Home / HEADER-NEWS / Αποσπάσεις και προσλήψεις στο Ευρωπαϊκό Σχολείο Ηρακλείου. Αναλογία 1 καθηγητής για 5 μαθητές

Αποσπάσεις και προσλήψεις στο Ευρωπαϊκό Σχολείο Ηρακλείου. Αναλογία 1 καθηγητής για 5 μαθητές

Δημοσιεύτηκε: 9:13 πμ Νοέμβριος 17th, 2015  


europaikes

Αποσπάσεις και προσλήψεις στο Ευρωπαϊκό Σχολείο Ηρακλείου

Ένας καθηγητής για πέντε μαθητές η αναλογία

Αυτή τη στιγμή – το λέω αυτό, επειδή είπατε ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού – υπάρχει για όλα τα παιδιά, τα ελληνόφωνα και τα ξενόγλωσσα, ένας καθηγητής για πέντε μαθητές.

Το παραπάνω ανέφερε ο υφυπουργός Παιδείας κ. Πελεγρίνης στη Βουλή,  απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή κ. Κεγκέρογλου για το Ευρωπαϊκό Σχολείο Ηρακλείου και την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών στα σχολεία της Κρήτης

Ο κ. Κεγκέρογλου συνέχισε με τα ακόλουθα μετά τη δήλωση του υφυπουργού Παιδείας:

Η μικρή αναλογία ασφαλώς δείχνει ότι υπάρχει προσωπικό που δεν υπάρχει στα δημόσια σχολεία, γι’ αυτό ρώτησα ταυτόχρονα για τα δημόσια σχολεία.

Δυστυχώς, όμως, ο μικρός αριθμός και οι ειδικότητες απαιτούν να υπάρχει αυτό το προσωπικό το οποίο μπορεί να προβλέπεται να διδάσκει και σε άλλο σχολείο δίπλα. Να μην είναι, δηλαδή, αποκλειστικά για το συγκεκριμένο Σχολείο. Άρα, να διευκολυνθεί η πρόσληψη για δύο σχολεία. Δεν είναι ανάγκη να κάνει δύο ώρες μάθημα.

Ο Προεδρεύων κ. Κουράκης μετά την τοποθέτηση του κ. Κεγκέρογλου δήλωσε ότι η σκέψη-πρόταση που υπέβαλλε ο κ. Κεγκέρογλου για την αξιοποίηση των καθηγητών στα γειτονικά σχολεία, νομίζω ότι είναι πολύ ενδιαφέρουσα, κύριε Υφυπουργέ, και θα πρέπει να τη δούμε αρκετά σοβαρά.

Ο κ. Πελεγρίνης αναφέρθηκε και στις κινήσεις του Υπουργείου Παιδείας που συνεχίζει να προσπαθεί προκειμένου να εξασφαλιστεί η πιστοποίηση του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας του Ηρακλείου. Αφού ελήφθη υπόψη η έκθεση των αξιολογητών Ευρωπαίων επιθεωρητών των Ευρωπαϊκών Σχολείων το Υπουργείο προχώρησε:

Πρώτον, στον καθορισμό του προγράμματος σπουδών των τάξεων έκτης και εβδόμης του δευτεροβάθμιου κύκλου και στη ρύθμιση θεμάτων που αφορούν στις εξετάσεις του ευρωπαϊκού απολυτηρίου με την υπ’ αριθμόν 136208/Η2/17.9.2015 Υπουργική Απόφαση, η οποία εναρμόνισε την ελληνική νομοθεσία προς τον κανονισμό υπηρεσιακής κατάστασης του αποσπασμένου προσωπικού των ευρωπαϊκών σχολείων.

Δεύτερον, στην απόσπαση στο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας στις 27.8.2015 τεσσάρων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και έξι εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στις 18.9.2015 και στις 12.11.2015 δόθηκαν δεκαεπτά πιστώσεις για πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας για τα αγγλόφωνα τμήματα του Σχολείου, ενώ τα υπόλοιπα κενά καλύπτονται από εκπαιδευτικούς που ανήκουν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ηρακλείου Κρήτης.

Τρίτον, για το κτηριακό, το Πανεπιστήμιο Κρήτης με την υπ’ αριθμόν 338/11.6.2015 απόφαση της Συγκλήτου του διέθεσε τα πρώην κτήρια του Πανεπιστημίου στην οδό Κνωσού, η ανακαίνιση των οποίων είναι αρμοδιότητα του δήμου Ηρακλείου και άλλων εθνικών φορέων αρμόδιων για τα σχολικά κτήρια. Εντός των επόμενων ημερών πρόκειται να γίνει η τελευταία αυτοψία στο εν λόγω κτήριο που παραχωρήθηκε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Το έργο είναι ύψους 300.000 ευρώ για τις εργασίες που προβλέπει η εκπονηθείσα τεχνική μελέτη. Ο Δήμος Ηρακλείου εξασφάλισε από την περιφέρεια Κρήτης το ποσό των 120.000 ευρώ για τις εργασίες του παραπάνω κτηρίου.

kalogirosΚαλόγηρος Βασίλειος

xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...