Home / HEADER-NEWS / ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Οι ειδικές περιπτώσεις δικαιολόγησης απουσιών των μαθητών

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Οι ειδικές περιπτώσεις δικαιολόγησης απουσιών των μαθητών

Δημοσιεύτηκε: 8:49 μμ Οκτώβριος 26th, 2015  


apousia

Δεν προβλέπεται ρύθμιση από την ισχύουσα νομοθεσία για το θέμα απουσιών, λόγω προβλημάτων μεταφοράς μαθητών, εντούτοις το υπουργείο Παιδείας εξετάζει κατά περίπτωση σχετικά προβλήματα.

Τη δήλωση αυτή έκανε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, απαντώντας σε  ερώτηση των Βουλευτών Σ. Βαρδαλή και Γ. Δελή, σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών  σχολείου των Δήμων Λαγκαδά και Βόλβης Θεσσαλονίκης.

Ο υπουργός Παιδείας τονίζει στην απάντηση  ότι, δε λαμβάνονται υπόψη  απουσίες των μαθητών για το χαρακτηρισμό της φοίτησης:

Α. Όσες οφείλονται σε ολιγοήμερη ή ολιγόωρη απεργία των υπεραστικών λεωφορείων ΚΤΕΛ και βεβαιώνεται κατά τόπους από τον Οικείο Νομάρχη

Β. Για τα Γυμνάσια και Λύκεια, μόνο οι απουσίες της πρώτης και τελευταίας διδακτικής ώρας είναι δυνατόν, κατά την κρίση του Συλλόγου των Διδασκόντων, να δικαιολογηθούν, εφόσον οφείλονται σε εξαιρετικά σοβαρούς  αντικειμενικούς λόγους των ιδιαίτερων τοπικών, συγκοινωνιακών και άλλων συνθηκών.

Γ. Όταν τα σχολεία κλείνουν με απόφαση του Νομάρχη λόγω κακοκαιρίας, δε σημειώνονται απουσίες.

Δ.Απουσίες μαθητών που δεν ανήκουν χωροταξικά στη σχολική μονάδα που φοιτούν (Εσπερινά, Μουσικά, Πειραματικά, Καλλιτεχνικά, ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ) και οι απουσίες αποδεδειγμένα (ανάλογα με το μέσο που χρησιμοποιεί ο κάθε μαθητής) οφείλονται σε απεργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

https://www.esos.gr/arthra/40517/ypoyrgosoi-eidikes-periptoseis-dikaiologisis-apoysion-ton-mathiton

9359300-p1 9359300-p2

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...