Home / HEADER-NEWS / Έρχεται αναβάθμιση αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου σε πλήρες

Έρχεται αναβάθμιση αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου σε πλήρες

Δημοσιεύτηκε: 4:22 μμ Νοέμβριος 19th, 2015  


kathigitis

Έρχεται αναβάθμιση αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου σε πλήρες

Για την Παράλληλη Στήριξη στη Δευτεροβάθμια

Σε αναβάθμιση αρκετών αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου της Παράλληλης Στήριξης θα προχωρήσει το Υπουργείο Παιδείας και γι αυτό το λόγο εργάζονται πυρετωδώς τα αρμόδια Τμήματα ώστε να ανακοινωθεί η σχετική Υπουργική Απόφαση.

Το Υπουργείο Παιδείας είχε εκδώσει πέρυσι την ακόλουθη εγκύκλιο που τη δημοσίευσε η ΔΙΔΕ Φλώρινας:

Αναφορικά με τη μετατροπή συμβάσεων εργασίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης στο πλαίσιο της πράξης «Εξειδικευμένη Εκπαιδευτική υποστήριξη μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκ- παιδευτικές ανάγκες» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ από μειωμένου ωραρίου σε πλήρους σύμφωνα με την παρ. 2 του ν. 4264/2014 (ΦΕΚ 118Α), σας γνωρίζουμε τα εξής:

Η τροποποίηση της σύμβασης αναπληρωτή εκπαιδευτικού δεν δύναται να πραγματοποιείται από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης του Διευθυντή Εκπαίδευσης για μετατροπή σε πλήρες ωράριο αλλά έχει ισχύ μετά την τροποποίηση της Υπουργικής απόφασης πρόσληψης.

Ως εκ τούτου, για την εφαρμογή της παρ. 2 του ν. 4264/2014 (ΦΕΚ 118Α):

  1. Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης αποστέλλουν στην Υπηρεσία μας τα ονόματα εκπαιδευτικών για μετατροπή συμβάσεων σε πλήρους ωραρίου, εφόσον δεν έχουν ήδη προβεί στη σχετική ενέργεια.
  2. Η Υπηρεσία μας τροποποιεί την/τις απόφαση/άσεις πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών και ενημερώνει τις οικείες Δ/νσεις Δ/θμιας Εκπ/σης για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες. Το αριθμ. 177302/Ε2/3-11-2014 έγγραφό μας παύει να ισχύει.

Η παρ.2 του ν.4264/2014 αναφέρει τα ακόλουθα:

«Οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΔΕΕΑΕ για την παράλληλη στήριξη, πραγματοποιούνται αποκλειστικά ως μειωμένου ωραρίου. Για τους ανωτέρω προσληφθέντες εκπαιδευτικούς μειωμένου ωραρίου, η σύμβαση πρόσληψής τους μπορεί με απόφαση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης να μετατραπεί σε πλήρους ωραρίου, εφόσον οι εκπαιδευτικοί το έχουν δηλώσει στην αρχική αίτησή τους, για το ίδιο πρόγραμμα ΕΣΠΑ και στην ίδια περιοχή της ίδιας βαθμίδας εκπαίδευσης. Οι ανωτέρω εκπαιδευτικοί, καθώς και οι εκπαιδευτικοί ΠΕ ΕΑΕ και ΠΕ Γενικής Αγωγής που προσλαμβάνονται για την παράλληλη στήριξη, εφόσον δε συμπληρώνουν το προβλεπόμενο διδακτικό τους ωράριο, παρέχουν συμπληρωματικά υπηρεσίες με σειρά προτεραιότητας:

α) παράλληλη στήριξη−συνεκπαίδευση και σε άλλους μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, β) ενισχυτική διδασκαλία στους μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στους οποίους παρέχεται παράλληλη στήριξη−συνεκπαίδευση, στην ίδια σχολική μονάδα ή σε άλλη σχολική μονάδα της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, γ) υπηρεσίες σε ΚΕΔΔΥ για τις ειδικότητες που προβλέπεται.

Τα ανωτέρω υλοποιούνται με αποφάσεις του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης. Σε περίπτωση μετατροπής της σύμβασης μειωμένου ωραρίου σε πλήρους ωραρίου κατά τα ανωτέρω, οι Διευθυντές Εκπαίδευσης υποχρεούνται στην αποστολή των ονομάτων των εκπαιδευτικών στη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής για την τροποποίηση της σχετικής υπουργικής απόφασης.»

xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...