Home / HEADER-NEWS / Ενισχυτική – Σχετικά με τις νομοθετικές ρυθμίσεις. Περιορισμός της γραφειοκρατίας. 1023 οι προσλήψεις

Ενισχυτική – Σχετικά με τις νομοθετικές ρυθμίσεις. Περιορισμός της γραφειοκρατίας. 1023 οι προσλήψεις

Δημοσιεύτηκε: 12:15 μμ Νοέμβριος 21st, 2015  


enisxitiki

Γιατί ήταν αναγκαίες οι νομοθετικές ρυθμίσεις για την Αντισταθμιστική Εκπαίδευση

Περιορίζεται η γραφειοκρατία που καθυστερούσε τα Προγράμματα

Από τα λόγια στα έργα περνά ο υπουργός Παιδείας για το θέμα της αντισταθμιστικής εκπαίδευσης η οποία αποτελεί προτεραιότητα της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου. Ήδη στις προγραμματικές δηλώσεις ο υπουργός είχε δηλώσει ότι θα προχωρήσει στην επαναφορά -και μάλιστα ποιοτικά αναβαθμισμένης- της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης που είχαν ουσιαστικά καταργηθεί.

Οι νομοθετικές ρυθμίσεις, που είδαν το φως της δημοσιότητας, είναι αποτέλεσμα ως ένα βαθμό της περσινής εμπειρίας που αν και υπήρχε η θέληση της άμεσης έναρξης της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης την οποία η απερχόμενη πολιτική ηγεσία δεν είχε υλοποιήσει τελικά δεν πραγματοποιήθηκε λόγω γραφειοκρατικών καθυστερήσεων.

Η εμπειρία, λοιπόν αυτή οδήγησε στο να γίνουν ρυθμίσεις που θα επιταχύνουν τις διαδικασίες ώστε να μη σημειώνονται οι καθυστερήσεις των προηγούμενων σχολικών ετών όπου η Ενισχυτική Διδασκαλία ξεκινούσε για να σταματήσει αφού η έναρξή της πραγματοποιούνταν προς το τέλος του σχολικού έτος, με αποτέλεσμα να απαξιώνεται από τους μαθητές.

Οι πρώτες νομοθετικές ρυθμίσεις για την «Αντισταθμιστική Εκπαίδευση» είχαν ενταχθεί στο περιβόητο πολυνομοσχέδιο το οποίο όμως το πρόλαβαν οι πολιτικές εξελίξεις. Η νέα πολιτική ηγεσία είχε ενημερωθεί για την αναγκαιότητα κατάθεσης νομοθετικών ρυθμίσεων ώστε να επισπευτούν οι διαδικασίες σε ένα πρόγραμμα που μπορεί να περιορίσει τη σχολική διαρροή και να ενισχύσει τους μαθητές, προσφέροντας παράλληλα και θέσεις εργασίας.

Στα παραπάνω να προσθέσουμε ότι η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου προχωρά στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος της Ενισχυτικής Διδασκαλίας στα Γυμνάσια. Για το εν λόγω έργο έχουν προβλεφθεί πιστώσεις ύψους 7.820.000 ευρώ. Ο αριθμός των προσλήψεων αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου και ωρομισθίων για την υλοποίηση της Ενισχυτικής θα ανέλθει σε 1.023. Ήδη η  Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει προχωρήσει στην κατάθεση προτάσεων στα πλαίσια της Πράξης «Ενισχυτική Διδασκαλία στη Β/θμια».

Όσον αφορά τώρα τις νομοθετικές ρυθμίσεις στα νέα στοιχεία τα οποία περιλαμβάνονται συγκριτικά με αυτά των προηγούμενων ρυθμίσεων που δεν ψηφίστηκαν είναι ο ορισμός του κριτηρίου  επιλογής των μαθητών που έχουν ανάγκη αντισταθμιστικής εκπαίδευσης. Αυτό είναι   η επίδοσή τους από την αρχή κάθε σχολικού έτους .

Στις ρυθμίσεις ορίζεται μεταξύ των άλλων ότι τα Σχολικά Κέντρα Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης της στελεχώνονται από προσωρινούς αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, με βάση την κατάταξη των υποψηφίων στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών.

xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...