Home / Featured / Ξυλοδαρμός μαθητή στο Βόλο

Ξυλοδαρμός μαθητή στο Βόλο

Δημοσιεύτηκε: 3:19 μμ Οκτώβριος 17th, 2015  


bullying

Στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί 13χρονο, θύμα bullying, στον οποίο έφηβοι είχαν στήσει ενέδρα…

Τραυματισμένος με κακώσεις στο κεφάλι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου μαθητής της Β’ Τάξης Γυμνασίου. Ο 14χρονος μπήκε στη μέση για να βοηθήσει συμμαθητή του – θύμα bullying που του είχαν στήσει ενέδρα έφηβοι του ίδιου σχολείου με σκοπό να τον χτυπήσουν μετά τη λήξη των σχολικών μαθημάτων!

Διαστάσεις παίρνει η σχολική βία σε εκπαιδευτήρια της Μαγνησίας, όπως και σε όλους τους νομούς της Ελλάδας με αποτέλεσμα να έχει συσταθεί ειδική υπηρεσία για το φαινόμενο σε κάθε Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης.

Θύμα bullying στο συγκεκριμένο Γυμνάσιο φέρεται να έπεφτε συστηματικά για άγνωστο χρονικό διάστημα 13χρονος μαθητής, του οποίου η καθημερινότητα στο σχολείο είχε μετατραπεί κυριολεκτικά σε βασανιστήριο. Εξευτελιστικές συμπεριφορές, απειλές, καταστροφές στα προσωπικά του αντικείμενα είναι όσα επεφύλασσε γι’ αυτόν μία συγκεκριμένη ομάδα τεσσάρων – πέντε μαθητών λειτουργώντας αυθαίρετα, κακόβουλα, εντελώς παραβατικά.

Δυστυχώς, ο ανήλικος δεν μίλησε για τα προβλήματά του στη Διεύθυνση του σχολείου, ούτε και στην οικογένειά του. Τον απειλούσαν εξάλλου ότι εάν άνοιγε το στόμα του θα τον χτύπαγαν, θα του άνοιγαν τον τάφο…

Το καθημερινό του μαρτύριο τελικά ξεσκεπάστηκε, όταν πλέον το φαινόμενο πήρε μεγάλες διαστάσεις, καθώς ούτε οι συμμαθητές του που ίσως αντιλήφθηκαν κάποιες συμπεριφορές απευθύνθηκαν στη Διεύθυνση για να πουν τι συμβαίνει, αλλά το κράτησαν μυστικό.

Η συγκεκριμένη ομάδα έφτασε το σημείο και έστησε ενέδρα για να χτυπήσει εκτός σχολείου σε κάποιο σημείο κατά την επιστροφή του στο σπίτι τον 13χρονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνο το μεσημέρι, στις 30 Σεπτεμβρίου, ο ανήλικος ήταν ανήσυχος γιατί φοβόταν και ήταν η πρώτη φορά που μίλησε στη Διεύθυνση του σχολείου λίγο πριν τη λήξη των μαθημάτων. Ο Γυμνασιάρχης έπιασε κατευθείαν τα παιδιά, τους εξήγησε τι θα συνέβαινε αν επιτίθονταν στο 13χρονο, και ο μεγαλύτερος της παρέας ανέλαβε την ευθύνη ότι δεν θα συνέβαινε το παραμικρό. Η ομάδα αποχώρησε από το σχολείο με το μεσημεριανό κουδούνι και το περιστατικό θεωρήθηκε λήξαν.

Ο Διευθυντής ζήτησε από τον 13χρονο να τον πάει στο σπίτι του, όμως εκείνος αρνήθηκε και προτίμησε να γυρίσει μόνος.

