Home / HEADER-NEWS / ΟΛΤΕΕ Αυτοτελής Χρηματοδότηση των Εργαστηριακών Κέντρων – Ε.Κ. και Αίτημα συνάντησης με τον Υπουργό

ΟΛΤΕΕ Αυτοτελής Χρηματοδότηση των Εργαστηριακών Κέντρων – Ε.Κ. και Αίτημα συνάντησης με τον Υπουργό

Δημοσιεύτηκε: 9:53 μμ Οκτώβριος 6th, 2015  


ΟΛΤΕΕ-085_ Αυτοτελής Χρηματοδότηση των Εργαστηριακών Κέντρων – Ε.Κ

Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Αθήνα, 2-10-2015

Αρ. Πρωτ.: 85

ΠΡΟΣ :

– κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή,  Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής  Ανασυγκρότησης

–κ.  Νίκο Φίλη, Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων

ΚΟΙΝ:

– Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γενική Δ/νση Τοπ. Αυτοδ/σης, Δ/νση Οργ. & Λειτ. ΟΤΑ, Τμήμα Νομικών Προσώπων Ιδρυμάτων & Επιχειρήσεων ΟΤΑ

– Δήμοι ανά την Επικράτεια

(δια του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης,

προς ενημέρωση των Σχολικών Επιτροπών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης)

– στη Δ/νση Επαγγελματικής Εκπ/σης ΥΠ.Π.Ε.Θ.

– στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

– στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

– στα ΕΠΑ.Λ. – Ε.Κ., στις Ε.Λ.Τ.Ε.Ε., στους Εκπαιδευτικούς, στα Μ.Μ.Ε.

ΘΕΜΑ: Αυτοτελής Χρηματοδότηση των Εργαστηριακών Κέντρων – Ε.Κ..

Κύριε Υπουργέ

Η Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων με αριθμ. 96004/Δ4/17-06-2015, «Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. Γ2/6098/13−11−01 Υ.Α. (Β΄1588) με θέμα: «Τροποποίηση απόφασης Γ2/4321/26.10.88 περί καθορισμού λεπτομερειών λειτουργίας των Σ.Ε.Κ. των Σ.Ε. και των ειδικότερων καθηκόντων των διευθυντών Σ.Ε.Κ., υποδιευθυντών, των υπευθύνων τομέων εργαστηρίων και εργαστηρίων κατεύθυνσης των υπευθύνων των σχολικών εργαστηρίων και των αρμοδιοτήτων του συλλόγου διδασκόντων Σ.Ε.Κ.»», όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1318/τ.Β΄/1-7-2015, ορίζει στην παρ. 9 του άρθρου 1 ότι: «9. Κάθε Ε.Κ. ως αυτοτελής εκπαιδευτική μονάδα χρηματοδοτείται αυτοτελώς και συγκροτεί αυτόνομο συμβούλιο σχολικής κοινότητας. Λαμβάνει ειδική χρηματοδότηση η οποία είναι συνάρτηση του αριθμού των μαθητών όλων των σχολικών μονάδων που εξυπηρετεί, ο οποίος πλασματικά διπλασιάζεται».

Προκειμένου να τύχει η Υ.Α. άμεσης εφαρμογής, κατά τα ανωτέρω, από τις Σχολικές Επιτροπές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δήμων, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης υπ’ αριθμ. 8440/24-2-2011 «Καθορισμός λειτουργίας των Σχολικών Επιτροπών και ρύθμιση οικονομικών θεμάτων αυτών» (ΦΕΚ 318/τ.Β΄/25-2-2011),

Ζ η τ ο ύ μ ε

Την τροποποίηση και συμπλήρωση της παραγράφου 2 του άρθρου 1, ως εξής:

«2. Με απόφαση των οικείων Σχολικών Επιτροπών, σε δήμους όπου υπάρχουν πάνω από δύο σχολικές μονάδες ή σχολικά συγκροτήματα ανά βαθμίδα, λειτουργεί για κάθε σχολείο ή σχολικό συγκρότημα, «Συμβούλιο Σχολικής Κοινότητας», το οποίο αποτελείται από 3 έως 5 μέλη.

