Home / Featured / ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ για τις προσλήψεις τα 313 κενά και τις κινητοποιήσεις στην Αν Αττική

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ για τις προσλήψεις τα 313 κενά και τις κινητοποιήσεις στην Αν Αττική

Δημοσιεύτηκε: 7:00 πμ Νοέμβριος 23rd, 2015  


letter

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ των

αιρετού Κώστα Τουλγαρίδη  6977002645,    kostoulgaridis@yahoo.gr  και αναπληρωτή αιρετού Χρήστου Κανδηλώρου   6977531018, hcatri@gmail.com

εκλεγμένων με το ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ από:

τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗΣ     του συλλόγου «ΣΩΚΡΑΤΗΣ»

την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ    του συλλόγου «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ»

την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-  – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  του συλλόγου «Α. ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ»

τη  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ  του συλλόγου Γλυφάδας/ Βάρης/ Βούλας/  Βουλιαγμένης

 

Το Υπουργείο συνεχίζει τον εμπαιγμό με μόνο 25 προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων για 171 κενά ειδικοτήτων. Συνολικά 313 κενά  παραμένουν στην Αν Αττική!!!

Να βάλουμε τέρμα στην κοροϊδία – Να καλυφθούν ΤΩΡΑ ΟΛΑ τα κενά

Βαδίζουμε στο τέλος και του 3ου μήνα από την έναρξη της σχ. χρονιάς και τα δημόσια σχολεία συνεχίζουν να υπολειτουργούν.

  • ενώ γονείς και εκπαιδευτικοί είναι σε απόγνωση,
  • ενώ τα περισσότερα σχολεία δεν μπορούν να καλύψουν πλήρως ούτε το πρωινό πρόγραμμα
  • ενώ τα ολοήμερα σε ελάχιστα σχολεία λειτουργούν και στα περισσότερα δε λειτουργούν καθόλου ή υπολειτουργούν
  • ενώ χιλιάδες είναι οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί και πάρα πολλοί από αυτούς παραμένουν άνεργοι ενώ τα προηγούμενα χρόνια δούλευαν,

Το Υπουργείο συνεχίζει αδιατάρακτα να εμπαίζει την εκπαιδευτική κοινότητα, να προτάσσει την πιστή τήρηση του 3ου βάρβαρου Μνημονίου και όλων των περικοπών που αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια εκπαίδευση και να κάνει τις προσλήψεις με το σταγονόμετρο προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να συντηρήσει την αναμονή και να αποφύγει τις αντιδράσεις για να «καλύψει» την πραγματική διάσταση του προβλήματος.

Στις προσλήψεις αναπληρωτών που ανακοίνωσε την Παρασκευή 20/11 στην Αν Αττική δίνει ΜΟΝΟ 25 εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων για 171 κενά ειδικοτήτων.

Συγκεκριμένα:

Κενά ειδικοτήτων στην Αν. Αττική έχουν ως εξής:

ΠΕ06 Αγγλικών       για 23 κενά προσέλαβε  3 (1 Α΄και 2 Β΄Αν Αττ) – παραμένουν 20 κενά

ΠΕ08 Εικαστικών    για  23 κενά      ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΛΑΒΕ ΚΑΝΕΝΑ  – παραμένουν 23 κενά

ΠΕ11 Γυμναστών   για  47 κενά προσέλαβε 10 (5 Α΄και 5 Β΄ Αν. Αττ) – παρμένουν 37 κενά

ΠΕ16 Μουσικών     για  26 κενά προσέλαβε  4 (1Α΄και 3 Β΄Αν. Αττ) – παραμένουν 22 κενά

ΠΕ 32 ή 18.41 Θεατρολογίας για 23 κενά ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΛΑΒΕ ΚΑΝΕΝΑ  – παραμένουν 23 κενά

ΠΕ 19-20 Πληροφορικής     για 17 κενά  ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΛΑΒΕ ΚΑΝΕΝΑ  – παραμένουν 17 κενά

ΠΕ 07 Γερμανικών για  12 κενά προσέλαβε  8 (5 Α΄ και 3 Β΄ Αν. Αττικής) μειωμένου ωραρίου με μέχρι 15 ώρες διδακτικό ωράριο δηλαδή   παραμένουν 7 κενά

Τα κενά ειδικοτήτων στην Αν. Αττική είναι  149  για να λειτουργήσουν πλήρως πρωινό και ολοήμερο πρόγραμμα σε όλα τα σχολεία

επίσης  ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ  και δεν υπάρχει κανένα νεότερο(!) :

54 κενά δασκάλων (δύο πρωινά τμήματα που προέκυψαν και δάσκαλοι για ολοήμερο)

19 κενά νηπιαγωγών1 κλασσικό τμήμα είναι κλειστό και 18 ολοήμερα λειτουργούν μόνο το πρωί και το ολοήμερο έχει στην πράξη καταργηθεί.

26 κενά στην ειδική αγωγή  για τμήματα ένταξης

67 κενά δασκάλων για παράλληλης στήριξη (στις 39 εγκεκριμένες θέσεις που είχαν παραμείνει ακάλυπτες προστίθενται και 28 επιπλέον που εγκρίθηκαν σε 2η φάση – με καθυστέρηση, από Υπ. Παιδείας)

Τα ψέματα τελείωσαν μαζί και η υπομονή όλων μας!

Το Υπ. Παιδείας έχει αποφασίσει ότι «τα σχολεία θα λειτουργήσουν με κενά»!!!  και αυτό φαίνεται ότι υλοποιεί.

