Home / HEADER-NEWS / Α-μίσθων το ανάγνωσμα (Διαμαρτυρία για την μη καταβολή του μισθού μας)

Α-μίσθων το ανάγνωσμα (Διαμαρτυρία για την μη καταβολή του μισθού μας)

Δημοσιεύτηκε: 8:34 μμ Νοέμβριος 3rd, 2015  


fired

Σήμερα είναι η τρίτη ημέρα του Νοεμβρίου.  Πολλοί υπάλληλοι τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα έχουν ήδη πάρει τον μισθό τους , αυτό όμως δεν ισχύει για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς,  που αποτελούν τον τελευταίο κρίκο της εργασιακής αλυσίδας. Ας δούμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Όπως γνωρίζουμε αμέσως μετά την πρόσληψη ενός αναπληρωτή , ακολουθεί ένας Γολγοθάς , αφού μέσα σε ελάχιστες μέρες καλείται να μεταφερθεί στο μέρος πρόσληψης του και εκτός των άλλων να βρει κατοικία. Όπως είναι λογικό τα έξοδα μετακίνησης και εγκατάστασης είναι μεγάλα και συχνά δυσβάστακτα. Όμως αυτό δεν ενδιαφέρει ούτε το υπουργείο ούτε φυσικά τον ίδιο τον υπουργό.

Χιλιάδες αναπληρωτές έπρεπε από την πρώτη του μήνα να έχουν πληρωθεί προκειμένου να καλύψουν τα έξοδα που δημιουργήθηκαν καθώς και να βιοποριστούν . Όπως ενημερωθήκαμε όμως από το υπουργείο παιδείας οι πληρωμές θα καθυστερήσουν και ίσως γίνουν ακόμη και μετά τις δεκαπέντε  λόγο κάποιων προβλημάτων, που ως συνήθως παρουσιάζονται κάθε χρόνο στις πληρωμές αναπληρωτών.

Αναρωτιόμαστε όμως, έχουν παρουσιαστεί ποτέ προβλήματα στις πληρωμές υπουργών ή βουλευτών ή συμβούλων κομμάτων ; Μάλλον όχι ! Αλλά βέβαια οι θέσεις αυτών είναι σημαντικότερες από  ότι των συμβασιούχων αναπληρωτών που το μόνο που κάνουν είναι να μορφώνουν  τις επόμενες  γενιές, οργώνοντας κάθε χρόνο την Ελλάδα με μια βαλίτσα στο χέρι.

Ας μην κρυβόμαστε πλέον πίσω από το δάχτυλό μας, οι μόνιμες προσλήψεις δεν έγιναν ποτέ, το χάος στην εκπαίδευση συνεχίζει να  υπάρχει , σχολεία υπολειτουργούν , η γραφειοκρατία κάνει την εργασιακή ζωή των εκπαιδευτικών δύσκολη και το μόνο που πλέον έχει απομείνει, για να υπάρξει έστω και μια περίπτωση  να κρατηθούν τα τυπικά προσχήματα, είναι η έγκαιρη πληρωμή των μισθών.

Τελειώνοντας,  μια είναι η απορία όλων , πως μπορεί μια «αριστερή» κυβέρνηση να αφήνει χιλιάδες εργαζόμενους πολίτες απλήρωτους , κάνοντας  την καθημερινότητα τους  δύσκολη και βάζοντας τους σε ένα κύκλο αβεβαιότητας και ανησυχίας. Αλλά ξέχασα αυτό προφανώς κύριοι του υπουργείου δεν σας απασχολεί, εσείς  πληρωθήκατε…

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

xenesglosses.eu/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...