Τελευταία Νέα

Κυριακή, 28/02/2021, 20:41


Home / HEADER-NEWS / Καταγγελία καθηγητών Οικιακής Οικονομίας‏ για πρακτικές ορισμένων Π.Υ.Σ.Δ.Ε.

Καταγγελία καθηγητών Οικιακής Οικονομίας‏ για πρακτικές ορισμένων Π.Υ.Σ.Δ.Ε.

Δημοσιεύτηκε: 10:02 πμ Οκτώβριος 19th, 2015  


oikiaki

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ως σύλλογος αποφοίτων Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας του Χαροκοπείου είμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε πρακτικές, που εφαρμόζονται από ορισμένα Π.Υ.Σ.Δ.Ε., και δυστυχώς μας ωθούν να ακολουθήσουμε ακόμη και τη δικαστική οδό, ακολουθώντας τα οριζόμενα στο καταστατικό μας.

Αναγκαστικά, αποδεχτήκαμε την ανεργία των τελευταίων χρόνων σαν αποτέλεσμα του περιορισμού των προσλήψεων .Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε, όμως, σε καμία περίπτωση την υποβάθμιση του μαθήματος μέσω της ανάθεσής του σε εκπαιδευτικούς που δεν το πιστεύουν και δεν δύνανται να το υπηρετήσουν. Επίσης δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την αντισυναδελφική και αντεκπαιδευτική υφαρπαγή θέσεων για τα μέλη μας, που εφαρμόζουν, λίγες ,ευτυχώς, Δ.Δ.Ε. Αναφέρουμε χαρακτηριστικά:

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Δεν θα ξαναλειτουργήσουν δια ζώσης τα Πανεπιστήμια όλο το εαρινό εξάμηνο

– Σε Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του λεκανοπεδίου Αθηνών το σύνολο των ωρών Οικιακής Οικονομίας ορισμένων σχολείων διατίθενται για κάλυψη από εκπαιδευτικούς άλλων σχολείων και άλλων ειδικοτήτων.

– Σε Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της βόρειας Ελλάδας οι 102 (εκατόν δύο) ώρες που απέμειναν ασυμπλήρωτες στα σχολεία της, ακόμη και όταν έφταναν το αριθμό 12 ανά σχολείο δεν δηλώθηκαν ως κενά για τον κλάδο μας αλλά «αναμείχθηκαν» με άλλες 83 ώρες άλλης ειδικότητας προκειμένου να δηλωθούν ως δικά της κενά για απόσπαση, μεσούντος του πρώτου τριμήνου του επεισοδιακού φετινού σχολικού έτους!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Δεν θα ξαναλειτουργήσουν δια ζώσης τα Πανεπιστήμια όλο το εαρινό εξάμηνο

-Σε άλλη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της βόρειας Ελλάδας οι εφαρμοζόμενες αλχημείες έχουν οδηγήσει στο να μην εμφανίζεται κανένα κενό για τον κλάδο μας εδώ και χρόνια και χωρίς να υπηρετεί κανένας καθηγητής της ειδικότητας μας!

Θα ήταν ευκταίο να μην είχαν δημιουργηθεί αυτά τα έκτροπα, όπως θα ήταν ευκταίο η υποβάθμιση που δέχεται το μάθημά μας καθώς και η ανεργία που πλήττει τα μέλη μας να μη μας επιτρέπει κάτι παραπάνω από τη μηδενική ανοχή.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΕΡΔΑΡΗ ΣΟΦΙΑ

ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Δεν θα ξαναλειτουργήσουν δια ζώσης τα Πανεπιστήμια όλο το εαρινό εξάμηνο

Κατόπιν εισήγησης της επιτροπής των Ειδικών, η εκπαιδευτική διαδικασία των προπτυχιακών και ...