Home / HEADER-NEWS / Νέο σχέδιο για περικοπές των μισθών των εργαζομένων

Νέο σχέδιο για περικοπές των μισθών των εργαζομένων

Δημοσιεύτηκε: 12:34 μμ Οκτώβριος 18th, 2015  


epidoma

Το υπουργείο Εργασίας εξετάζει μια νέα έκτακτη, κλιμακωτή εισφορά προκειμένου να δημιουργηθεί αποθεματικό για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος, σύμφωνα με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας. Το σχέδιο προβλέπει κλιμακωτή εισφορά σε μισθούς πάνω από 1.200 ευρώ μηνιαίως, ενώ μεγαλύτερες προβλέπονται οι επιβαρύνσεις για όσους έχουν αποδοχές που ξεπερνούν τα 2.000 ευρώ. Παράλληλα, εξετάζεται και η επιβολή φόρου στη μεγάλη περιουσία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Real News, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου σχεδίου στο υπουργικό συμβούλιο εντός της εβδομάδας θα υποστηρίξει την πρόταση της Επιτροπής Σοφών για δημιουργία αποθεματικού (buffer fund), στο οποίο θα εισφέρουν οι υψηλόμισθοι εργαζόμενοι.

«Ένας τέτοιες πόρος για την κάλυψη των ελλειμμάτων του ασφαλιστικού συστήματος, μπορεί λ.χ. να είναι μια εισφορά στους υψηλά αμειβόμενους ή ένας τραπεζικός φόρος ή ένας φόρος στις μεγάλες περιουσίες και γενικά ένας φόρος εκεί όπου συγκεντρώνεται, παρά την κρίση, ο πλούτος», αναφέρει στο πόρισμά της η Επιτροπή Σοφών.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...