Home / HEADER-NEWS / Η Παράλληλη Στήριξη παύει να ναι παράλληλη και πολύ περισσότερο δεν έχει καμιά σχέση με στήριξη!!!!

Η Παράλληλη Στήριξη παύει να ναι παράλληλη και πολύ περισσότερο δεν έχει καμιά σχέση με στήριξη!!!!

Δημοσιεύτηκε: 7:35 μμ Οκτώβριος 22nd, 2015  


paralilisiriksigiatousmathites

Λουκάς Καβακλής

αιρετός εκπρόσωπος στο ΠΥΣΠΕ Α Αθήνας

Ο υπουργός Παιδείας κ Φίλης όπου και αν εμφανίζεται λανσάρει το μανδύα ενός ιδιαίτερα ευαίσθητου υπουργού για την Ειδική Αγωγή.

Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Η μνημονιακή πολιτική οδηγεί στον ακρωτηριασμό δικαιωμάτων και σε αυτή την ιδιαίτερα ευαίσθητη κατηγορία μαθητών. 51 προσλήψεις αναπληρωτών Παράλληλης Στήριξης στην Α Αθήνας για 150 ανανεώσεις αιτήσεων και άλλων 50 περίπου νέων αιτήσεων για παράλληλη στήριξη!!! Ούτε το 25% δεν ικανοποιήθηκε!!!

Την ίδια στιγμή τα τμήματα ένταξης των σχολείων είτε δεν λειτουργούν πάνω από 30 στην Α Αθήνας ούτε επαρκούν εκεί που υπάρχουν να καλύψουν τον πραγματικό αριθμό μαθητών που έχουν διαγνωσμένα την ανάγκη τους!!!

Δεν συζητάμε για τους μαθητές που δεν έχουν διαγνώσεις και συνήθως είναι σε χειρότερη μοίρα γιατί ούτε η οικογένειά τους δεν αναγνωρίζει το πρόβλημα.

Και σαν να μην έφθανε αυτό….

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι η Π.Σ. είναι ατομική, δηλαδή προσλαμβανόταν ένας εκπαιδευτικός για αποκλειστικά ένα μαθητή για το εκάστοτε έτος. Από πέρσι, και φέτος ακόμα  περισσότερο όμως, τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Μη έχοντας τον ικανό και αναγκαίο αριθμό προσλήψεων η Διευθύντρια Εκπαίδευσης, ο υπεύθυνος Σχολικός Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής αλλά και όλοι οι Σχολικοί Σύμβουλοι κατέληξαν σε μια σολομώντεια «λύση».

Να μοιράσουν τους εκπαιδευτικούς στο σύνολο των περιπτώσεων!!!!

Στέλνουν τους αναπληρωτές συναδέλφους μας  σε 2 και 3 μαθητές, ακόμα και σε 2 και 3 διαφορετικά σχολεία, ακόμα και σε διαφορετικές περιοχές!

Θέλουν να μας πείσουν ότι το να έχει κανείς  2 και 3, ακόμα και 4 μαθητές μπορεί να λέγεται Παράλληλη Στήριξη! Και τις υπόλοιπες ώρες το παιδί τι κάνει; Ο εκπαιδευτικός της τάξης πώς λειτουργεί;

Η «παιδαγωγική» λογική πίσω απ’ αυτή τη νέα διευθέτηση; ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ! Καμία, μα καμία παιδαγωγική λογική δε συνάδει με το απαράδεκτο αυτό μέτρο του Υπουργείου Παιδείας που υλοποιούν οι διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Είναι επικίνδυνοι! Δεν υπολογίζουν απολύτως τίποτα αρκεί να συμμορφωθούν με τα δημοσιονομικά όρια που θέτει η ΕΕ και το ΔΝΤ!

Τα αποτελέσματα…

•Πρώτα απ’ όλα από παιδαγωγική και μόνο σκοπιά, αυτό το μέτρο είναι καταστροφικό. Τα παιδιά αυτά είναι μια ευαίσθητη κατηγορία που χρειάζεται συνεχή φροντίδα και προσοχή, και φυσικά πολύ χρόνο για εμπιστευτούν τον εκπαιδευτικό, ώστε να επιτευχθεί το οποιοδήποτε αποτέλεσμα.

•Από τη σκοπιά του εργαζόμενου εκπαιδευτικού, νομιμοποιείται πλέον ένα καθεστώς πλήρως ελαστικής εργασίας. Να τρέχουν από Σχολείο σε Σχολείο και περιοχή σε περιοχή, συχνά την ίδια μέρα.

Ακρωτηριασμός της εκπαίδευσης! Την πληρώνουν μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί! Και πρώτοι όσοι βρίσκονται στην Ειδική Εκπαίδευση, τόση ευαισθησία έχουν οι κατά τ’ άλλα ελεήμονες που μας κυβερνούν.

Η Ειδική Αγωγή αργοπεθαίνει μαζί με τους μαθητές της, και δε γίνεται να προσπαθούμε να τη σώσουμε με κανέναν «εξορθολογισμό» όσο δεν προσλαμβάνουν δασκάλους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες!

Ταυτόχρονα, οι σχολικοί σύμβουλοι αντί να τιμήσουν τον παιδαγωγικό τους ρόλο και να βγουν ανοιχτά να καταγγείλουν αυτή την πολιτική, διαλέγουν το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου και μοιράζουν ισόνομα τη φτώχεια, με επίγνωση ότι αυτό μπορεί να είναι και καταστροφικό για τα παιδιά με τέτοιους είδους αναπηρίες!!!

Καλούμε το ΥΠΑΙΘ να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις εκπαιδευτικών έτσι ώστε να καλυφθούν ΟΛΕΣ οι αιτήσεις με έναν εκπαιδευτικό για κάθε παιδί.

Μαζικές προσλήψεις και κάλυψη όλων των κενών τώρα!

https://www.esos.gr/arthra/40457/i-parallili-stirixi-payei-na-nai-parallili-kai-poly-perissotero-den-ehei-kamia-shesi-me


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...