Home / HEADER-NEWS / Επεστράφησαν οι Υπουργικές Αποφάσεις για ίδρυση ΣΜΕΑΕ λόγω ελλείψεων

Επεστράφησαν οι Υπουργικές Αποφάσεις για ίδρυση ΣΜΕΑΕ λόγω ελλείψεων

Δημοσιεύτηκε: 10:44 πμ Νοέμβριος 23rd, 2015  


eidikiagogi

Επεστράφησαν οι Υπουργικές Αποφάσεις για ίδρυση ΣΜΕΑΕ λόγω ελλείψεων

Κατά το 2013-2014

To 2013-14 Διεύθυνση ΕΑΕ του ΥΠΠΕΘ ξεκίνησε μια επικαιροποίηση των αιτημάτων ιδρύσεων μέσω των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης. Τα αιτήματα συγκεντρώθηκαν στην Υπηρεσία και έγινε μια επιλογή των προς ίδρυση ΣΜΕΑΕ και ΤΕ. Στη συνέχεια, εστάλησαν για υπογραφή δυο Υπουργικές Αποφάσεις για την Α/θμια και την Δ/θμια Εκπ/ση αντίστοιχα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Οι εν λόγω Υπουργικές Αποφάσεις επεστράφησαν στην Υπηρεσία το ΥΠΠΕΘ λόγω ελλείψεων και αλλαγής της πολιτικής ηγεσίας.

Τα παραπάνω αναφέρει ο υπουργός Παιδείας σε έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή μετά από ερώτηση του Βουλευτή κ. Μανιάτη σχετικά με την αναγκαιότητα ίδρυσης του Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου στην Αργολίδα. Ο υπουργός γνωστοποιεί ότι από τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας εκδίδεται εγκύκλιος που αφορά την υποβολή προτάσεων για Ίδρυση Σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής και Τμημάτων Ένταξης. Στη συνέχεια η εγκύκλιος αποστέλλεται στα ΚΕΔΔΥ τα οποία προτείνουν στις Περιφερειακές Διευθύνσεις ΠΕ και ΔΕ την ίδρυση ΣΜΕΑΕ στις Δ/νσεις όλης της χώρας και κοινοποιείται στους Σχολικού Συμβούλους ζητώντας τους την υποβολή σχετικών εισηγήσεων. Αντίστοιχη εγκύκλιος δεν έχει εκδοθεί από το σχολικό έτος 2010-11 για ίδρυση νέων ΣΜΕΑΕ και ΤΕ.

Τέλος η Διεύθυνση ΕΑΕ του ΥΠΠΕΘ έλαβε πρόσφατα τα απαραίτητα έγγραφα τα οποία κατέστησαν πλήρη το φάκελο που αναφέρεται στη λειτουργία Λυκειακών τάξεων στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Αργολίδας. Ο εν λόγω φάκελος θα αξιολογηθεί ως προς τις τυπικές προϋποθέσεις και θα διαβιβαστεί αρμοδίως. Επισημαίνει δεν έχει κατατεθεί αίτημα για την ίδρυση Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου στην Αργολίδα.

xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...