Home / Featured / Ν. Φίλης: Εικόνα εξομάλυνσης στα σχολεία. Από το επόμενο έτος προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών

Ν. Φίλης: Εικόνα εξομάλυνσης στα σχολεία. Από το επόμενο έτος προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: 5:52 μμ Οκτώβριος 19th, 2015  


FILIS

Εικόνα εξομάλυνσης παρουσιάζεται στη μεγάλη πλειοψηφία των σχολικών μονάδων της χώρας, όπως επισήμανε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο οποίος συναντήθηκε με το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ.

Το υπουργείο έχει προχωρήσει σε προσλήψεις 14.000 αναπληρωτών, συμπεριλαμβανομένων και των τελευταίων προσλήψεων που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα και αναμένεται, μέσα στην εβδομάδα, να προχωρήσει περαιτέρω η διαδικασία.

Ο Ν. Φίλης ανέφερε ότι στόχος είναι να σταματήσει το καθεστώς ευκαιριακών διορισμών αναπληρωτών κάθε χρόνο και την επόμενη χρονιά «αναλόγως με τα δημόσια οικονομικά, να προχωρήσουμε σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού».

Από την πλευρά της η ΟΛΜΕ έκανε λόγο για 2.000 κενά στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα οποία -όπως υποστήριξε- θα παραμείνουν ακάλυπτα, μετά και τις προσλήψεις στις οποίες θα προχωρήσει αυτή την εβδομάδα το υπουργείο, καθώς δεν έχουν διασφαλιστεί πιστώσεις για την κάλυψή τους. Από την πλευρά του υπουργείου, ωστόσο, τα κενά αυτά θεωρούνται διαχειρίσιμα.

Επίσης, από τη συζήτηση προέκυψε ότι το υπουργείο είναι ανοικτό σε διάλογο για να βρεθεί λύση για τα άμεσα λειτουργικά ζητήματα, που αφορούν, μεταξύ άλλων, το σύστημα διορισμών και αποσπάσεων των εκπαιδευτικών, ενώ για τα ζητήματα συνταξιοδότησης και μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών, η ηγεσία παρέπεμψε το συνδικαλιστικό όργανο στα καθ’ υλην αρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πρόσκληση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών για υποβολή αιτήσεων απόσπασης σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ

Τέλος, σχετικά με τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι είναι ένα ζήτημα το οποίο μελετάται και για το οποίο θα υπάρξει σύντομα απόφαση από την κυβέρνηση.

ΑΥΓΗ

………………………………………………………………….

ΣΧΕΤΙΚΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μαρούσι, 19 Οκτωβρίου  2015

                                                                                ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

                  ΘΕΜΑ: Ο Υπουργός Παιδείας, Ερευνάς και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης μετά το πέρας της συνάντησης του με τον Κύπριο ομόλογο του Κώστα Κάδη απάντησε σε επίκαιρες ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικές με την ατζέντα των εκπαιδευτικών θεμάτων.

ΚΕΝΑ

Δεν μπορούμε να μιλάμε πλέον για πολλά κενά στις σχολικές μονάδες, αντιθέτως υπάρχει μία εικόνα εξομάλυνσης στη μεγάλη πλειοψηφία των σχολείων.

Μάλιστα στα τμήματα τα οποία έχουν ακόμα κάποια αρρυθμία μόνο το 5 τις εκατό υπερβαίνει τον αριθμό των 25 μαθητών ανά αίθουσα. Δηλαδή και σε αυτή την περίπτωση η αναλογία είναι σε καλό επίπεδο.

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς, μέχρι και την προηγούμενη Παρασκευή, 14000 αναπληρωτές παρουσιάστηκαν στις αίθουσες. Αυτήν την εβδομάδα, κυρίως προς την ειδική αγωγή, πραγματοποιήθηκε ένας ικανοποιητικός αριθμός προσλήψεων αναπληρωτών.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πρόσκληση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών για υποβολή αιτήσεων απόσπασης σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Οι παραπάνω διαπιστώσεις μας προσφέρουν τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σύντομα σε αλλαγές που αφορούν τη λειτουργία του σχολείου. Έτσι ώστε να μην λειτουργεί κάθε νέα σχολική χρονιά ένα καθεστώς ευκαιριακών διορισμών αναπληρωτών. Όπως καλά γνωρίζεται κάθε χρόνο συνταξιοδοτούνται κατά χιλιάδες οι εκπαιδευτικοί χωρίς να γίνεται καμία πρόσληψη.

Αυτά τα προβλήματα τα κληρονομήσαμε δεν τα δημιουργήσαμε εμείς. Τα αντιμετωπίζουμε σιγά-σιγά όχι με ευκαιριακές μεθόδους. Η προσπάθεια μας επικεντρώνεται στο να προχωρήσουμε στην πρόσληψη μονίμου εκπαιδευτικού προσωπικού. Αυτό μελετούμε και ανάλογος με την δημόσια οικονομική κατάσταση ότι θα το πετύχουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ 23% στΑ  ιδιωτικΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ

Το 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση στα σχολεία και τα φροντιστήρια είναι ένα θέμα το οποίο το μελετά ενδελεχώς η κυβέρνηση και σύντομα θα υπάρχει μία απόφαση. Αυτό το διάστημα επεξεργαζόμαστε την αναζήτηση ισοδυνάμων και τον υπολογισμό του ακριβούς ύψους του φόρου προστιθέμενης αξίας. Σύντομα θα είμαστε σε θέση να απαντήσουμε συγκεκριμένα.

 

 

 

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πρόσκληση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών για υποβολή αιτήσεων απόσπασης σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ

Εγκύκλιο (Πρόσκληση), προκειμένου οι  νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να υποβάλουν ...