Home / Featured / Έρχεται αναβάθμιση για 9 στους 10 αναπληρωτές Παράλληλης Στήριξης

Έρχεται αναβάθμιση για 9 στους 10 αναπληρωτές Παράλληλης Στήριξης

Δημοσιεύτηκε: 10:17 πμ Νοέμβριος 20th, 2015  


kathigitis

Έρχεται αναβάθμιση για 9 στους 10 αναπληρωτές Παράλληλης Στήριξης

Δεν εξετάζεται η σειρά κατάταξης

Για τους περισσότερους από τους  385 εκπαιδευτικούς (αφορά περίπου 340) που έχουν προσληφθεί ως αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου για την Παράλληλη Στήριξη θα μετατραπούν οι συμβάσεις τους από μειωμένο ωράριο σε πλήρες.   Αυτό αναμένεται να συμβεί για  αυτή τη φάση για το 90% περίπου των εν λόγω εκπαιδευτικών όπως έγινε και τα προηγούμενα χρόνια.

Όπως αναφέρονταν και στην εγκύκλιο αναπληρωτών ΕΑΕ σύμφωνα με την παρ.2 του άρθρου 46 του ν.4264/2014 – βλ. Μέρος Α – παρ. 5 και μόνο για τις προσλήψεις για την παράλληλη στήριξη της Β/θμιας δεν εξετάζεται η σειρά κατάταξης καθώς μπορεί ο οικείο Δ/ντης Δ.Ε να μετατρέπει τη σύμβαση σε πλήρους.

Σημειώνουμε ότι  τον Δεκέμβριο του 2014 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν καταθέσει ερώτηση στο τότε υπουργό Παιδείας κ. Λοβέρδο με αφορμή το γεγονός της μετατροπής των συμβάσεων 201 αναπληρωτών Παράλληλης από μειωμένο σε πλήρες στην οποίας τόνιζαν ότι  η τότε  εγκύκλιος δημιουργούσε άνισες σχέσεις και υπέβαλλε τεχνητούς διαχωρισμούς ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς, αφού απέκλεισε από την εργασία δεκάδες εκπαιδευτικούς οι οποίο είχαν καταθέσει αιτήσεις για να προσληφθούν ως πλήρους ωραρίου ενώ την ίδια στιγμή πριμοδοτούσε επί της ουσίας με επιπλέον μοριοδότηση όσους αρχικά προσελήφθησαν με σύμβαση μειωμένου ωραρίου.

«Η απόφαση αυτή της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, η οποία εκμεταλλευόμενη την πραγματική αγωνία των εκπαιδευτικών για να εργαστούν στα σχολεία, μεθοδεύει ενέργειες οι οποίες υπηρετούν σκοπούς που δε συνάδουν με το αίσθημα δικαίου» σημείωναν οι Βουλευτές και συνέχιζαν λέγοντας ότι  τέτοιες νομοθετικές παρεμβάσεις έρχονται σε αντίθεση με την αρχή της αξιοκρατίας…»

xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...