Home / HEADER-NEWS / Η ΠΕΑΔ εκφράζει την συμπαράσταση της σε αναπληρώτρια

Η ΠΕΑΔ εκφράζει την συμπαράσταση της σε αναπληρώτρια

Δημοσιεύτηκε: 5:02 μμ Οκτώβριος 1st, 2015  


petition2

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ (Π.Ε.Α.Δ.)

Αρ. Μητρώου Σωματείου:30492 ειδ.6283

Αρ. Διαταγής Αναγνώρισης:457/14-10-21014

του Ειρηνοδικείου Αθηνών

email: pead2014@gmail.com.

Αθήνα, 30-9-2015

Ανοικτή επιστολή / έκκληση

Η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας εκπ/σης ως συλλογική έκφραση των αναπληρωτών επιθυμεί να εκφράσει προς κάθε υπεύθυνο την αμέριστη συμπαράστασή της στη συνάδελφο που αναγκάστηκε σε ακύρωση της αίτησης της. Αιτία η άρνηση της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης να τροποποιήσει την αίτησή της εκτός του χρόνου υποβολής αιτήσεων, καθώς από το νόμο δεν προβλέπεται τέτοιου είδους πρόνοια για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Ο λόγος της συνάδελφου ήταν σοβαρότατος και αφορούσε αιφνίδια διάγνωση καλπάζουσας μορφής θανατηφόρας ασθένειας που παρουσίασε συγγενής πρώτου βαθμού. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται ούτε στην φετινή εγκύκλιο, ούτε και σε καμιά παλαιότερη. Άμεση συνέπεια να υποχρεωθεί η συνάδελφος σε ανεργία για το σχολικό έτος 2015 – 2016 και στέρηση προϋπηρεσίας της.

Την ίδια στιγμή που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και φέρουν τις ίδιες ευθύνες με τους συναδέλφους τους μόνιμους εκπαιδευτικούς, οι αναπληρωτές στερούνται κάποιων στοιχειωδών δικαιωμάτων σε ειδικές περιπτώσεις όπως η επίμαχη.

Ως Π.Ε.Α.Δ. προσυπογράφουμε το δίκαιο αίτημα με αφορμή την περίπτωση της συναδέλφου, για αναθεώρηση του σχετικού νομικού πλαισίου ούτως ώστε να προβλέπεται η άνευ επιπτώσεων κατ’εξαίρεση τροποποίηση της αίτησης αναπληρωτή όταν συντρέχουν σοβαροί λόγοι.

Οι επί χρόνια ελαστικά εργαζόμενοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ζητούν από την Πολιτεία τουλάχιστον μια ευαισθητοποίηση που κατά το δυνατόν θα σέβεται την προσφορά τους στη δημόσια εκπαίδευση.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Διαμάντης Θεόδωρος

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεωργιάδου Αικατερίνη

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΔΩ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...