Home / HEADER-NEWS / Η πλατφόρμα «Youth4Greece» και οι προδιαγραφές των βίντεο που καταθέτουν οι μαθητές

Η πλατφόρμα «Youth4Greece» και οι προδιαγραφές των βίντεο που καταθέτουν οι μαθητές

Δημοσιεύτηκε: 1:37 μμ Οκτώβριος 31st, 2015  


video

Η πλατφόρμα «Youth4Greece»   δημιουργήθηκε με στόχο να προβάλλει την Ελλάδα μέσα από τα μάτια των παιδιών και των εφήβων, επιτρέποντάς τους να δημιουργήσουν αμιγώς πρωτότυπα βίντεο σε σχέση με τα αξιοθέατα του τόπου τους –ιστορικά, πολιτιστικά, φυσικής ομορφιάς– τις τοπικές εκδηλώσεις και τις τοπικές συνταγές, προσκαλώντας με αυτό τον τρόπο συνομήλικούς τους αλλά και όλους τους επισκέπτες της πλατφόρμας να γνωρίσουν τη χώρα μας.

Μέσα από αυτή τη δράση και σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς τους, οι μαθητές καλούνται με διασκεδαστικό τρόπο να δημιουργήσουν πρωτότυπο διαδικτυακό υλικό συμβάλλοντας άμεσα στην προαγωγή καλού και ποιοτικού περιεχομένου που προβάλλει τη χώρα μας, και κατανοώντας ταυτόχρονα τις πολύ σημαντικές έννοιες της καινοτομίας, της πνευματικής ιδιοκτησίας και της συνεργασιμότητας.

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΒΙΝΤΕΟ

Α) Τα βίντεο πρέπει να έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά από μαθητές και ΟΧΙ από εκπαιδευτικούς. Εσείς δράτε αποκλειστικά ως οδηγοί των μαθητών σας. Στόχος των βίντεο αυτών είναι οι μαθητές σας να κάνουν ελκυστικό σε άλλους συνομίληκούς τους τον τόπο τους, με το δικό τους τρόπο.

Β) Τα βίντεο πρέπει να είναι ΑΜΙΓΩΣ πρωτότυπα δηλαδή να έχουν δημιουργηθεί εξ” ολοκλήρου από τους δημιουργούς-μαθητές, δίχως τη χρήση οποιουδήποτε υπάρχοντος υλικού, εντύπου ή ηλεκτρονικού.

Γ) Η διάρκεια των βίντεο δεν πρέπει να ξεπερνά τα 5 λεπτά.

Δ) Υπάρχουν 3 κατηγορίες βίντεο: 1) αξιοθέατα (ιστορικά, πολιτιστικά, φυσικής ομορφιάς), 2) τοπικές εκδηλώσεις (πχ πανηγύρια, φεστιβαλ κλπ) και 3) τοπικές συνταγές.

Ε) Τα βίντεο πρέπει να αφορούν το δικό σας τόπο, και όχι γενικώς την Ελλάδα.

ΣΤ) Οι υποβολές γίνονται αποκλειστικά εντός της πλατφόρμας από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό για το εκάστοτε σχολείο-φορέα, ο οποίος καλείται να εγγραφεί στον ιστοχώρο και να δημιουργήσει σχετικό προφίλ. Είναι πολύ σημαντικό ο εκπαιδευτικός να έχει ελέγξει το περιεχόμενο που πρόκειται να υποβάλλει ως προς την πρωτοτυπία, την 100% πνευματική ιδιοκτησία των μαθητών (τα βίντεο δεν εμπεριέχουν κανένα στοιχείο που ανήκει σε τρίτους), και την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Σε δεύτερο επίπεδο το περιεχόμενο θα ελέγχεται από τη Δράση Saferinternet.gr πριν εμφανιστεί στον χάρτη της Ελλάδος.

Ζ) Καταληκτική ημερομηνία για τις υποβολές σας είναι η 18η Δεκεμβρίου 2015.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η πλατφόρμα είναι προσβάσιμη στη διεύθυνσηhttps://www.youth4greece.gr.

Θα αναμένουμε με μεγάλη χαρά τις υποβολές των βίντεο.

Με τιμή,
Δρ. Βερόνικα Σαμαρά
Συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου
& Επικεφαλής της Δράσης Saferinternet.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...