Home / Featured / Πως θα πληρώνονται οι αναπληρωτές που θα προσληφθούν μέσω Π.Δ.Ε.

Πως θα πληρώνονται οι αναπληρωτές που θα προσληφθούν μέσω Π.Δ.Ε.

Δημοσιεύτηκε: 11:03 μμ Οκτώβριος 8th, 2015  


xrima

Ο οδηγός υλοποίησης του προγράμματος πρόσληψης αναπληρωτών από το Πρόγραμμα Δημοσίων ΕπενδύσεωνΓια το σχολικό έτος 2015-2016

Απόφαση 7995/7-10-2015 (ΑΔΑ:7ΜΨ1465ΦΘ3-ΙΛΞ) του Υπουργείου Παιδείας

Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε

Την έγκριση του Οδηγού Υλοποίησης και Εφαρμογής Φυσικού αντικειμένου και Διαχείρισης Οικονομικού Αντικειμένου του έργου «Πληρωμή Αναπληρωτών και Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών καθώς και του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού (2014ΣΕ04700000) από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων»

Στόχος του έργου είναι η κάλυψη των λειτουργικών κενών σε δημόσιες σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σε δομές της Ειδικής Αγωγής, μέσω πρόσληψης, με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, εκπαιδευτικών πλήρους και μειωμένου ωραρίου, ωρομισθίων εκπαιδευτικών καθώς και Ειδικού Εκπαιδευτικού (ΕΕΠ) και Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), σε εφαρμογή των κατά περίπτωση κείμενων διατάξεων. Αντικείμενο του παρόντος έργου είναι η χρηματοδότηση της δαπάνης μισθοδοσίας των προσληφθέντων αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών καθώς και του Ειδικού Εκπαιδευτικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) όλων των ειδικοτήτων και κλάδων σε όλη τη χώρα.
Το έργο σκοπό έχει να καλύψει ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό και να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε όλη τη χώρα. Με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθούν και θα ωφεληθούν άμεσα οι μαθητές σε όλη τη χώρα ανάλογα με τις κατά περίπτωση ανάγκες.

ΔΔΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

……………………………………………………………………..

Πώς θα πληρώνονται οι εκπαιδευτικοί μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Διαδικασία καταβολής έναντι μισθοδοσίας και προκαταβολή έως 100%

Για τα σχολικά έτη 2014-2015, 2015-2016 και 2016-2017 οι δαπάνες του προγράμματος θα βαρύνουν τον Ειδικό Λογαριασμό του ΥΠΕΘ, ο οποίος μπορεί να χρηματοδοτείται προς τούτο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Τα παραπάνω περιλαμβάνονται μεταξύ των άλλων στον Οδηγό Υλοποίησης και Εφαρμογής Φυσικού αντικειμένου και Διαχείρισης Οικονομικού Αντικειμένου του έργου «Πληρωμή Αναπληρωτών και Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών καθώς και του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού (2014ΣΕ04700000) από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων».

Στον οδηγό αναφέρεται ότι οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό των κλάδων ΕΕΠ, που μετακινούνται εκτός της έδρας του σχολείου ή του ΚΕΔΔΥ, είτε για να διδάξουν σε τμήματα είτε για το υποστηρικτικό και εκπαιδευτικό έργο του ΚΕΔΔΥ, δικαιούνται οδοιπορικά έξοδα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης ή του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης αντιστοίχως.

Επίσης κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος, δύναται να χορηγούνται προκαταβολές στους δικαιούχους εκπαιδευτικούς, οι οποίες δεν μπορεί να υπερβαίνουν το 100% των καθαρών μηνιαίων αποδοχών και οι οποίες θα συμψηφίζονται κατά την εκκαθάριση μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών.

Διαδικασία καταβολής ΕΝΑΝΤΙ μισθοδοσίας στους δικαιούχους εκπαιδευτικούς/ΕΕΠ/ΕΒΠ 

(Σημειώνεται ότι όπου γίνεται αναφορά σε Δ/ντή Εκπ/σης και Δ/νση Εκπαίδευσης νοείται και ο Περιφ/κός Δ/ντής Εκπ/σης καθώς και η Περιφ/κή Δ/νση Εκπαίδευσης στην οποία έχουν προσληφθεί αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και ΕΕΠ για τα ΚΕΔΔΥ και από την οποία μισθοδοτούνται)

 Η διαδικασία καταβολής έναντι μισθοδοσίας για τις μηνιαίες αποδοχές των εκπαιδευτικών/ΕΕΠ/ΕΒΠ διασφαλίζει την έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας τους για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του τρέχοντος μηνός.

