Home / HEADER-NEWS / Δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ οι αλλαγές σε Πανελλαδικές, Σχολικούς Συμβούλους, Υπηρεσιακά Συμβούλια, οργανισμό υπ. Παιδείας

Δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ οι αλλαγές σε Πανελλαδικές, Σχολικούς Συμβούλους, Υπηρεσιακά Συμβούλια, οργανισμό υπ. Παιδείας

Δημοσιεύτηκε: 2:27 μμ Νοέμβριος 10th, 2015  


egkyklios14052012

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο νέος νόμος “Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις…», που ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής την περασμένη Πέπτη και περιλαμβάνει 7 άρθρα για την παιδεία

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ:   Απόφοιτοι ΓΕΛ, ΕΠΑΛ ή άλλου τύπου Λυκείου, οι οποίοι είχαν δικαίωμα συμμετοχής στις πανελλαδικού τύπου εξετάσεις για την εισαγωγή στις Σχολές, στα Τμήματα και στις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων των Πανεπιστημίων, των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, των Τ.Ε.Ι., των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού, των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Σ.Ε.Ι.) και Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (Α.Σ.Σ.Υ.), των Σχολών της Αστυνομικής Ακαδημίας και της Σχολής Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας (μόνο προσωπικό Πυροσβεστικού Σώματος), καθώς και της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού με το σύστημα που ίσχυσε το σχολικό έτος 2014−2015, μπορούν, αν το επιθυμούν, να διαγωνισθούν με το ίδιο σύστημα εισαγωγής και κατά το σχολικό έτος 2015−2016, προκειμένου να διεκδικήσουν ποσοστό των θέσεων των παραπάνω σχολών, τμημάτων και ακαδημιών.

Εναλλακτικά, οι ανωτέρω υποψήφιοι έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν να συμμετάσχουν με τους ίδιους όρους, προϋποθέσεις και διαδικασίες στις εξετάσεις για την εισαγωγή στις σχολές, τμήματα και ακαδημίες σύμφωνα με το σύστημα εισαγωγής που θεσπίσθηκε με το ν. 4327/2015 (Α ́ 50).

Το δικαίωμα συμμετοχής με το νέο σύστημα το διατηρούν και για τα σχολικά έτη που έπονται του σχολικού έτους 2015−2016. Στην περίπτωση αυτή οι υποψήφιοι οφείλουν να καταθέσουν εντός της προθεσμίας που ανακοινώνεται για τους μαθητές που φοιτούν στη Γ’ Λυκείου το συγκεκριμένο σχολικό έτος ενυπόγραφη αίτηση−δήλωση συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις στη σχολική μονάδα από την οποία αποφοίτησαν ή στην κοντινότερη στην κατοικία τους σχολική μονάδα, με την οποία δηλώνουν την Ομάδα Προσανατολισμού στην οποία επιθυμούν να καταταχθούν, καθώς και σε ποια μαθήματα θα διαγωνισθούν πανελλαδικά.

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ: Ρυθμίζεται η καταβολή των νομίμων αποζημιώσεων στο πάσης φύσεως προσωπικό των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, οι οποίες διενεργήθηκαν από 28-5-14 έως 30-6-14.

 ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ: Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια καταργούνται (σ.σ. παραμένουν τα αιρετά μέλη).Τα  ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ συγκροτούνται από τον τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης και αποτελείται από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης, δύο εκπαιδευτικούς με τουλάχιστον 15ετή προϋπηρεσία και τους δύο αιρετούς.

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ:Παρατείνεται η θητεία των υπηρετούντων Σχολικών Συμβούλων, έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής νέων και την τοποθέτησή τους, άλλως έως την 31η Αυγούστου 2016.

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΔΕ, ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Καταργούνται οι διατάξεις του νόμου 3879/10 πι έδιναν τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς να γίνονται Σχολικοί Σύμβουλοι, χωρίς κρίση και ανεξαρτήτως προσόντων,  που διορίστηκαν σε πολιτικές θέσεις Γενικών ή Ειδικών Γραμματέων και Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης καθώς και προέδρων ή Διευθύνοντων Συμβούλων φορέων που εποπτεύονται από το υπουργείο Παιδείας

ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: Δίνεται στα στελέχη  που τοποθετούνται σε θέσεις Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, να επιλέγουν μεταξύ των αποδοχών της θέσης στελέχους της εκπαίδευσης και αυτών της θέσης στην οποία τοποθετούνται.

ΕΠΑΡΚΕΙΑ: Δίνεται παράταση στο θέμα της πιστοποίησης της εκπαιδευτικής επάρκειας των εκπαιδευτών ενηλίκων, καθώς μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί μόνον δυο φορές εξετάσεις πιστοποίησης  τους από τον ΕΟΠΠΕΠ.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Σε  όλα τα Τμήματα και τις Διευθύνσεις που υπάγονται στη Γενική Διεύθυνση Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, β) στο Αυτοτελές Τμήμα Παιδικού Σταθμού της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και γ) στο Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης της Διεύθυνσης Βιβλιοθηκών, Αρχείων και Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης, δύναται να προΐστανται και εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».

ΟΛΥΜΠΙΑΔΕΣ: Οι κάτοχοι Απολυτηρίου  Λυκείου , που κατά τη διάρκεια φοίτησης στο Λύκειο έχουν διακριθεί στη Βαλκανική ή τη Διεθνή Ολυμπιάδα Μαθηματικών, Πληροφορικής, Φυσικής, Χημείας ή Βιολογίας και τους έχει απονεμηθεί πρώτο, δεύτερο ή τρίτο βραβείο (χρυσό, αργυρό ή χάλκινο μετάλλιο) εγγράφονται καθ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε Σχολές ή τμήματα ή εισαγωγικές κατευθύνσεις τμημάτων των Πανεπιστημίων, εφόσον το μάθημα στο οποίο έχουν διακριθεί στις Ολυμπιάδες, περιλαμβάνονται στα μαθήματα της Ομάδας Προσανατολισμού που έχουν επιλέξει οι υποψήφιοι στην τελευταία τάξη του Λυκείου.

Τα ανωτέρω ισχύουν  και για τους κατόχους Απολυτηρίου Λυκείου, οι  οποίοι κατά τη διάρκεια της φοίτησης τους στο Λύκειο έχουν διακριθεί στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό για νέους επιστήμονες με την απονομή σε αυτούς του πρώτου, δεύτερου ή τρίτου βραβείου.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ και στα ΔΙΕΚ

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων παρατίθενται πληροφορίες για τις διαδικασίες επιλογής ...