Home / HEADER-NEWS / Αναγκαία η αναμόρφωση των Θρησκευτικών

Αναγκαία η αναμόρφωση των Θρησκευτικών

Δημοσιεύτηκε: 11:14 πμ Νοέμβριος 22nd, 2015  


thriskeytika

Νέα απάντηση του υπουργού Παιδείας για το μάθημα των Θρησκευτικών

Αναγκαία η αναμόρφωση των Θρησκευτικών

Για ιστορικούς λόγους το μάθημα των θρησκευτικών στη χώρα μας έχει ομολογιακό χαρακτήρα. Αυτό, συνιστά έναν αναχρονισμό που τον αντιλαμβάνονται και φωτισμένοι ιεράρχες και θεολόγοι. Είναι αναγκαία η αναμόρφωση των θρησκευτικών, ώστε, να γίνει μάθημα θρησκειολογίας, γνώσης των θρησκειών, με την ιδιαίτερη παρουσίαση του πολιτισμικού ρόλου της ορθοδοξίας στη χώρα μας. Το ΙΕΠ, θεσμικά αρμόδιο, επεξεργάζεται σχετικές προτάσεις. Στόχος του ΥΠΠΕΘ είναι η αναβάθμιση του περιεχομένου και του τρόπου διδασκαλίας του εν λόγω μαθήματος, ώστε να ανανεωθεί και να εμπλουτιστεί με βάση τις ανάγκες της σύγχρονης ελληνικής εκπαίδευσης.

Τα παραπάνω αναφέρονται από τον υπουργό Παιδείας σε

του απάντηση σε έγγραφο και σε υπόμνημα της ΠΕΘ το οποίο κατέθεσε ως Αναφορά ο Βουλευτής κ. Νικολόπουλος σχετικά με το μάθημα των Θρησκευτικών.

Για το σχολικό έτος 2015-2016, τα Ωρολόγια Προγράμματα των Α, Β, Γ τάξεων του Γυμνασίου καθορίζονται με την αρ.πρωτ. 115475/Γ2/21-8-2013 Υ.Α και οι μαθητές διδάσκονται και στις τρεις τάξεις το μάθημα των Θρησκευτικών δυο ώρες την εβδομάδα καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους.

Τα Ωρολόγια Προγράμματα των Α και Β τάξεων του ΓΕΛ καθορίζονται με τον ν.4186/2013 και οι μαθητές διδάσκονται και στις δυο τάξεις τα Θρησκευτικά δυο ώρες την εβδομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Το Ωρολόγιο Πρόγραμμα της Γ τάξης του ΓΕΛ καθορίζεται με τον ν.4327/2015 και οι μαθητές διδάσκονται τα Θρησκευτικά μια ώρα την εβδομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Για την απαλλαγή των μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών ισχύει η με αρ. πρωτ. 12773/Δ2/23-1-2015 εγκύκλιος του ΥΠΠΕΘ με θέμα «Ρύθμιση μαθητικών θεμάτων».

 

xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...