Home / HEADER-NEWS / Συμμετοχή του Σωματείου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ηράκλειου “Γαλάτεια Καζαντζάκη” στις κινητοποιήσεις

Συμμετοχή του Σωματείου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ηράκλειου “Γαλάτεια Καζαντζάκη” στις κινητοποιήσεις

Δημοσιεύτηκε: 6:20 μμ Οκτώβριος 14th, 2015  


letter

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, σφαγιάζουν κάθε λαϊκό δικαίωμα, για να σώσουν την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων. Το νέο μνημόνιο πολλαπλασιάζει τα ήδη αβάσταχτα βάρη των λαϊκών στρωμάτων. Ετοιμάζουμε μαζικά και μαχητικά εργατικό λαϊκό τείχος αντίστασης, για να μην περάσουν τα νέα μέτρα, τα οποία προβλέπουν :

Για τα εργασιακά, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, περιορισμό και κατάργηση των αποζημιώσεων, νέα μείωση μισθών και μεροκάματων, νόμο απαγόρευσης της συνδικαλιστικής δράσης και των απεργιών με στόχο νομιμοποίησης τη επίθεσης σε ό,τι έχει απομείνει στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα.

Για το ασφαλιστικό συνταξιοδοτικό, νέες μεγάλες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, κατάργηση του ΕΚΑΣ, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια, αφαιρώντας το δικαίωμα της σύνταξης από τις νεότερες γενιές. Να μην επιτρέψουμε σε εργοδοσία και κυβέρνηση να διαλύσουν την κοινωνική ασφάλιση που καταχτήθηκε με το αίμα της τάξης μας. Η κοινωνική ασφάλιση είναι λαϊκό δικαίωμα αδιαπραγμάτευτο.

Δίπλα σε αυτά εξαπολύουν καταιγίδα φοροαφαίμαξης του λαού ύψους 14 δις ευρώ, με τον ΕΝΦΙΑ, την εισφορά αλληλεγγύης, την αύξηση του ΦΠΑ, νέων φόρων. Κάτω οι φόροι-να πληρώσει το κεφάλαιο.
Νέες επιπλέον δραστικές περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση σε δημόσια υγεία και παιδεία.

Στον κλάδο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, μετά τη λήξη της Κλαδικής Σύμβασης, οι εργαζόμενοι είναι βορά στα χέρια των εργοδοτών με το κατάπτυστο καθεστώς των Ατομικών Συμβάσεων. Ωρομίσθια των 3,52 και των 5 ευρώ, με μαύρη εργασία, μη καταβολή δώρων, επιδομάτων, μειωμένα ένσημα που δεν επιτρέπουν στους συναδέλφους να έχουν υγειονομική περίθαλψη, ούτε δικαίωμα για επίδομα ανεργίας. Υποχρεωνόμαστε σε ελαστικές σχέσεις εργασίας,  εκ περιτροπής και ανασφάλιστη εργασία, ενώ μας αρνούνται διαπραγματεύσεις για Συλλογικές Συμβάσεις, ώστε να μας ξεζουμίζουν για 200 και 300 ευρώ μέσω των προγραμμάτων απασχόλησης και των voucher. Για να μας τα παίρνουν και από πάνω σε προγράμματα δήθεν επιμόρφωσης, με δόλωμα λίγες ώρες εργασίας.

Το προηγούμενο διάστημα το σωματείο πέτυχε την επαναπρόσληψη συναδέλφισσας, μέλους του ΔΣ, η οποία απολύθηκε, γιατί δεν είχε δεχτεί να υπογράψει ότι εισέπραξε το δώρο Πάσχα χωρίς αυτό να της έχει καταβληθεί. Η εργοδοσία του φροντιστηρίου δεσμεύτηκε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπ. Εργασίας στις 4/9 και για την τήρηση του συνόλου της εργατικής νομοθεσίας για το σύνολο των εργαζομένων της επιχείρησης. Συμπέρασμα; Όταν οι εργαζόμενοι δίνουν μάχη οργανωμένα με το σωματείο τους, μπορούν να αποσπούν κατακτήσεις.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Συμπληρωματικές Αιτήσεις Μετεγγραφών

Η μνημονιακή διάταξη του Φ.Π.Α. στο 23% στα δίδακτρα είναι η περαιτέρω μείωση των ωρομισθίων, αλλά και των ωρών εργασίας των εργαζομένων. Η κυβέρνηση εξήγγειλε ότι το μέτρο «παγώνει» προσωρινά, μέχρι να βρεθούν ισοδύναμα. Δηλαδή, ότι θα το πληρώσει πάλι η λαϊκή οικογένεια.
Είναι λοιπόν φανερό ότι τα πράγματα θα χειροτερεύουν, αν δεν αποφασίσουμε να σηκώσουμε κεφάλι. Η γραμμή των εργοδοτών είναι ενιαία, ενιαία θα πρέπει να είναι και η απάντησή μας. Οι εργοδότες «κλαίγονται» ότι δεν βγαίνουν, αλλά κανείς τους δεν μας απαντά γιατί τα προηγούμενα χρόνια, μέχρι και πέρσι, που είχαν απίστευτη κερδοφορία, δεν την μοιράστηκαν με τους εργαζόμενους.

