Δευτέρα, 26/07/2021, 01:11


Home / HEADER-NEWS / Ρυθμίσεις για τα στελέχη της εκπαίδευσης και τον Οργανισμό του Υπ. Παιδείας

Ρυθμίσεις για τα στελέχη της εκπαίδευσης και τον Οργανισμό του Υπ. Παιδείας

Δημοσιεύτηκε: 7:14 πμ Οκτώβριος 30th, 2015  


Vouli-Olomeleia-aithousa

Καταργείται το δικαίωμα Ανωτέρων Στελεχών να γίνουν Σχολικοί Σύμβουλοι μετά τη λύση της σχέσης εργασίας τους

Τροπολογία η οποία κατατέθηκε, προς ψήφιση, στη Βουλή προβλέπει εκτός από την παράταση της θητείας των Σχολικών Συμβούλων έως τις 31 Αυγούστου 2016 και την κατάργηση της παραγράφου 14 του άρθρου 26 του Ν. 3879/2010 σύμφωνα με την οποία εκπαιδευτικοί που υπηρετούσαν σε ανώτερες διοικητικές θέσεις , όπως Περιφερειακοί Διευθυντές και άλλες, μετά τη λύση της σχέσης εργασίας τους μπορούσαν να καταλάβουν θέσεις Σχολικών Συμβούλων έως την επιλογή νέων, σε περιοχές που οι ίδιοι επιθυμούσαν.

https://fresheducation.gr/?p=9665

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ρυθμίσεις για στελέχη εκπαίδευσης και τον Οργανισμό του Παιδείας

Στο σχέδιο νόμου για τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή

Στο άρθρο 43 του νομοσχεδίου που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή υπάρχουν ρυθμίσεις για τον  Οργανισμό του Υπουργείου  Παιδείας ενώ στο επόμενο άρθρο που τιτλοφορείται «Θέματα στελεχών εκπαίδευσης»  ορίζεται μεταξύ των άλλων  ότι παρατείνεται η θητεία των υπηρετούντων σχολικών συμβούλων, έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής νέων και την τοποθέτησή τους, άλλως έως την 31η Αυγούστου 2016.

Ακολουθούν οι ρυθμίσεις:

Άρθρο 43 Οργανισμός του Υπουργείου Παιδείας

Συγκεκριμένα το άρθρο 66 του ΠΔ 114/14 (Α 181) « Προϊστάμενοι οργανικών μονάδων», όπως έχει συμπληρωθεί με την παρ. 11 του άρθρου 38 του ν.4305/14 (Α237), αντικαθίσταται ως ακολούθως:

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

«1. Των οργανικών μονάδων του Υπουργείου Παιδείας προΐστανται υπάλληλοι, ως εξής:

Α) Σε όλες τις Γενικές Δ/νσεις του Υπουργείου υπάλληλοι όλων των κλάδων και ειδικοτήτων κατηγορίας ΠΕ

Β)Σε όλες τις Δ/νσεις του Υπουργείου υπάλληλοι όλων των κλάδων και ειδικοτήτων κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ.

Γ) Σε όλα τα Τμήματα του Υπουργείου υπάλληλοι όλων των κλάδων και ειδικοτήτων κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ. Μόνο στο Τμήμα Πρωτοκόλλου, Αρχείων και Μέριμνας της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικών – Δικτυακών Υποδομών της Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης δύναται να προΐσταται και υπάλληλος εκ των κλάδων και ειδικοτήτων της κατηγορίας ΔΕ.

Ειδικώς σε όλα τα Τμήματα και τις Διευθύνσεις που υπάγονται στη Γενική Διεύθυνση Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δύναται να προΐστανται και εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται ο νόμος 3528/2007 (Α26), όπως εκάστοτε ισχύει, καθώς και ο νόμος 4275/2014 ( Α149).

Οι τροποποιήσεις που επέρχονται στο άρθρο 66 του ΠΔ 114/2014 με το παρόν άρθρο ισχύουν ήδη από την αρχική ημερομηνία ισχύος του Οργανισμού όπως αυτή προσδιορίζεται από τη σχετική διάταξή του.

Θέματα στελεχών εκπαίδευσης

Το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 3 του άρθρου 28 του ν.4327/2015 αντικαθίσταται ως ακολούθως:

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

«Παρατείνεται η θητεία των υπηρετούντων σχολικών συμβούλων, έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής νέων και την τοποθέτησή τους, άλλως έως την 31η Αυγούστου 2016″,

Σχολικοί σύμβουλοι και λοιπά στελέχη εκπαίδευσης, οι οποίοι τοποθετούνται σε θέσεις Προϊσταμένων Τμημάτων ή Διευθύνσεων της Γενικής Γραμματείας Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας ή σε θέσεις Προϊσταμένων των Τμημάτων Επιστημονικής – Παιδαγωγικής Καθοδήγησης των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, αναπληρώνονται από τον επόμενο στη σειρά κατάταξης στον οικείο πίνακα και ελλείψει αυτού σύμφωνα με τις διατάξεις περί αναπλήρωσης και επανέρχονται στις θέσεις τους ως στελέχη εκπαίδευσης αν για οποιονδήποτε λόγο παύσουν να ασκούν τα καθήκοντά της θέσης στην οποία έχουν τοποθετηθεί.

Τα ανωτέρω στελέχη μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των αποδοχών της θέσης στελέχους της εκπαίδευσης και αυτών της θέσης στην οποία τοποθετούνται. Οι αναπληρωτές δεν διαγράφονται από τους οικείους πίνακες και διατηρούν το δικαίωμα να υποβάλουν αιτήσεις για την κάλυψη κενούμενων θέσεων στελεχών της εκπαίδευσης.

Οι παράγραφοι 14, 15 και 16 του άρθρου 26 του ν.3879/2010, όπως ισχύουν καταργούνται.

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις ...