Κυριακή, 25/07/2021, 21:51


Home / Featured / Αιτήσεις σχολείων μέχρι 12 /11 για διαδικτυακά σεμινάρια “WEBINARS”

Αιτήσεις σχολείων μέχρι 12 /11 για διαδικτυακά σεμινάρια “WEBINARS”

Δημοσιεύτηκε: 9:19 μμ Νοέμβριος 5th, 2015  


Webinar-main

Στο πλαίσιο του έργου «Σύνδεση με Σύνεση» πρόκειται να πραγματοποιηθούν μία σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων «webinars» τα οποία θα αφορούν στην ορθή, υπεύθυνη και ασφαλή χρήση του Διαδικτύου. Τα διαδικτυακά σεμινάρια θα έχουν έναν καινοτόμο, διαδραστικό χαρακτήρα και θα υλοποιηθούν με τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού (διακεκριμένων τανιών & βίντεο του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Ενημέρωσης & Επαγρύπνησης Insafe) που προβάλλει με ιδιαίτερα προσιτό τρόπο τις συμπεριφορές των ανηλίκων στο Διαδίκτυο. Έτσι, οι μαθητές θα ευαισθητοποιηθούν ταυτίζοντας τους εαυτούς τους με τους πρωταγωνιστές των βίντεο, και κατανοώντας με αυτό τον τρόπο πόσα από τα δικαιώματα που έχουν στο Διαδίκτυο καταπατώνται τόσο από τους ίδιους (όπως π.χ. η προστασίας της ιδιωτικής ζωής), όσο και από τρίτους.

Κύριος στόχος των διαδικτυακών σεμιναρίων είναι:

  • η κατανόηση από την μεριά των παιδιών της υπεράσπισης των δικαιωμάτων που έχουν στο Διαδίκτυο, αλλά και του σεβασμού των υποχρεώσεών τους που απορρέουν από τα δικαιώματα τους στον εικονικό αλλά και στο φυσικό κόσμο,
  • η ενδυνάμωσή τους να μιλούν χωρίς φόβο εάν πέσουν θύματα οποιασδήποτε μορφής ρητορικής μίσους, διακρίσεων ή εκφοβισμού και να αισθάνονται δυνατά να αντιμετωπίσουν τέτοιες καταστάσεις, και
  • η προώθηση της ενεργούς και δημιουργικής συμμετοχής των παιδιών στη διαμόρφωση του Διαδικτύου που βασίζεται στον οφειλόμενο σεβασμό προς τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις αρχές της δημοκρατικής συμμετοχής.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Τα διαδικτυακά σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν κατά την περίοδο Νοεμβρίου 2015 – Απριλίου 2016, θα είναι πλήρως αλληλεπιδραστικά και θα υλοποιηθούν μέσω της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου η οποία βρίσκεται στη διεύθυνση https://meeting.sch.gr.

Τα διαδικτυακά σεμινάρια απευθύνονται προς τους μαθητές και μαθήτριες της Ε’ και Στ’ τάξης του Δημοτικού καθώς και της Α’και Β’ τάξης του Γυμνασίου, όλων των περιφερειών της χώρας. Όσα σχολεία ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα διαδικτυακά σεμινάρια, καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής στη διαδικτυακή διεύθυνσηhttps://synmesyn.sch.gr/ μέχρι της 12 Νοεμβρίου 2015. Για την συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής η σχολική μονάδα θα πρέπει να συνδεθεί στον δικτυακό τόπο https://synmesyn.sch.gr/ με τον επίσημο λογαριασμό που διαθέτει στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Τα σχολεία τα οποία θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον θα ενημερωθούν μέχρι τις 19 Νοεμβρίου 2015 σχετικά με την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής του διαδικτυακού σεμιναρίου στο οποίο θα συμμετέχουν, όπου και θα τους δοθούν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την συμμετοχή τους στο διαδικτυακό σεμινάριο.

Τα σχολεία τα οποία θα συμμετάσχουν στα διαδικτυακά σεμινάρια θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης από τη Δράση saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, εφόσον πρώτα συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα αξιολόγησης του διαδικτυακού σεμιναρίου στο οποίο συμμετείχαν.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου info@saferinternet.gr .

https://fresheducation.gr/?p=9801


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις ...