Home / HEADER-NEWS / Χάρη στη δημιουργική λογιστική του κου Φίλη, χιλιάδες αναπληρωτές θα μείνουν χωρίς εργασία

Χάρη στη δημιουργική λογιστική του κου Φίλη, χιλιάδες αναπληρωτές θα μείνουν χωρίς εργασία

Δημοσιεύτηκε: 2:01 μμ Οκτώβριος 15th, 2015  


kleisto-sxoleio-5701

Κοινή δήλωση έκαναν οι εκπρόσωποι των Παρεμβάσεων ΠΕ και ΔΕ στα ΔΣ των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας. Σε αυτήν αναφέρουν τα ακόλουθα:

«Κατά τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας 14 / 10 / 2015 που πραγματοποίησαν εκατοντάδες εκπαιδευτικοί στο ΥΠΟΠΑΙΘ, ο υπουργός κος Φίλης συναντήθηκε με ταΔΣ των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.

Ο υπουργός επανέλαβε σε γενικές γραμμές  τα όσα είχε δηλώσει την προηγούμενη μέρα  για  το θέμα των κενών και των μόνιμων διορισμών.

Ακολουθώντας πιστά την επικοινωνιακή τακτική της μνημονιακής κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δήλωσε ότι θα γίνουν 19.500 προσλήψεις, προσπαθώντας να παγιώσει με το πες πες ότι αυτές έχουν γίνει ήδη.

Σε απάντηση ερώτησης για το χρονοδιάγραμμα των φάσεων διορισμού των αναπληρωτών ο κος Φίλης παραδέχτηκε ότι έχουν γίνει μέχρι τώρα 12.000  προσλήψεις συνολικά και ότι ο αριθμός αυτός θα φτάσει τις 14.000 μέχρι την Παρασκευή.

Οι θέσεις που απομένουν 5.500 σύμφωνα με τον υπουργό θα κρατηθούν στο «ψυγείο» για επόμενες φάσεις και για την κάλυψη αναγκών που θα προκύψουνΝα τονίσουμε εδώ ότι οι θέσεις αυτές δεν είναι πλήρους ωραρίου και πολλές αφορούν την παράλληλη στήριξη.

Ο υπουργός επαιρόταν στις συνεντεύξεις του  ότι εξασφάλισε 1.000 πιστώσεις περισσότερες από την προηγούμενη χρονιά. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα.!!!! Αν ο κος Φίλης στείλει εκπαιδευτικούς στα σχολεία τα Χριστούγεννα είναι πιθανό να φτάσει τις……. 25.000 μια που τα ίδια χρήματα μοιράζονται σε λιγότερους μήνες και σε περισσότερες θέσεις προσλήψεων.

Συμπερασματικά  τα σχολεία θα δουλέψουν τους επόμενους μήνες με τουλάχιστον 11.000 κενά και χιλιάδες αναπληρωτές θα μείνουν χωρίς δουλειά.

Αντιπολιτευόμενος τον εαυτό του ο κος Φίλης τόνισε ότι τα σχολεία δεν μπορούν να λειτουργούν με αναπληρωτές, ότι θα πρέπει να γίνουν αλλαγές στον τρόπο διορισμού και ότι θα γίνουν μόνιμοι  διορισμοί ( άγνωστο πόσοι)  αν το επιτρέψει η οικονομία και εφαρμογή του μνημονίου.

Αρνήθηκε να δεσμευτεί για οτιδήποτε άλλο παραπέμποντάς τα όλα  στον «διάλογο»,  πάντα στα πλαίσια της δημοσιονομικής πειθαρχίας και των παραδοτέων του μνημονίου και των αντιλαϊκών πολιτικών κυβέρνησης Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΔΝΤ, ΕSM. «Διάλογος» με προαποφασισμένα παραδοτέα για τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης δε γίνεται.

Ο πόλεμος έχει ξεκινήσει  και η απάντηση θα δοθεί στους δρόμους. Το ερώτημα είναι αν οι ομοσπονδίες και τα πρωτοβάθμια σωματεία θα αναλάβουν τις ευθύνες τους για την οργάνωση αυτής της αναμέτρησης ή θα κινηθούν στα ράγες του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού. «

Κική Γιαννάτου

Γιώτα Ιωαννίδου

Γιώργος Γαλάνης

Μιχάλης Μιλτσακάκης


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...