Home / HEADER-NEWS / Σε πορεία σύγκρουσης ο Υπ. Παιδείας με τους διοικητικούς υπαλλήλους του Υπουργείου

Σε πορεία σύγκρουσης ο Υπ. Παιδείας με τους διοικητικούς υπαλλήλους του Υπουργείου

Δημοσιεύτηκε: 11:42 πμ Οκτώβριος 22nd, 2015  


FILIS

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης έδωσε εντολή στο Νομικό Τμήμα του υπουργείου Παιδείας να τροποποιηθεί ο Οργανισμός του υπουργείου, προκειμένου στις θέσεις Διευθυντών και Προϊσταμένων να τοποθετηθούν εκπαιδευτικοί και όχι διοικητικοί υπάλληλοι, όπως προβλέπει το ισχύον Προεδρικό Διάταγμα του Οργανισμού.

Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων , ο οποίος δια τουπροέδρου Κώστα Κοτσαμπασάκη διεμήνησε προφορικά στον Διευθυντή του υπουργού ότι“εάν υλοποιηθεί η εντολή του Ν. Φίλη θα οδηγηθούμε σε σκληρή σύγκρουση” .

Ο Σύλλογος προκειμένου να απαντήσει σ αυτή την πρόθεση του υπουργού Παιδείαςσυγκάλεσε Έκτακτη Γενική Συνέλευση για αύριο Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015, στις 10 το πρωί, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Ζακλίν ντε Ρομιγύ, προκειμένου, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, “να διαβουλευθούμε για το σημαντικότατο θέμα της εσπευσμένης και άνευ διαβούλευσης επιχειρούμενης προσπάθειας τροποποίησης του Οργανισμού του υπουργείου από την πολιτική ηγεσία του, ώστε να τοποθετηθούν οι εκλεκτοί (;) της εκπαιδευτικοί-και όχι διοικητικοί υπάλληλοι, σε θέσεις ευθύνης (Διευθύνσεις, Τμήματα) της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης”.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σύλλογος, δια της Ομοσπονδίας, έχει προσφύγει από το Νοέμβριο 2014 στα διοικητικά δικαστήρια κατά των τοποθετήσεων αποσπασμένων εκπαιδευτικών από τον απελθόντα υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο στις συγκεκριμένες θέσεις ευθύνης με την πρώτη απόφαση εφαρμογής του Οργανισμού του υπουργείου, στον οποίον ρητά αναφέρεται (άρθρο 66) ότι σε όλες τις οργανικές μονάδες προΐστανται διοικητικοί υπάλληλοι κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ.

Ο Σύλογος τονίζει στην ανακοίνωση πως “αυθαιρεσίες αυτού του είδους, εάν μείνουν αναπάντητες, ανοίγουν το δρόμο και για άλλες νομικές αλλοιώσεις, με, ενδεχομένως, τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις στον κλάδο μας”.

https://www.esos.gr/arthra/40447/se-sygkroysi-odigeitai-o-n-filis-me-toys-ypalliloys-toy-ypoyrgeioy-paideias


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...