Home / HEADER-NEWS / Ήταν κάποτε 854 πιστώσεις…

Ήταν κάποτε 854 πιστώσεις…

Δημοσιεύτηκε: 8:37 μμ Οκτώβριος 1st, 2015  


kathigitis

Μετά από επικοινωνία που είχαμε σήμερα, Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015, με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, πληροφορηθήκαμε πως αναμένεται η Υπουργική Απόφαση με την κατανομή των 4.000 πιστώσεων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων(Π.Δ.Ε.).

Την ώρα αυτή γίνονται διαβουλεύσεις υπηρεσιακών και πολιτικών παραγόντων του Υπουργείου Παιδείας και καταβάλλεται, όπως μας τόνισαν, κάθε δυνατή προσπάθεια μέσα στα στενά πλαίσια του Π.Δ.Ε. και των μεγάλων αναγκών στη γενική εκπαίδευση να εξασφαλισθεί ένας αριθμός πιστώσεων και για την Ειδική Αγωγή(προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ε.Α.Ε./Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π) που θα αφοούν στη στελέχωση των δομών των 4 Περιφερειών που έχουν προβλήματα με τα Προγράμματα ΕΣΠΑ(Αττική – Δυτική Μακεδονία – Νότιο Αιγαίο – Στερεά Ελλάδα).

Αυτό κατά την ταπεινή μας γνώμη σημαίνει πως, κατά τα φαινόμενα, τα νούμερα που ακούστηκαν κατά τη χθεσινή συγκέντρωση φορέων Ειδικής Αγωγής στο Υπουργείο Παιδείας δεν θα ισχύσουν τελικά.

Για την ιστορία χθές ακούσαμε πως 854 πιστώσεις από τις 4.000 του Π.Δ.Ε.  θα αφορούσαν
στους αναπληρωτές Ε.Ε.Π.(614) και Ε.Β.Π.(240) των 4 Περιφερειών-Αττική, Δυτική Μακεδονία, Νότιο Αιγαίο και Στερεά Ελλάδα-οι οποίες δεν έχουν λαμβάνειν από τα Προγράμματα ΕΣΠΑ.

Αλλά σήμερα ξημέρωσε μια αλλη μέρα και αύριο θα ξημερώσει μια άλλη…το μόνο βέβαιο.

Βασίλης Βούγιας 
Δημήτρης Παπαευθυμίου
Αιρετοί Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.

…………………………………..

Επειδή κάποιοι ενοχλήθηκαν από το σημερινό ενημερωτικό μου σημείωμα-https://seepea-stella.blogspot.gr/2015/10/854.html – το οποίο ομιλούσε περί του ενδεχομένου να μην ισχύσουν τελικά τα αναφερθέντα περί 854 προσλήψεων Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. (για τις 4 Περιφέρειες δίχως ΕΣΠΑ), από τις συνολικά 4.000 του Π.Δ.Ε., που αφορούν σε όλη την εκπαίδευση, χθές στη συγκέντρωση των φορέων ειδικής αγωγής στο Υπουργείο Παιδείας, έχω να δηλώσω τα εξής:

Εκ της θεσμικής θέσεώς μου ως αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.), οφείλω να ενημερώνω τα μέλη Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. για ότι υποπίπτει στην αντίληψή μου, για οποιοδήποτε θέμα ενημερώνομαι αρμοδίως και τα αφορά.

Ιδίως όσον αφορά στη συγκεκριμένη περίπτωση της διάθεσης των πιστώσεων του Π.Δ.Ε.στο Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. των 4 Περιφερειών που στερούνται άλλη λιγότερο και άλλη περισσότερο των πιστώσεων των διαθεσίμων Προγραμμάτων ΕΣΠΑ., πράγμα το οποίο έχει επιφέρει μεγάλη αναστάτωση στους υποψήφιους αναπληρωτές που έχουν καταθέσει αίτηση πρόσληψης στις ως άνω αναφερθείσες  Περιφέρειες.

Σήμερα λοιπόν κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στο Υπουργείο Παιδείας, επ αφορμή προγραμματισμένης συνεδριάσεως του Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. και μετά από σειρά συναντήσεων με υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες του Υπουργείου, αποκόμισα την εντύπωση πως κάθε άλλο παρά έχει κλειδώσει το 854 ως νούμερο προσλήψεων Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.

Μάλιστα κάποιοι εξ αυτών των παραγόντων διετείνοντο διακαώς πως σ αυτό το νούμερο θα περιληφθούν τελικώς και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί Ε.Α.Ε.

Αυτά, όπως πάντα πράττω και για μένα αυτό αποτελεί θέμα αρχής, τα κοινοποίησα ώστε να ενημερωθούν πάραυτα τα μέλη του Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π., των οποίων είμαι τα μάτια και η φωνή ως εκλεγμένος εκπρόσωπός τους στο Υπουργείο.

Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Δεν έχω μάθει να λειτουργώ δυστυχώς ή ευτυχώς με άλλο τρόπο και αναλαμβάνω την ευθύνη και το όποιο κόστος.

Μακάρι δε να ανησύχησα αναιτίως, μακάρι να είχα λάθος πληροφόρηση και οι πιστώσεις από το Π.Δ.Ε. για το Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. να είναι ακόμα και πιό πάνω από τις 854 που αναφέρθηκαν.

Ειλικρινώς μακάρι!

Βασίλης Βούγιας
1/10/2015

https://seepea-stella.blogspot.gr/

…………………………………………….

ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ Δ. ΜΠΡΑΤΗ

Οι 4000 πιστώσεις του ΠΔΕ έφτασαν από χθες βράδυ στο υπουργείο παιδείας.Η πολιτική ηγεσία θα σποφασίσει για το πώς θα κατανεμηθούν. Πάντως τα όσα γράφηκαν ότι από αυτές τις πιστώσεις θα δοθούν 850 για ΕΕΠ και ΕΒΠ δεν ισχύουν. 

Αυτή τουλάχιστον την ενημέρωση είχα πριν λίγο από τη Γενική Δνση προσωπικού.

facebook


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...