Home / HEADER-NEWS / Π.Ε.Α.Δ. – Διαμαρτυρία, καταγγελία αναφορικά κάλυψη θέσης στα Π.Π. Σ. (ανοικτή επιστολή/έκκληση συμπαράστασης σε συνάδελφο αναπληρώτρια)

Π.Ε.Α.Δ. – Διαμαρτυρία, καταγγελία αναφορικά κάλυψη θέσης στα Π.Π. Σ. (ανοικτή επιστολή/έκκληση συμπαράστασης σε συνάδελφο αναπληρώτρια)

Δημοσιεύτηκε: 12:14 μμ Οκτώβριος 11th, 2015  


piramatika

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ (Π.Ε.Α.Δ.)

Αρ. Μητρώου Σωματείου:30492 ειδ.6283

Αρ. Διαταγής Αναγνώρισης:457/14-10-21014

του Ειρηνοδικείου Αθηνών

email:             pead2014@gmail.com.

ηλεκτρ. σελ.:   https://syllogosanapliroton.wordpress.com/ 

πληροφορίες:   Θεόδωρος Διαμάντης
Πρόεδρος Δ.Σ. Π.Ε.Α.Δ.

τηλέφωνο:         6982327670
αρ.πρωτ. 17

Αθήνα, 9-10-2015

 

Ανοικτή επιστολή διαμαρτυρίας/καταγγελία

Προς: 1. το Υπουργείο Παιδείας,
Έρευνας & Θρησκευμάτων
2. ΔΕΠΠΣ
(Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων)

Η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας εκπ/σης για άλλη μια φορά καλείται να υπερασπιστεί τα δικαιώματα, αλλά κυρίως την αξιοπρέπεια των αναπληρωτών.

Η παρούσα διαμαρτυρία/καταγγελία αφορά την πλήρωση θέσης στα Πρότυπα-Πειραματικά Σχολεία με αναπληρωτή και συγκεκριμένα στο ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΕΛ «ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ».

Το διδακτικό προσωπικό των Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων της Ελλάδας προσλαμβάνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 3966/2011 (§ 48).

Αρχές Σεπτεμβρίου η ΔΕΠΠΣ (Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων) με εγκύκλιο που έστειλε στις Δ/νσεις Δ/θμιας καλούσε τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία της χώρας να καλύψουν τις έκτακτες ανάγκες τους σε εκπαιδευτικό προσωπικό με πλεονάζον προσωπικό των Δ/νσεων.

Στις 8/9/2015 τα περισσότερα σχολεία με απόφαση του οικείου ΕΠΕΣ (Επιστημονικό Εποπτικό Συμβούλιο) ανήρτησαν στην ιστοσελίδα τους στο διαδίκτυο πρόσκληση ένταξης υποψηφίων αναπληρωτών με αυξημένα ακαδημαϊκά προσόντα σε συγκεκριμένες θέσεις ειδικοτήτων για την κάλυψη αναγκών. (π.χ. το Ζάνειο στον Πειραιά ζητούσε 1 ΠΕ01, 1 ΠΕ02, 1 ΠΕ03 κλπ).

Στις 28/9/2015 η ΔΕΠΠΣ ανακοίνωσε με ανάρτηση στο διαδίκτυο τον προσωρινό πίνακα των υποψηφίων αναπληρωτών με αντίστοιχη μοριοδότηση των προσόντων του καθενός και έδινε προθεσμία δύο (2) ημερών για ενστάσεις. Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι στην 1η ανάρτηση των πινάκων παρατηρήθηκαν λάθη (π.χ. η καταχώρηση σε αυτούς υποψηφίων που δεν πληρούσαν την προϋπόθεση επιτυχίας στον ΑΣΕΠ του 2008, γεγονός που προκάλεσε την έννομη κατάθεση ενστάσεων και την συνακόλουθη απαλοιφή τους).

Στις 6 /10/2015 η ΔΕΠΠΣ ανήρτησε τον οριστικό πίνακα με βάση τον οποίο θα γίνονταν οι προσλήψεις των αναπληρωτών στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία της χώρας που είχαν ελλείψεις σε διάφορες ειδικότητες.

Ενώ λοιπόν η ΔΕΠΠΣ που είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία των σχολείων αυτών επίσημα απάντησε ότι η προθεσμία κάλυψης των κενών με θέσεις μονίμων έληγε με την εγκύκλιο πρόσληψης αναπληρωτών που ανήρτησε η ΕΠΕΣ του σχολείου «ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΕΛ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ» στο διαδίκτυο δηλαδή στις 8/9/2015, και ως εκ τούτου έπρεπε να κληθεί ο πρώτος –σύμφωνα με την τελική κατάταξη- αναπληρωτής για να εργαστεί στο συγκεκριμένο σχολείο, έγινε γνωστό ότι η θέση αυτή είχε εκπρόθεσμα καλυφθεί από μόνιμο με απόφαση του ΠΥΣΔΕ Πειραιά!

Η πρόσκληση συνεπώς προς τους πληρούντες τα κατά νόμο προσόντα αναπληρωτές να συμμετάσχουν στην διαδικασία πρόσληψης ακυρώθηκε και στην ουσία ευτελίστηκε!

Ως εκ τούτου η Π.Ε.Α.Δ. καλεί κάθε υπεύθυνο να αναλάβει τις ευθύνες του, καθώς μια τέτοια μεταχείριση απέναντι στους αναπληρωτές που κατά νόμο είχαν το δικαίωμα να εργαστούν σε Πρότυπα-Πειραματικά σχολεία συνιστά προσβολή, κατάχρηση δικαιώματος διαχείρισης εκ μέρους της Διοίκησης και απαράδεκτη ενέργεια που εν πολλοίς βασίζεται και στο «κενό» στη νομοθεσία που ρυθμίζει θέματα αναπληρωτών που πρόκειται να εργαστούν στα Πρότυπα/Πειραματικά Σχολεία.

Οι ελαστικά εργαζόμενοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δεν αποτελούν αναλώσιμα «υλικά» που δυνητικά οι κατά περίπτωση αρμόδιοι θα διαχειρίζονται «κατά το δοκούν».

Έχουν τα ίδια δικαιώματα με κάθε μόνιμο συνάδελφο και αυτά τα δικαιώματα η Π.Ε.Α.Δ. θα υπερασπίζεται σε κάθε περίπτωση!

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

Διαμάντης Θεόδωρος

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

Γεωργιάδου Αικατερίνη


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...