Κανένας δεν περίμενε τι θα επακολουθούσε. Οι μαθητές παρά τις προειδοποιήσεις του Διευθυντή έστησαν όντως καρτέρι στον ανήλικο με σκοπό να τον χτυπήσουν. Κινήθηκαν απειλητικά τέσσερις εναντίον ενός! Ο 14χρονος που αντιλήφθηκε το περιστατικό μπήκε στη μέση για να τους χωρίσει. Χτυπιόντουσαν με χέρια – πόδια με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Η Διεύθυνση του σχολείου ενημερώθηκε για το περιστατικό την επόμενη μέρα. Ο μαθητής της Β’ Τάξης είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο με χτυπήματα στο κεφάλι. Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αλλά ευτυχώς δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί.

Ο Γυμνασιάρχης επέβαλε πενθήμερη αποβολή και στους πέντε μαθητές, άλλαξε τμήμα στον 13χρονο, ζήτησε από όλους τους μαθητές να μην ενοχλούν το συμμαθητή τους και ο,τιδήποτε πέφτει στην αντίληψή τους να το αναφέρουν στην ειδική ομάδα που όρισε ο Σύλλογος των Καθηγητών για την πρόληψη του φαινομένου.

Το σχολείο ενημέρωσε τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ ενημερώθηκαν και οι γονείς του εκπαιδευτηρίου. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων επίσης συνεδρίασε για τη διαχείριση του περιστατικού.

Δυστυχώς, όμως η σχολική βία μετρά στο σχολείο ήδη ένα ξυλοδαρμό, ένα θύμα bullying και άγνωστο αριθμό ένοχων μαρτύρων. Ολοι τους κράτησαν το στόμα τους ερμητικά κλειστό.

Εφ. ταχυδρόμος (ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ)


 

4 Σχόλια

  1. Η αποβολή δεν λέει τίποτε, αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος επιβάλλεται. Τα επιτεθέντα παιδιά να σταλούν αμέσως σε 5 διαφορετικά σχολεία, μακρυά από την κατοικία τους. Μόνο έτσι θα στρώσουν χαρακτήρα. Διαφορετικά, τους βλέπω να γίνονται εγκληματίες ως ενήλικες, και δεν θα φταίνε μόνο αυτοί.

    Ο μαθητής που έσπευσε να βοηθήσει τον μικρότερο και τραυματίστηκε να παρασημοφορηθεί από την Ακαδημία Αθηνών. Να του δοθεί επίσης ως έπαθλο υποτροφία για ετήσια εγγραφή σε αθλητικό σύλλογο της αρεσκείας του, π.χ. πυγμαχίας ή kick-boxing. Eίναι τιμή για τα σχολεία και τα σωματεία να έχουν τέτοια παιδιά με ήθος, θάρρος και αυτοθυσία, όπως ο νεαρός.

  2. Δινομάχη Μετσμύλη

    Ανακριβέστατο άρθρο.
    α.Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι παίρνει διαστάσεις το bullying σε σχολεία της Μαγνησίας ή αλλού.
    β. Δεν έχει συσταθεί ειδική υπηρεσία για το φαινόμενο σε κάθε Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
    (και όχι Μέσης) αλλά παρατηρητήριο σε κάθε σχολική μονάδα, με ότι και αν σημαίνει αυτό.
    γ. Ο Γυμνασιάρχης δεν μπορεί να επιβάλλει πενθήμερη αποβολή. Μόνο ο Σύλλογος Διδασκόντων και αυτό μετά από διαδικασία που περιλαμβάνει απολογία των μαθητών παρουσία των γονέων τους και εκπροσώπων του δεκαπενταμελούς.
    Κατά τα άλλα πολύ «διαφωτιστικό» το άρθρο.

    • όπως βλέπετε είναι αναδημοσίευση από εφημερίδα της Θεσσαλίας, τα σχόλια σας καταγράφηκαν, σημαντικότερο όλων είναι το περιστατικό. Συμφωνούμε ως προς την διαδικασία (γ μέρος των παρατηρήσεων σας) αλλά δεν μπορούμε να παρέμβουμε σε άρθρο όπως αυτό δημοσιεύτηκε σε εφημερίδα/ιστοσελίδα από άλλο μέσο

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...