Home / HEADER-NEWS / Προτεραιότητα στη λειτουργία των σχολείων και όχι στις διοικητικές υπηρεσίες

Προτεραιότητα στη λειτουργία των σχολείων και όχι στις διοικητικές υπηρεσίες

Δημοσιεύτηκε: 12:20 μμ Οκτώβριος 12th, 2015  


kleisto-sxoleio-5701

Της  αιρετής   Παπαδοπούλου Ελισάβετ (6978697160) lisapapad84@gmail.com και του αναπληρ.   αιρετού    Νταλιάνη   Πέτρου (6978481410) ppdalia2@gmail.com εκλεγμένων με την  Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση

Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε. – Συνεργαζόμενες Κινήσεις Εκπ/κών στο ΑΠΥΣΠΕ Πελοποννήσου

 3ο  Ενημερωτικό δελτίο

Για τη συνεδρίαση του ΑΠΥΣΠΕ Πελοποννήσου στις 08-10-2015

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

1ο θέμα:Διάθεση εκπαιδευτικών για συμπλήρωση ωραρίου

Ομόφωνα διατέθηκαν εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ05 και ΠΕ07 για συμπλήρωση του υποχρεωτικού τους ωραρίου σε σχολικές μονάδες του ΠΥΣΠΕ Μεσσηνίας για παροχή διοικητικού έργου.

Ομόφωνα διατέθηκε  μερικά  εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ11(που βρίσκεται στη διάθεση) για συμπλήρωση του υποχρεωτικού του ωραρίου στα γραφεία της Διεύθυνσης ΠΕ Αρκαδίας  και ομόφωνα δε διατέθηκε εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ70  που υπηρετεί οργανικά σε σχολική μονάδα του Νομού Λακωνίας διότι θα δημιουργούσε λειτουργικό κενό κλάδου ΠΕ70 στη σχολική μονάδα.Αποφασίστηκε ομόφωνα ο εν λόγω εκπαιδευτικός να διατεθεί μερικά μόλις γίνει η β’ φάση πρόσληψης  αναπληρωτών εκπαιδευτικών από ΥΠ.Π.Ε.Θ.  και προσληφθεί αναπληρωτής εκπαιδευτικός  για τη θέση της.

2ο θέμα:Αίτηση  για απόδοση δεύτερης ειδικότητας

Ομόφωνα το υπηρεσιακό συμβούλιο χορήγησε σε εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ70  που υπηρετεί οργανικά στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας δεύτερη ειδικότητα ΤΕ16.

3ο θέμα:Αίτηση για απαλλαγή από υπηρεσιακά καθήκοντα

Ομόφωνα έγινε δεκτή  από το υπηρεσιακό συμβούλιο η αίτηση του εκπαιδευτικού για απαλλαγή από υπηρεσιακά καθήκοντα αλλά θα αποδεσμευθεί μόλις γίνει η β φάση πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών από ΥΠ.Π.Ε.Θ.

4Ο θέμα: Αίτηση για ανάκληση παραίτησης από τη θέση αναπληρώτριας διευθύντριας εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ11

Ομόφωνα το υπηρεσιακό συμβούλιο έκανε δεκτή την αίτηση ανάκλησης παραίτησης από θέση ευθύνης.

5ο θέμα:Αίτηση παραίτησης από τα καθήκοντα αναπληρώτριας διευθύντριας εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ70

Ομόφωνα το υπηρεσιακό συμβούλιο έκανε δεκτή την αίτηση παραίτησης από τα καθήκοντα της αναπληρώτριας διευθύντριας με βάση τους  λόγους που εγγράφως επικαλέστηκε.

6ο θέμα-Εκτός ημερησίας διατάξεως:Απόσπαση εκπαιδευτικού στο Γραφείο της ΔΠΕ Μεσσηνίας

Όλα τα τακτικά  μέλη του υπηρεσιακού συμβουλίου ήταν παρόντα και με βάση τον Ν.2690/1999 μπορούσαμε να συζητήσουμε το ανωτέρω θέμα που προστέθηκε  εκτός ημερησίας διατάξεως.Ομόφωνα το υπηρεσιακό συμβούλιο ενέκρινε την απόσπαση εκπαιδευτικού στο γραφείο της Διεύθυνσης ΠΕ Μεσσηνίας για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους.

  Να τονίσουμε ότι ενώ συνεδρίασε το υπηρεσιακό συμβούλιο στις 8.10.2015 καλείται εσπευσμένα  πάλι μέσα σε τρεις μέρες να συνεδριάσει   και να αποφασίσει  διαφορετικά για το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του ΑΠΥΣΠΕ, αν και η απόφαση στις 8-10-2015 ήταν ομόφωνη.  

    Καταλαβαίνουμε ότι για να λειτουργήσουν επαρκώς οι διοικητικές υπηρεσίες των Δ/νσεων ΠΕ χρειάζεται ικανοποιητικός αριθμός υπαλλήλων. Όμως σε αυτή τη φάση που υπάρχουν τόσα λειτουργικά κενά είναι αδύνατο να μετακινούνται στις Δ/νσεις ΠΕ εκπαιδευτικοί και να απορρυθμίζεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων.

    Συγκεκριμένα αίτημα του διευθυντή ΠΕ Αρκαδίας ήταν να διατεθούν δύο εκπαιδευτικοί. Προκειμένου να μη δημιουργηθούν λειτουργικά κενά σε πρωινά τμήματα δεν αποδεσμεύτηκε εκπαιδευτικός από τα υπηρεσιακά του καθήκοντα στα γραφεία της διεύθυνσης, όμως διατέθηκε  εκπαιδευτικός στο γραφείο της ΔΠΕ Αρκαδίας κλάδου ΠΕ11 που βρισκόταν στη διάθεση, δηλαδή συνολικά δύο εκπαιδευτικοί όσους  ζητούσε και εγγράφως ο διευθυντής ΠΕ Αρκαδίας.

    Καλούμαστε ξανά σε συνεδρίαση για να διαθέσουμε έναν επιπλέον εκπαιδευτικό στη  Δ/νση ΠΕ Αρκαδίας.  

    Διερωτόμαστε προτεραιότητα έχει η λειτουργία των σχολικών μονάδων ή η παροχή  διοικητικού έργου στη διεύθυνση ΠΕ Αρκαδίας; 

   Εμείς θεωρούμε ότι προτεραιότητα έχει η λειτουργία των σχολικών μονάδων και όχι οι διοικητικές υπηρεσίες    των Διευθύνσεων ΠΕ  και αυτή είναι η πάγια συνδικαλιστική μας θέση.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...