συνεργείου υπερωριακής απασχόλησης στην οποία θα αναφέρονται οι συμμετέχοντες υπάλληλοι και οι ώρες απασχόλησης για τον καθένα.
  • Υπεύθυνος για την παρακολούθηση, τον έλεγχο και την βεβαίωση της υπερωριακής απασχόλησης και του υπερωριακά παρασχεθέντος έργου είναι ο προϊστάμενος της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Οι ανωτέρω βεβαιώσεις, όπως και οι αποφάσεις συγκρότησης συνεργείων κοινοποιούνται στην Διεύθυνση Οικονομικής Διαχείρισης της ΚΥ του ΥΠ.Π.Ε.Θ. Η δαπάνη που θα προκύψει από την απόφαση αυτή, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπερβεί το ποσό των € 185.000,00 συνολικά και θα βαρύνει τις πιστώσεις του ΚΑΕ 0511 του Ειδ. Φορέα 19−110 του προϋπολογισμού του Υπουργείου μας, οικονομικού έτους 2015. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...