Home / Featured / Τεράστιες οι ελλείψεις εκπαιδευτικών στη Κεντρική Μακεδονία. Πότε η κάλυψη των κενών

Τεράστιες οι ελλείψεις εκπαιδευτικών στη Κεντρική Μακεδονία. Πότε η κάλυψη των κενών

Δημοσιεύτηκε: 4:21 μμ Οκτώβριος 14th, 2015  


sxoleiomathimamathitesdaskaloskathigitis

Μέχρι τα Χριστούγεννα οι τοποθέτησεις αναπληρωτών . Ποια είναι τα κενά σε Μακεδονία

Ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, καθώς και λειτουργικά και οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζουν σχολικές μονάδες στη Θεσσαλονίκη και άλλες περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας, έναν μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους.

Εκπαιδευτικοί και γονείς μαθητών θα πραγματοποιήσουν σήμερα… Τετάρτη, στις 2 μετά το μεσημέρι, παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, με αίτημα την επίλυση των προβλημάτων, που πιο έντονα είναι στα σχολεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής.

Την κινητοποίηση στο ΥΜΑΘ διοργανώνουν οι ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης, Σύλλογοι Δασκάλων και Σύλλογοι Γονέων, ενώ προς διευκόλυνση των εκπαιδευτικών, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία, τα διοικητικά συμβούλια των εν λόγω Ενώσεων κήρυξαν 2ωρη στάση εργασίας, τόσο για τον πρωινό, όσο και για τον απογευματινό κύκλο μαθημάτων (12.00-14.00 και 14.00-16.00).

Σύμφωνα με στοιχεία, που επικαλούνται οι Ενώσεις, σε κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν “στα δημοτικά σχολεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης τα κενά σε δασκάλους, εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων και ειδικής αγωγής είναι 333 και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στον νομό Θεσσαλονίκης είναι περισσότερα από 300”.

“Διεύθυνση Εκπαίδευσης: Μέχρι τέλος του μήνα θα καλυφθούν τα περισσότερα κενά”

Οι ελλείψεις, που αντιμετωπίζουν τα σχολεία, εξετάστηκαν σε δύο τηλεδιασκέψεις, που είχαν οι διευθυντές των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ενώ την ερχόμενη Παρασκευή θα έχουν την πρώτη τους συνάντηση με τον υπουργό, Νίκο Φίλη. “Με τον ρυθμό που έχουν αρχίσει οι προσλήψεις αναπληρωτών, εκτιμούμε, ότι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος των κενών μέχρι το τέλος του μήνα. Γίνονται προσλήψεις αναπληρωτών συνεχείς, ανά δύο τρεις μέρες”, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης.

“Δημοτικά σχολεία: Ζητούνται δάσκαλοι, χλωρίνη και… βιβλία γαλλικών/γερμανικών”

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...