Κάθε Ε.Κ. ως αυτοτελής εκπαιδευτική μονάδα χρηματοδοτείται αυτοτελώς και συγκροτεί αυτόνομο συμβούλιο σχολικής κοινότητας. Λαμβάνει ειδική χρηματοδότηση η οποία είναι συνάρτηση του αριθμού των μαθητών όλων των σχολικών μονάδων που εξυπηρετεί, ο οποίος πλασματικά διπλασιάζεται.

Στο Συμβούλιο συμμετέχουν οπωσδήποτε ο διευθυντής σχολείου, τουλάχιστον ένας εκπρόσωπος γονέων, τουλάχιστον ένας εκπρόσωπος συλλόγου διδασκόντων, τουλάχιστον ένας εκπρόσωπος των μαθητικών κοινοτήτων για τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το Συμβούλιο διαπιστώνει τις ανάγκες και τα προβλήματα που δημιουργούνται στη λειτουργία των σχολείων και διατυπώνει σχετικές προτάσεις στην οικεία Σχολική Επιτροπή για την καλύτερη στήριξη της λειτουργίας τους.

Ο Διευθυντής που συμμετέχει στο «Συμβούλιο Σχολικής Κοινότητας» διαχειρίζεται το ποσό που τίθεται στη διάθεση του για την αντιμετώπιση λειτουργικών αναγκών των σχολικών μονάδων κατά τις διατάξεις του άρθρου 3 παρ. 8 της παρούσας».

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

ο Πρόεδρος Σταμάτης Σταματιάδης

ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Αμπόνης

Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ταχ. Δ/νση: Αχιλλέως 37 – 41 & Μυλλέρου, 104 36 Αθήνα

τηλέφωνο: 210-5238973, fax: 210-5202798

e-mail: oltee.oltee@gmail.com & mail@oltee.att.sch.gr

ηλεκτρον. σελ.: https://www.oltee.gr, facebook: group Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

πληροφορίες: Σταμάτης Σταματιάδης, Πρόεδρος Δ.Σ. Ο.Λ.Τ.Ε.Ε., τηλ.: 6945-752224

…………………………………………………………………………………………….

ΟΛΤΕΕ-086_ Αίτημα ΟΛΤΕΕ για συνάντηση με ηγεσία Υπουργείου Παιδεία

Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Αθήνα, 2-10-2015

Αρ. Πρωτ.: 86

ΠΡΟΣ :

– κ.  Νίκο Φίλη, Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων

– κα. Σία Αναγνωστοπούλου Αναπληρώτρια Υπουργό

ΚΟΙΝ:

– στη Δ/νση Επαγγελματικής Εκπ/σης ΥΠ.Π.Ε.Θ.

– στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

– στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

– στα ΕΠΑ.Λ. – Ε.Κ., στις Ε.Λ.Τ.Ε.Ε., στους Εκπαιδευτικούς, στα Μ.Μ.Ε.

ΘΕΜΑ: Συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Σχετ:

α) Η με αρ. πρωτ. 081/25-9-2015 επιστολή μας με θέμα: «Εγγραφή μαθητών στα ΕΠΑ.Λ. το σχολικό έτος 2015 – 2016».

β) Η με αρ. πρωτ. 082/28-9-2015 επιστολή μας με θέμα: «Πρόσβαση των Αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».

γ) Η με αρ. πρωτ. 084/2-10-2015 επιστολή μας με θέμα: «Προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της Τ.Ε.Ε.».

