Home / Featured / Υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών και μηδέν μόνιμες προσλήψεις

Υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών και μηδέν μόνιμες προσλήψεις

Δημοσιεύτηκε: 4:18 μμ Οκτώβριος 5th, 2015  


metatheseis

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του newsit.gr, οι Δημόσιοι υπάλληλοι γίνονται πλέον κρατικοί, μπαίνει μπρος το Ηλεκτρονικό Μητρώο και αλλάζουν όλα σε ό,τι αφορά σε μετακινήσεις και μετατάξεις οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις θα γίνουν υποχρεωτικές βάσει των αναγκών υπηρεσιών, οργανισμών και υπουργείων.

Το πρώτο βήμα για την πλήρη αναδιάρθρωση του Δημοσίου θα είναι το Ηλεκτρονικό Μητρώο Υπαλλήλων το οποίο έρχεται με το πρώτο μάλιστα νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και θα αποτελεί μια βάση δεδομένων του αριθμού και των προσόντων των υπαλλήλων αλλά και ένα οργανόγραμμα θέσεων και αναγκών ανά υπηρεσία.

Πλέον η κινητικότητα θα λάβει μόνιμο χαρακτήρα στο Δημόσιο με την πρώτη της φάση να είναι εθελοντική. Οι υπάλληλοι θα καλούνται βάσει των αναγκών να συμπληρώνουν σε ειδική φόρμα τις 3 ως 5 θέσεις επιλογής τους και ύστερα από σχετικό διαγωνισμό υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ θα μοριοδοτούνται και θα τοποθετούνται.

Η μεγάλη αλλαγή ωστόσο αφορά σε θέσεις οι οποίες δεν καλύπτονται. Εδώ οι μετακινήσεις, ειδικά στις περιπτώσεις εκπαιδευτικών, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, θα είναι υποχρεωτικές. Από τις υποχρεωτικές μετακινήσεις θα υπάρξει προστασία για συζύγους που εργάζονται στο Δημόσιο προκειμένου να μη δημιουργούνται οικογενειακά προβλήματα, όπως προβλέπει και ο Κώδικας των Δημοσίων Υπαλλήλων

Παράλληλα αναμένεται ένα νέο κύμα συγχωνεύσεων οργανισμών και υπηρεσιών που επιτελούν παρόμοιο έργο, ενώ αναμένεται να καταργηθούν και μια σειρά από θέσεις και ειδικότητες οι οποίες θεωρούνται πλέον είτε ξεπερασμένες (όπως αυτές του σταβλίτη) είτε περιττές σε πολλές υπηρεσίες (όπως αυτές του κομμωτή).

Σύμφωνα με εκτιμήσεις υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο σχεδιασμός για την εφαρμογή του μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας θα ξεδιπλωθεί την επόμενη χρονιά. Κύριος στόχος η αντιμετώπιση άμεσων αναγκών και κάλυψη κενών που θα προκύψουν από τις χιλιάδες αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης καθώς λόγω μνημονίου είναι απαγορευτική η πλήρης κάλυψη των κενών αυτών μέσω νέων προσλήψεων.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...