Βρήκαμε στο FaceBook της ΔΟΕ την παρακάτω ανάρτηση και την αναδημοσιεύουμε αφιερώνοντάς την… εξαιρετικά στον υπουργό Παιδείας, για να δει τα χάλια των υπηρεσιών του υπουργείου του.
Η ανάρτηση:


Αξιόλογη είναι η παράθεση του άρθρου 21 από την ιστοσελίδα greekteachers
Ρεπορτάζ greekteachers.gr
Αναλγησία!!! Ο απίστευτος «Γολγοθάς» εγγύου και νέας μητέρας – Αναπληρώτριας εκπαιδευτικού.Δεν είναι η μόνη συνάδελφος που ταλαιπωρήθηκε εξαιτίας της αδυναμίας της διοίκησης να δίνει λύσεις ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που το Σύνταγμα τις επιβάλλει.
Πριν διαβάσετε την απίστευτη καταγγελία εγγύου αναπληρώτριας ας δούμε όλοι τι προβλέπει το Ελληνικό Σύνταγμα στο οποίο ορκίζονται όλοι οι Δημόσιοι Λειτουργοί :
“Αρθρο 21: (Προστασία οικογένειας, γάμου, μητρότητας και παιδικής ηλικίας, δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες)
2. Πολύτεκνες οικογένειες, ανάπηροι πολέμου και ειρηνικής περιόδου, θύματα πολέμου, χήρες και ορφανά εκείνων που έπεσαν στον πόλεμο, καθώς και όσοι πάσχουν από ανίατη σωματική ή πνευματική νόσο έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Kράτος.
3. Tο Kράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος, της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων.
4. H απόκτηση κατοικίας από αυτούς που την στερούνται ή που στεγάζονται ανεπαρκώς αποτελεί αντικείμενο ειδικής φροντίδας του Kράτους.
5. O σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους.
6. Τα άτομα με αναπηρίες έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν μέτρων που εξασφαλίζουν την αυτονομία, την επαγγελματική ένταξη και τη συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας.
Γράφει η Ν.Φ (Επώνυμη καταγγελία, τα στοιχεία στη διάθεση όσων επιθυμούν να μην ξανασυμβεί)
«Ειλικρινά δεν ξέρω σε ποιον και πού να παραπονεθώ για την συμπεριφορά που μου επέδειξε πρόσφατα το κράτος μας το φιλεύσπλαχνο και στοργικό, ως νέα μητέρα. Είμαι αναπληρώτρια εκπαιδευτικός. Με πήραν τώρα στη Β” φάση αναπληρωτών. Μην έχοντας κλείσει ούτε πέντε μέρες που γέννησα, κατά τύχη δηλαδή είχα προλάβει να βγω από το μαιευτήριο, πήρα τηλέφωνο στην αρμόδια διεύθυνση για να ενημερωθώ για το αν μπορώ να κάνω εξουσιοδότηση σε κάποιον ώστε να φροντίσει για τα χαρτιά μου. Προς μεγάλη μου έκπληξη με ενημέρωσαν ότι από το υπουργείο δεν επιτρέπεται να κάνω εξουσιοδότηση αλλά πρέπει να παρουσιαστώ η ίδια. Όχι μόνο αυτό αλλά έπρεπε τη στιγμή που θα αναλάμβανα υπηρεσία να προσκομίσω επί τόπου και το πιστοποιητικό υγείας. Με σήκωσαν κυριολεκτικά από το κρεβάτι μην έχοντας αναρρώσει από τη γέννα να τρέχω να βρω γιατρούς να μου γράψουν τα απαραίτητα χαρτιά. Στη συνέχεια έπρεπε να πάω στη διεύθυνση στην οποία επικρατούσε κυριολεκτικά το χάος, να στέκομαι επί δύο ώρες να βρω στα χαρτιά που είχαν τοιχοκολλήσει σε ποια σχολεία είναι τα κενά, ώστε να δηλώσω αυτά που με βολεύουν. Ευτυχώς τουλάχιστον μου παρείχαν κάποια προτεραιότητα στη σειρά οι κοπέλες της διεύθυνσης. Πρέπει να είμαι και ευχαριστημένη! Για να μην αναφερθώ στο πρόβλημα του πού να αφήσω το μωρό μου και στο ότι έτρεχα να αγοράζω ξένο γάλα για το ταΐσουν όσο θα λείπω. Γνωρίζαμε ότι το κράτος εμάς τους αναπληρωτές μας έχει αναλώσιμους αλλά τόσο σαν σκουπίδι δεν έχω ξανααισθανθεί ποτέ στη ζωή μου.»
Κι’ εγώ που ζητάω βοήθεια για να δω τον γυιό μου, που βρίσκεται σε ίδρυμα στην Γερμανία και δεν ξέρω, αν θα τον ξαναδω ποτέ, τι θάπρεπε να κάνω;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;