Οι διορισμοί που ανακοίνωσε και οι ρυθμοί τους αποκαλύπτουν πια ότι συστηματικά προσανατολίζεται να καλύψει μόνο ένα μέρος των πρωινών κενών και να συρρικνώσει ή σε πολλές περιπτώσεις να καταργήσει τα ολοήμερα. Αυτό επιβεβαιώνεται και από την πρόσφατη εγκύκλιο του Υπουργού που ανοίγει το ζήτημα για την παρακολούθηση του ολοήμερου από τα παιδιά των οποίων και οι δύο γονείς εργάζονται προσπαθώντας να «φτάσει» τον προκάτοχό του Αρβανιτόπουλο.

Την ώρα που τα σχολεία αδυνατούν να λειτουργήσουν επαίρεται ξεδιάντροπα ότι έχει διορίσει περισσότερους αναπληρωτές στα σχολεία από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Για να μην κουράζεται του λέμε ότι αυτό είναι αλήθεια αλλά  είναι και η απόδειξη ότι συνεχίζει ακριβώς στην ίδια καταστροφική γραμμή διάλυσης του δημόσιου σχολείου, που επιβάλει η ΕΕ και ο ΟΟΣΑ και προσπαθούσαν να εφαρμόσουν όλοι οι προκάτοχοί του.

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ οι χιλιάδες που κάθε χρόνο συνταξιοδοτούνται τα 6 τελευταία χρόνια δεν αντικαθίστανται. Ο αριθμός των κενών  ογκώνεται κάθε χρόνο, ενώ ο έστω αυξανόμενος αριθμός των αναπληρωτών ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΕΙ  ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΚΕΝΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. Εκτός βέβαια αν προωθήσουν τα μέτρα που εντέλει η ΕΕ και ο ΟΟΣΑ και έχει υπογράψει η κυβέρνηση με το 3ο Μνημόνιο για υλοποίηση των «βέλτιστων πρακτικών του ΟΟΣΑ» – αύξηση του ωραρίου, μείωση των σχολικών μονάδων, αύξηση του αριθμού των μαθητών κλπ.

Επίσης είναι πρόκληση να μιλάει για αυξημένες προσλήψεις όταν όλοι καταλαβαίνουμε πολύ καλά τι κάνει διατηρώντας τον αργόσυρτο ρυθμό προσλήψεων. Προσπαθεί με τις ίδιες πιστώσεις να προσλάβει μεγαλύτερο αριθμό αναπληρωτών μειώνοντας το συνολικό χρόνο δουλειάς. Μόνο που έτσι έχει ως δεδομένο ότι οι μαθητές θα χάνουν ολόκληρους μήνες μαθημάτων!!!

Δηλαδή κε Υπουργέ, αν πάρετε στη μέση της σχολικής χρονιάς τους αναπληρωτές που λείπουν θα προσλάβετε τους διπλάσιους αναπληρωτές από τους προκατόχους σας και θα ναι αυτό μεγάλη επιτυχία(;)!!!

Θα υπάρχει μόνο ένα μικρό (κατ εσάς και τα επικοινωνιακά σας παιχνίδια) πρόβλημα :

οι μαθητές πρέπει να χάσουν τη μισή σχολική χρονιά!!! και

οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί θα έχουν μετατραπεί σε 5 μηνίτες -και θα μοιράζονται στην ουσία μία πίστωση – θέση εργασίας- στα δύο όπως είναι άλλωστε το πρότυπο της ΕΕ για την «καταπολέμηση» της ανεργίας και το βλέπουμε σε όλη τη νέα βάρδια εργαζομένων στο υπόλοιπο δημόσιο.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ – ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ

Το μόνο ελπιδοφόρο σ αυτή την κατάσταση είναι το γεγονός ότι τόσο οι εκπαιδευτικοί – πολλοί εκπαιδευτικοί σύλλογοι  και το Συντονιστικό των Αναπληρωτών και Αδιόριστων – αλλά και πολλοί σύλλογοι γονέων προχωράνε σε ένα νέο κύκλο κινητοποιήσεων που πρέπει με αποφασιστικότητα όλοι μας να στηρίξουμε και να επιδιώξουμε να συντονιστούν και να έχουν αποτέλεσμα.

Μάλιστα οι κινητοποιήσεις αυτές των γονέων ξεκινάνε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και διάθεση για διάρκεια μέχρι να λυθεί το πρόβλημα του σχολείου τους και των άλλων σχολείων της περιοχής, οριστικά

Είναι σημαντική τόσο η κινητοποίηση της Ένωσης και των συλλόγων γονέων Σαρωνικού που ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν σε κατάληψη της Δ/νσης ΠΕ Αν Αττικής, τη Δευτέρα 23/11, για την κάλυψη των κενών όλων των σχολείων του Δήμου όπως επίσης και η απόφαση του συλλόγου γονέων του 4ου ΔΣ Παιανίας που αποφάσισαν να βάλουν πούλμαν για να συμμετέχουν – γονείς μαθητές και εκπαιδευτικοί – στην κινητοποίηση στο Υπ. Παιδείας τη Δευτέρα 23/11, στις 12.30μμ που καλούν το Συντονιστικό των αναπληρωτών και Αδιόριστων και σύλλογοι εκπαιδευτικών ανάμεσα σ΄ αυτούς και ο «Κ. Σωτηρίου» και ο «Δελμούζος» από την Αν. Αττική.

ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΩΣ ΔΕΔΟΜΕΝΗ

Να σπάσουμε τα ασφυκτικά όρια του Μνημονίου και να εξασφαλίσουμε το δικαίωμα στη μόρφωση για τα παιδιά μας και την εργασία στους εκπαιδευτικούς που παραμένουν άνεργοι, πολλοί μετά από πολλά χρόνια δουλειάς ως αναπληρωτές.

22/11/2015


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...