δ) Η με αρ. πρωτ. 085/2-10-2015 επιστολή μας με θέμα: «Αυτοτελής Χρηματοδότηση των Εργαστηριακών Κέντρων – Ε.Κ.».Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Αξιότιμη κα. Αναπληρώτρια Υπουργέ,

Σας συγχαίρουμε για το ότι επιλεχθήκατε να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας σε ένα βαρύνουσας σημασίας τομέα της Διακυβέρνησης της χώρας. Σας ευχόμαστε υγεία, δύναμη, τόλμη και καλή επιτυχία στα υψηλά καθήκοντα που μόλις αναλάβατε. Ευχόμαστε επίσης να προσδώσετε στην «υπουργεία» σας το ήθος που πηγάζει από την ετυμολογία της λέξης, ως (κατά κυριολεξία) «υπηρέτες» του «κυρίου» σας (ημών, του λαού) και «βοηθοί» του πολίτη, σε αντίθεση με την επικυριαρχική αλαζονεία ορισμένων προκατόχων σας.

Ο χώρος της Παιδείας ταλανίζεται από χρόνιες παθογένειες, οι οποίες όμως επιτάθηκαν από την οικονομική – κοινωνική κρίση και τις καταστροφικές πολιτικές επιλογές προηγούμενων διακυβερνήσεων, ενάντια στις οποίες αγωνιστήκαμε συστηματικά και ολομέτωπα.

Η Ανώτερη Δευτεροβάθμια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση (Τ.Ε.Ε.) – την οποία η Ομοσπονδία μας υπηρετεί με συνέπεια και εκφράζει αντιπροσωπευτικά – δέχθηκε στο παρελθόν την πλέον άδικη, παράλογη και άκριτη επίθεση, με τραγικές συνέπειες στα σχολεία, στους μαθητές μας και στους υπηρετούντες εκπαιδευτικούς λειτουργούς της.

Ορισμένα από αυτά τα προβλήματα έχουν οδηγήσει την Τ.Ε.Ε. κυριολεκτικά σε αδιέξοδο. Σας διαβιβάζουμε συνημμένα τα παραπάνω τέσσερα σχετικά, που αφορούν άμεσες και κατεπείγουσες ενέργειές σας που ζητούμε προκειμένου να επιλυθούν σημαντικότατα και δίκαια αιτήματα που αφορούν στους μαθητές και στα σχολειά μας.

Μετά τα παραπάνω,

π α ρ α κ α λ ο ύ μ ε

1)    Για την άμεση έκδοση των Υπουργικών Αποφάσεων (ή των όποιων Πράξεων είναι απαραίτητες για το κάθε θέμα) που ζητούνται με τα ως άνω σχετικά, λόγω του κατεπείγοντα χαρακτήρα των προβλημάτων που περιγράφονται σε αυτά.

2)    Να ορίσετε ημερομηνία συνάντησης με αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας, προκειμένου να σας εκθέσουμε και δια ζώσης τα πλέον κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της Ανώτερης Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, καθώς και τις προτάσεις μας για την επίλυσή τους.

Ευελπιστούμε ότι μια τέτοια συνάντηση θα είναι η απαρχή ενός γόνιμου και δημιουργικού διαλόγου με το Υπουργείο, σε μια κοινή προσπάθεια για την αποκατάσταση της ηρεμίας και της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων της Τ.Ε.Ε.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

ο Πρόεδρος Σταμάτης Σταματιάδης

ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Αμπόνης

Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ταχ. Δ/νση: Αχιλλέως 37 – 41 & Μυλλέρου, 104 36 Αθήνα

τηλέφωνο: 210-5238973, fax: 210-5202798

e-mail: oltee.oltee@gmail.com & mail@oltee.att.sch.gr

ηλεκτρον. σελ.: https://www.oltee.gr, facebook: group Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

πληροφορίες: Σταμάτης Σταματιάδης, Πρόεδρος Δ.Σ. Ο.Λ.Τ.Ε.Ε., τηλ.: 6945-752224


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...