Home / HEADER-NEWS / Ένσημα και χρήματα ωρομίσθιων εκπαιδευτικών

Ένσημα και χρήματα ωρομίσθιων εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: 11:57 πμ Νοέμβριος 20th, 2015  


ekpaideytikos

Ένσημα και χρήματα ωρομίσθιων εκπαιδευτικών

Με αφορμή τις προσλήψεις ωρομισθίων σε Μουσικά Σχολεία

Με αφορμή τις προσλήψεις ωρομισθίων εκπαιδευτικών στα Μουσικά Σχολεία και τις ερωτήσεις πολλών εκπαιδευτικών ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

Ένσημα ωρομισθίων

Ο μέγιστος αριθμός ωρών που μπορεί να εργαστεί ο ωρομίσθιος είναι 8 ώρες την εβδομάδα ( από 1 έως 8). Οι ωρομίσθιοι  αμείβονται για τις ώρες διδασκαλίας που πραγματοποίησαν κάθε μήνα. Ο αριθμός των ωρών αυτών δεν είναι σταθερός διότι εξαρτάται από τις μέρες διδασκαλίας.

Οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί δεν αμείβονται  στις αργίες και  τα ένσημά τους καθορίζονται και από τον αριθμό των ημερών διδασκαλίας.

Ωρομίσθιος που διδάσκει 4 ώρες μοιρασμένες σε 4 μέρες λαμβάνει 4  ένσημα. Αντίθετα αν διδάσκει 4 ώρες σε μια μέρα θα πάρει μόνο 1 ένσημο.

Απολαβές

Η ωριαία αμοιβή για κάποιον εκπαιδευτικό ο οποίος εντάσσεται στο κλιμάκιο ΣΤ0 (προϋπηρεσία μικρότερη από 24 μήνες/ 1092 βασικός μισθός ΣΤ0/95,83) είναι μεικτά  11 -12  ευρώ και καθαρά περίπου στα 9,5 ευρώ.  Σε σύμβαση ωρομίσθιου εκπαιδευτικού με ωράριο 8 ώρες εβδομαδιαίως αναφέρεται ως ποσό το 381,12 ευρώ μεικτά

Με  8 ώρες διδασκαλίας ανά  εβδομάδα ο εκπαιδευτικός θα λάβει 76 ευρώ/εβδομάδα. Οι απολαβές αυξάνονται   αν ο εκπαιδευτικός έχει προϋπηρεσία μεγαλύτερη των 24 μηνών.

Τονίζουμε ότι αν κάποιος αρνηθεί την πρόσληψη ως ωρομίσθιος δεν θα έχει κυρώσεις και ούτε θα διαγραφεί από τον πίνακα αναπληρωτών του επόμενου σχολικού έτους.

xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...