Ο υπολογισμός της έναντι μισθοδοσίας γίνεται κεντρικά από την ΕΥΕ ΕΔ και το συνολικό ποσό κατατίθεται στις Δ/νσεις Εκπαίδευσης.  Το καταβαλλόμενο ποσό έναντι αντιστοιχεί στις καθαρές μηνιαίες αποδοχές με βάση τα μισθολογικά στοιχεία που έχουν καταχωρηθεί μέχρι την ημέρα υπολογισμού της έναντι μισθοδοσίας.

Ο Δ/ντής Εκπ/σης ελέγχει την ορθότητά της συγκεντρωτικής κατάστασης του έναντι που εκδίδεται από το ΟΠΣΔ και πιστώνει τα αντίστοιχα ποσά στους λογαριασμούς των εκπαιδευτικών. Το ΟΠΣΔ παρέχει αρχείο για μαζική πίστωση λογαριασμών μέσω Internet Banking στην ΕΤΕ.

Οι διαφορές που προκύπτουν μεταξύ καταβολής έναντι μισθοδοσίας και εκκαθάρισηςØ μισθοδοσίας συμψηφίζονται αυτόματα από το ΟΠΣΔ στο έναντι του επόμενου μήνα. Μετά την ολοκλήρωση των πληρωμών έναντι κάθε μήνα, η Διεύθυνση αποστέλλει άμεσα στην ΕΥΕ/ΕΔ και διατηρεί ως αντίγραφο στο Αρχείο της:

1. την αναλυτική κατάσταση (Αναφορά τράπεζας) καταβολών Έναντι που εκτυπώνεται από το ΟΠΣΔ, σφραγισμένη και υπογεγραμμένη από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης

2. την κατάσταση Μαζικών Πιστώσεων, όπως εξάγεται από την εφαρμογή Internet Banking της Εθνικής Τράπεζας, σφραγισμένη και υπογεγραμμένη από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης και τον Καταχωριστή

3. τη μηνιαία Κίνηση Λογαριασμού ΠΡΟΣΟΧΗ : Για την αποφυγή προβλημάτων σχετικά με τις διαφορές που προκύπτουν μεταξύ του έναντι και της εκκαθάρισης της μισθοδοσίας εφιστάται η προσοχή των Δ/ντών Εκπ/σης και των καταχωριστών:

1. στην έγκαιρη (την ίδια ημέρα που λαμβάνει γνώση η ΔΠΕ/ΔΔΕ) και ορθή καταχώρηση των μισθολογικών στοιχείων που επηρεάζουν την μισθοδοσία του τρέχοντος μήνα (άδεια, απεργίες, απουσίες, παραιτήσεις, κ.λπ.)

2. στον ενδελεχή έλεγχο της συγκεντρωτικής κατάστασης του έναντι έτσι ώστε τυχόν μεταβολές σε μισθολογικά στοιχεία εκπαιδευτικών, που δεν υπήρχαν κατά την ημερομηνία υπολογισμού της, να αντιμετωπίζονται αναλόγως από τη Διεύθυνση.  Επισημαίνεται ότι, για αποφυγή προβλημάτων που ενδέχεται να προκύψουν με τη καταβολή της έναντι μισθοδοσίας, η ΕΥΕ ΕΔ δύναται να εξαιρεί από τη καταβολή της έναντι μισθοδοσίας και σε συνεννόηση με τη Δ/νση Εκπ/σης, εκπαιδευτικούς/ΕΕΠ/ΕΒΠ που κατά την ημέρα υπολογισμού της δεν έχουν σαφή μισθολογικά στοιχεία (π.χ. μακροχρόνιες άδειες, ύπαρξη αχρεωστήτως καταβληθέντων, κλπ).

Στην περίπτωση αυτή οι αποδοχές των εκπαιδευτικών θα καταβάλλονται απευθείας με την εκκαθάριση της μισθοδοσίας.

Επιπλέον, η ΕΥΕ ΕΔ δύναται να προσαρμόσει την έναντι μισθοδοσία σε ποσοστό επί του συνόλου αποδοχών κατά τον τελευταίο μήνα μισθοδοσίας (Ιούνιο) προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία αρνητικών διαφορών που θα παραμείνουν σε εκκρεμότητα μετά το τέλος της σύμβασης των εκπαιδευτικών.

Περισσότερα στον 

 του έργου

Καλόγηρος Βασίλειος

https://www.news.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...