Τελευταία Νέα

Τρίτη, 03/08/2021, 07:04


Home / Featured / Δεν έγινε ακόμα η κατανομή των νέων πιστώσεων του ΠΔΕ

Δεν έγινε ακόμα η κατανομή των νέων πιστώσεων του ΠΔΕ

Δημοσιεύτηκε: 9:39 μμ Νοέμβριος 5th, 2015  


sxolio

Δεν έγινε ακόμα  η κατανομή των νέων πιστώσεων του ΠΔΕ

Δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα η κατανομή των 2.000 δεκάμηνων πιστώσεων του ΠΔΕ που εξασφάλισε με νομοθετική ρύθμιση το Υπουργείο Παιδείας. Οι εν λόγω πιστώσεις όπως προκύπτει και από ενημερωτικό του αιρετού στο ΚΥΣΔΕ κ. Κορδή μπορούν να δώσουν 2.300-2.400 προσλήψεις ακόμα δεδομένου ότι ο χρόνος απασχόλησης των αναπληρωτών με την πάροδο των ημερών όλο και μειώνεται.

Ο κ. Κορδής αναφέρει ότι ο συνολικός αριθμός των προσλήψεων φθάνει πλέον τις 4.648. Στη Γενική Εκπαίδευση έχουν ήδη γίνει 2645 προσλήψεις, στα Μουσικά 314 και στην Ειδική Αγωγή 1688. Υπάρχουν ακόμη κάποιες πιστώσεις για τις δομές της Ειδικής αγωγής.

Να σημειώσουμε ως xenesglosses.eu ότι μετά τις προσλήψεις των τελευταίων ημερών έχουν σχεδόν εξαντληθεί οι πιστώσεις κρατικού προϋπολογισμού και Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, που είχε εξασφαλίσει το Υπουργείο το Σεπτέμβριο.

Καλόγηρος Βασίλειος

xenesglosses.eu

………………………………………..

ΟΛΟ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

Ενημερωτικό του αιρετού στο  ΚΥΣΔΕ

Νεκτάριου Κορδή

εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο  των

Συνεργαζόμενων ΕκπαιδευτικώνΚινήσεων

Θέμα: Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ στις 4/11/2015       

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ που έγινε την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

  1. Εγκρίθηκε μετάταξη εκπαιδευτικού σε προσωρινή θέση διοικητικού Υπαλλήλου για σοβαρούς λόγους υγείας σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ.5 και 6 του κεφ. Α΄ του άρθρου 16 του Ν. 1566/85, όπως αντικαταστάθηκε με τις διατάξεις των παρ. 9 και 10 του άρθρου 5 του Ν. 1824/88 (ΦΕΚ 296/1988τ.Α΄).
  2. Αποδεσμεύτηκαν 3 εκπαιδευτικοί που ζητούν μετάταξη σε Διοικητική θέση. Για το ίδιο θέμα έγιναν δεκτές 5 ανακλήσεις αιτήσεων μετάταξης.
  3. Έγινε δεκτή 1 αίτηση για ανάκληση παραίτησης εκπαιδευτικού. Για το ίδιο θέμα έγιναν δεκτές 2 αιτήσεις παραίτησης.
  4. Έγιναν δεκτές 2 ανακλήσεις παραιτήσεων και επαναφορά εκπαιδευτικών στην ενεργό υπηρεσία λόγω πλάνης ως προς το συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Σύμφωνα με τη διάταξη της παραγράφου 10α του άρθρου 4 του Ν. 4151/2013 «Υπάλληλος που αποχωρεί από την Υπηρεσία προκειμένου να συνταξιοδοτηθεί και λόγω πλάνης περί τα πράγματα δεν πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις για την άμεση καταβολή της σύνταξης του, μπορεί να επανέλθει στην υπηρεσία μετά από αίτησή του, η οποία υποβάλλεται στον φορέα που αποχώρησε εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριών μηνών από την ημερομηνία που φέρει το έγγραφο της αρμόδιας Διεύθυνσης συντάξεων, το οποίο και τον πληροφορεί σχετικά».
  5. Απορρίφθηκε 1 αίτηση επανεξέτασης απόσπασης εκπαιδευτικού σε ΙΣΔΕ.
  6. Έγιναν δεκτές 2 αιτήσεις απόσπασης κατά προτεραιότητα. Για το ίδιο ζήτημα έγιναν δεκτές 3 αιτήσεις διακοπής απόσπασης.
  7. Σχετικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών μετά τις χθεσινές  688 προσλήψεις, ο συνολικός αριθμός προσλήψεων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ανέρχεται σε 4648 άτομα. Στη Γενική Εκπαίδευση έχουν ήδη γίνει 2645 προσλήψεις, στα Μουσικά 314 και στην Ειδική Αγωγή 1688. Υπάρχουν ακόμη κάποιες πιστώσεις για τις δομές της Ειδικής αγωγής, ενώ εκκρεμεί η κατανομή των 2000 πιστώσεων αναπληρωτών ΠΔΕ που αντιστοιχούν σε 2300-2400 περίπου προσλήψεις.  
ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Διαδικασία και κριτήρια για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, τα ΙΕΚ και τα ΣΔΕ

Με συναδελφικούς – αγωνιστικούς  χαιρετισμούς

Αθήνα 5/11/2015


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Με 158 “ΝΑΙ” ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Με 158 «ΝΑΙ» και 133 «ΟΧΙ», ψηφίστηκε σήμερα το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου ...