Home / Featured / Ο Αλέξης Τσίπρας εξήγγειλε μεταρρύθμιση στην Παιδεία

Ο Αλέξης Τσίπρας εξήγγειλε μεταρρύθμιση στην Παιδεία

Δημοσιεύτηκε: 6:26 πμ Οκτώβριος 6th, 2015  


anoiktos-o-tsipras-se-sunantisi-me-ntaboutoglou.w_hr

Φιλόδοξη μεταρρύθμιση στην παιδεία και ειδικότερα στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στις προγραμματικές του δηλώσεις. Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και έναν νέο χάρτη για την ανώτατη εκπαίδευση.

Ο σχεδιασμός για την ειδική αγωγή, ήταν το σημείο που ο πρωθυπουργός απέσπασε θερμό χειροκρότημα της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, η οποία άκουσε τον πρωθυπουργό να δεσμεύεται ότι θα υπάρξει εκπαιδευτική υποστήριξη για όλα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε πρώτα στην ανάγκη δημιουργίας ερευνητικής κουλτούρας και εξήγγειλε υποστήριξη της έρευνας, θεσμικά και με μέσα. Ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση θέλει να αφήσει το ίχνος μιας προοδευτικής διακυβέρνησης με μια φιλόδοξη μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ώστε να αντιμετωπιστούν χρόνιες δυσλειτουργίες και παθογένειες.

«Έχουμε συνείδηση ότι η σταθερή πορεία προς ένα δημοκρατικό σχολείο, προϋποθέτει την αναγνώριση του κοινωνικού έργου των εκπαιδευτικών και γι’ αυτό, στις άμεσες προτεραιότητές του είναι η ανάπτυξη ενός συστήματος ανάδειξης του έργου των σχολείων και των εκπαιδευτικών», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Ανακοίνωσε επίσης ότι θα υπάρξει μεγάλος και συμμετοχικός διάλογος, προκειμένου με κλίμα κοινωνικής συναίνεσης να δομηθεί ένα σύγχρονο σύστημα για την ειδική αγωγή και την παροχή υποστήριξης για όλα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Στόχος της νέας κυβέρνησης, είναι επίσης και ένα σύγχρονο πλαίσιο επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και ένας νέος χάρτης για την ανώτατη εκπαίδευση.

Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε επίσης να υπάρξει μια παρέμβαση και για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό.

https://www.greekteachers.gr/?p=20293

…………………………………………………………

Την άμεση έναρξη μεγάλου δυναμικού-όπως τον χαρακτήρισε- διαλόγου για μεταρρύθμιση και για τις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης, ανακοίνωσε απόψε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων , ενώ για το πολυνομοσχέδιο κουρελού είπε πως “στο πλαίσιο αυτό θα συζητηθούν διεξοδικά  και οι ρυθμίσει που εμπεριέχονται στο ήδη δημοσιευμένο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση”.

Ειδικότερα ο πρωθυπουργός:

ΤΟΝΙΣΕ την ανάγκη “να υποστηρίξουμε τυπικά και οικονομικά την έρευνα και να αξιοποιήσουμε το κατά γενική ομολογία εξαιρετικό επιστημονικό  προσωπικό”

ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΕ: “Ταυτόχρονα σκοπεύουμε να φέρουμε μια φιλόδοξη μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που θα αντιμετωπίζει παθογένειες αλλά και τις δυσλειτουργίες του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος”

ΕΠΙΣΗΜΑΝΕ: Εχουμε συνείδηση πως η αντιμετώπιση των προβλημάτων καθώς και η σταθερή πορεία προς ένα δημοκρατικό σχολείο προϋποθέτει την αναγνώριση του κοινωνικού έργου των εκπαιδευτικών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ: Στις άμεσες προτεραιότητες είναι η ανάπτυξη ενός συστήματος  αποτίμησης  και ανάδειξης του έργου των σχολείων και των εκπαιδευτικών.

ΠΡΟΤΕΡΑΙΌΤΗΤΑ είπε ότι “ αποτελεί επίσης και η άμεση έναρξη ενός μεγάλου και συμμετοχικού διαλόγου προκειμένου να θεσμοθετήσουμε σε κλίμα κοινωνικής  συναίνεσης διότι οι  μεγάλες αλλαγές στην παιδεία απαιτούν κλίμα συναίνεσης” .

ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΕ: «Θα προχωρήσουμε σ ένα σύγχρονο σύστημα Ειδικής Αγωγής και παροχής εκπαιδευτικής υποστήριξης για όλα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ: «Θα προχωρήσουμε  σ ένα σύγχρονο πλαίσο επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης  επαγγελματικής και τεχνικής κατάρτισης»

ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ: «Ένα νέο συγκροτημένο νομικό πλαίσιο για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό».

ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ: Ένα νέο χάρτη Ανώτατης Εκπαίδευσης και Ερευνας, ώστε τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ να αναλάβουν ξανά το ρόλο που τους αξίζει στην ανασυγκρότηση της χώρας
Στο πλαίσιο αυτό θα συζητηθούν διεξοδικά  και οι ρυθμίσει που εμπεριέχονται στο ήδη δημοσιευμένο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση”

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...