Home / Featured / Μας την φέρανε για τα καλά….

Μας την φέρανε για τα καλά….

Δημοσιεύτηκε: 1:08 μμ Οκτώβριος 11th, 2015  


epidoma

Του «paratiriti»

https://now24.gr/

Θα είμαστε υπό τη διαρκή εποπτεία του υπουργείου Οικονομικών. Θα έχουμε μόνιμα capital control. Θα έχουμε νέες σαρωτικές αλλαγές στην καθημερινότητα για εκατομμύρια  συνταξιούχους και  δημόσιους υπαλλήλους. Το υπουργείο Οικονομικών, προωθεί  νομοσχέδιο για την  επιβολή μόνιμων ελέγχων και περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και ταυτόχρονα θα υπάρχει υποχρεωτική χρήση καρτών σε όλες τις συναλλαγές. Με δύο λόγια θα έχουμε «μόνιμους» περιορισμούς.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το «Βήμα της Κυριακής», το νέο μέτρο, που εντάσσεται στο πλαίσιο του αγώνα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, προβλέπει εβδομαδιαίο όριο αναλήψεων 150 ευρώ και όχι 420 – όπως ισχύει σήμερα – για τις παραπάνω κατηγορίες. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι συναλλαγές τους με τα υπόλοιπα χρήματα του μισθού ή της σύνταξης  τους θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικά μέσω πλαστικού χρήματος, δηλαδή χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας. Το μέτρο  – σοκ, αν ισχύσει, εκτιμάται ότι θα «αγγίξει» περί τα 3,2 εκατ. συνταξιούχους και δημόσιους υπαλλήλους.

Και εδώ γελάμε:

Στις προβλέψεις του ΥΠΟΙΚ προβλέπεται η εξαίρεση  συνταξιούχων άνω των 75 ετών και όσων ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, όπου η χρήση του πλαστικού χρήματος δεν είναι το ίδιο εύκολη όσο στα αστικά κέντρα και την υπόλοιπη περιφέρεια.

Μα πάνω από τα 75 χρόνια ποιος κάνει έξοδα. Τα μόνα έξοδα που έχει είναι η για φάρμακα η για νοσοκομεία η για έξοδα κηδείας.

Ξέρετε τι κάνουν οι άνθρωποι εκεί στο υπουργείο Οικονομικών; Θα μας αναγκάσουν να ξεπουλήσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε αφού ζούμε μόνο για να πληρώνουμε φόρους.

Θα μας αναγκάσουν να ζήσουμε σε συνθήκες τριτοκοσμικών χωρών. Μέσα στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.  Αυτό είναι το σχέδιο τους.

Και αν καταργήσουν το όριο που έχουμε σήμερα και το κάνουν από 420 ευρώ 150 που προτείνουν τότε ένας που παίρνει μισθό 1000 ευρώ θα μπορεί να κάνει χρήση  των 150 ευρώ την εβδομάδα δηλαδή 600 ευρώ το μήνα. Τα 400 φίλοι μου θα είναι για φόρους. Μην  ανησυχείτε. Θα γίνουμε η Ελλάδα των 600 ευρώ όσοι έχουν δουλειά και οι υπόλοιποι στα …παγκάκια.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...