Home / Featured / Γιατί διπλασιάστηκε η μοριοδότηση της ανεργίας των εκπαιδευτών των ΙΕΚ

Γιατί διπλασιάστηκε η μοριοδότηση της ανεργίας των εκπαιδευτών των ΙΕΚ

Δημοσιεύτηκε: 10:40 πμ Νοέμβριος 28th, 2015  


iek

Γιατί διπλασιάστηκε η μοριοδότηση της ανεργίας των εκπαιδευτών των ΙΕΚ

Για να ανανεωθεί ο κατάλογος με ανέργους

Θέματα που αφορούν τα ΙΕΚ και τους εκπαιδευτές τέθηκαν μεταξύ των άλλων σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή κ. Στύλιου, που συζητήθηκε χθες στη Βουλή.

Συγκεκριμένα θίχτηκε το θέμα της αλλαγής μοριοδότησης για την επιλογών εκπαιδευτών καθώς διπλασιάστηκαν τα μόρια της ανεργίας.
Χαρακτηριστικά ο κ. Στύλιος ανέφερε ότι διπλασιάζονται τα μόρια της ανεργίας και ταυτόχρονα μειώνονται δραστικά τα μόρια των προσόντων, όπως της εκπαίδευσης, της επιμόρφωσης και της διδακτικής εμπειρίας.

Για παράδειγμα, έστω και μια μέρα ανεργίας ισοδυναμεί σε μόρια με διδακτική εμπειρία τεσσάρων ετών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ένα μεγάλο ερωτηματικό τίθεται για την ποιότητα της εκπαίδευσης. Εγώ δεν αμφιβάλλω για τους άνεργους πτυχιούχους, μεταπτυχιακούς για τις ικανότητές τους, αλλά την εμπειρία δεν μπορείτε να την εκμηδενίζετε σε τέτοιον βαθμό.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι έξι μήνες από μία μέρα ανεργίας ισοδυναμούν με τα μόρια ενός διδακτορικού. Προτίθεστε να προχωρήσετε σε διορθωτικές κινήσεις ως προς τη μοριοδότηση των προσόντων των υποψηφίων εκπαιδευτικών;»

Ως xenesglosses.eu να αναφέρουμε ότι πράγματι οι 24 μήνες ανεργίας και πάνω δίνουν 20 μόρια έναντι των 10 του 2014-15. Όσον αφορά τα θέματα που έθιξε ο κ. Στύλιος όντως ανεργία 0-6 μήνες δίνει 4 μόρια ενώ ένα έτος διδακτικής εμπειρίας στην Τριτοβάθμια αντιστοιχεί με 1 μόριο. Επίσης ανεργία 6 μήνες και μια μέρα έως και 12 μήνες προσφέρει 8 μόρια όσα και το διδακτορικό.

Η κα Αναγνωστοπούλου απάντησε ότι προσπαθήσαμε λίγο να ανανεωθεί ο κατάλογος με ανέργους. Δηλαδή δεν μπορεί συνέχεια να πληρώνεται αυτή η εκπαίδευση στα δημόσια ΙΕΚ μόνο από ανθρώπους οι οποίοι ήδη έχουν τη δουλειά τους, πληρώνονται και πληρώνονται και απ’ τα δημόσια ΙΕΚ. Καλό είναι να μπορέσουμε να έχουμε ένα νέο αίμα…

Ο κ. Στύλιος ζήτησε να πριμοδοτηθούν τα διδακτορικά ενώ η κα Αναγνωστοπούλου απάντησε ότι επειδή ακριβώς υπήρχε αυτή η βιασύνη, ότι έπρεπε να ανοίξουν τα ΙΕΚ, αλλά έπρεπε να ανανεωθεί και είπαμε τώρα που έχουμε τον χρόνο, μέχρι το καλοκαίρι, να ανανεωθεί επιτέλους το μητρώο με ορθολογικό τρόπο.

xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...