Υπάρχει διέξοδος από αυτή την κατάσταση;  Ναι, και το αποδεικνύει η ιστορία του εργατικού κινήματος, του οποίου όλες οι κατακτήσεις ήταν αποτέλεσμα σκληρών αγώνων. Παρά την τρομοκρατία της εργοδοσίας και το φόβο της απόλυσης πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι. Η αναμονή, η ηττοπάθεια, η άποψη να μείνω «ήσυχος», για να γλιτώσω τη δουλειά μου είναι αδιέξοδη. Αργά ή γρήγορα λόγω του ανηλεούς ανταγωνισμού θα έρθει και η σειρά των «ήσυχων» συναδέλφων. Καμία άλλη αυταπάτη, ανοχή, παραίτηση. Πρέπει να μπούμε στον αγώνα!
Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια σε κάθε πόλη στις 16 και 22 Οκτώβρη, που θα αποτελέσουν σταθμό για την κλιμάκωση του αγώνα. Να μην περάσει η προσπάθεια της κυβέρνησης να μας αιφνιδιάσει, να μας βρει απροετοίμαστους, ανήμπορους. Να μην περάσει η μοιρολατρία, η ηττοπάθεια που ωφελεί την εργοδοσία και την κυβέρνηση, για να περάσει μέτρα πρωτοφανούς σκληρότητας χωρίς αντιδράσεις. Προετοιμαζόμαστε για απεργία στις 12 Νοέμβρη!

Οργανώνουμε την εργατική λαϊκή απάντηση στο νέο κύμα επίθεσης! Μπορούμε να ανατρέψουμε τις αρνητικές εξελίξεις, να μην συνθηκολογήσουμε στο γκρέμισμα σε ό,τι έχει απομείνει. Να γίνουμε εμείς πρωταγωνιστές των εξελίξεων!
•    Να οργανωθούμε όλοι στο σωματείο μας.
•    Να φτιάξουμε επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, που θα αντιστέκονται στις αυθαιρεσίες και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας. Η συλλογική πάλη είναι η δυναμή μας και αυτή φοβούνται!
•    Να παλέψουμε να μην περάσει η μείωση αποδοχών (μείωση ωρών ή ωρομισθίου).
•    Να υπογράφουμε συμβάσεις στο πνεύμα της ΣΣΕ που υπήρχε και όχι το αίσχος των ατομικών συμβάσεων.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Αλλαγές στα κριτήρια για την εισαγωγή στις Σχολές Λιμενικού Σώματος

Διεκδικούμε:

1. Για τον κλάδο μας  κατώτερο μεικτό ωρομίσθιο στα 13,36 Ευρώ, κατώτερο μισθό για 18 ώρες εβδομαδιαίως στα ΚΞΓ στα 1015,36 Ευρώ και για 21 ώρες στα ΦΜΕ στα 1175,08 Ευρώ για τους εκπαιδευτικούς σε αυτά. 5% προσαύξηση για κάθε τριετία, 8% και 12% για μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους σπουδών αντίστοιχα. Κατοχύρωση επιδομάτων γάμου και τέκνων, όλων των αργιών.
2. Να καταργηθεί η μνημονιακή διάταξη του Φ.Π.Α. στο 23% στα δίδακτρα, να ελαφρυνθεί η λαϊκή οικογένεια στο θέμα αυτό.
3.Να διεκδικήσουμε κατοχύρωση των αργιών και οικονομικές απολαβές από αυτές. Κατοχύρωση οικονομική των υπερωριών, των επιτηρήσεων, για ενημερώσεις γονέων και προσαύξησή τους στο 75% επί του βασικού ωρομισθίου.
4. Αμοιβή για τη διόρθωση γραπτών. Κατοχύρωση πνευματικών δικαιωμάτων για πρωτότυπες σημειώσεις του εργαζόμενου καθηγητή ή έκδοση βιβλίων του.
5.  Άμεση κάλυψη ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διαρκεί η ανεργία. Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος. Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ανανέωση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων για τους ίδιους και την οικογένεια τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
6.Κατώτερη κύρια σύνταξη στα 600 ευρώ και κάλυψη των απωλειών σε κύριες και επικουρικές. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων.
7.Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική λαϊκή οικογένεια.
8.Αγώνας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους, στην εκμετάλλευση, στις απολύσεις, στην αύξηση τιμών για τη λαϊκή οικογένεια σε ηλεκτρικό, νερό, εισιτήρια, τηλέφωνο.
9. Για τους εργαζόμενους στα προγράμματα απασχόλησης, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Μισθό από τον πρώτο μήνα. Πληρωμή επιδομάτων, υπερωριών, νυχτερινής εργασίας. Αναγνώριση των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών.
10. Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας- Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας Ιατρικής.
11. Δημόσιο δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση. Μαζικές προσλήψεις μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών, για να καλυφθούν οι ελλείψεις.
Έλα σε επαφή με το σωματείο σου, ενημερώσου για τα δικαιώματά σου, πάλεψε μαζί μας για να διεκδικήσεις όρους εργασίας και διαβίωσης στη βάση των αναγκών σου.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 7:00ΜΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 7:00ΜΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Αλλαγές στα κριτήρια για την εισαγωγή στις Σχολές Λιμενικού Σώματος

Για τη χορήγηση Βεβαιώσεων Ικανότητας στις Προκαταρκτικές Εξετάσεις για εισαγωγή στις Σχολές ...