Τελευταία Νέα

Τετάρτη, 28/07/2021, 23:22


Home / HEADER-NEWS / Γεροβασίλη – Ψάχνουμε για το ισοδύναμο του ΦΠΑ στην εκπαίδευση. Κάθετα αντίθετοι οι δανειστές με το ΦΠΑ στην εκπαίδευση

Γεροβασίλη – Ψάχνουμε για το ισοδύναμο του ΦΠΑ στην εκπαίδευση. Κάθετα αντίθετοι οι δανειστές με το ΦΠΑ στην εκπαίδευση

Δημοσιεύτηκε: 10:34 μμ Οκτώβριος 19th, 2015  


gerovasili

Στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βρεθούν ισοδύναμα έτσι ώστε να μην επιβληθεί ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση αναφέρθηκε σήμερα σε δηλώσεις της η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη. Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 είπε πως γίνεται προσπάθεια προκειμένου να βρεθεί το ισοδύναμο και να μην εφαρμοστεί το άδικο, όπως είπε, μέτρο της επιβολής ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Οι πλήρεις δηλώσεις της κ. Γεροβασίλη εχουν ως εξής: «Αυτή τη στιγμή που συζητάμε γίνεται πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια, δεν σταμάτησε τις τελευταίες μέρες, προκειμένου να βρεθεί το ισοδύναμο αυτό που θα αντικαταστήσει το συγκεκριμένο μέτρο. Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη κάτι από το οικονομικό επιτελείο. Πιστεύω ότι τις επόμενες μέρες, θα έχει γίνει εφικτό, προκειμένου να αρθεί αυτό το άδικο, πραγματικά, μέτρο…

Μόλις αυτό βρεθεί, το οικονομικό επιτελείο θα το ανακοινώσει. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια… Η προσπάθεια και η εντολή του Πρωθυπουργού είναι να βρεθεί οπωσδήποτε το ισοδύναμο που θα αντικαταστήσει αυτό το μέτρο».

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Κάθετα αντίθετοι οι δανειστές με τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση

Η κυβέρνηση αναζητά  τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ απομένουν μόλις τέσσερις μέρες για τη λήψη των σχετικών αποφάσεων και με το παρασκήνιο να είναι εντονότατο για το πώς εγκλωβίστηκε στην ουσία η ελληνική πλευρά στη δύσκολη σημερινή θέση στην οποία βρίσκεται.

Σύμφωνα με το Mega από την πλευρά των δανειστών, από το καλοκαίρι, όταν ξεκίνησε και η διαπραγμάτευση με το κουαρτέτο των δανειστών, η ελληνική κυβέρνηση φέρεται να επιθυμούσε πάση θυσία την επιβολή συντελεστή 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, σε μια προσπάθεια να αποφύγει άλλα, πιο επώδυνα κατά την κρίση της μέτρα.

Οι δανειστές φέρονται κατά τις ίδιες πληροφορίες να ήταν κάθετα αντίθετοι στην επιβολή ενός τέτοιου μέτρου, καθώς εκτιμούσαν ότι δεν θα απέδιδε.

Παρά τις ενστάσεις των δανειστών, η Αθήνα όχι μόνο δεν έκανε πίσω, αλλά ανέβασε και τον πήχη των εσόδων από το συγκεκριμένο μέτρο στα 300 εκατ. ευρώ ετησίως, την ώρα που έρευνα του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ δείχνει ότι το μέτρο μπορεί να αποφέρει μόλις 34,4 εκατ. ευρώ εάν εξαιρεθούν τα φροντιστήρια, δηλαδή να καλύψει το 11,5% του στόχου! Επιπρόσθετα, η ίδια έρευνα δείχνει ότι θα αναγκαστούν να φύγουν και περίπου 18.000 μαθητές από τα ιδιωτικά σχολεία.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Διαδικασία και κριτήρια για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, τα ΙΕΚ και τα ΣΔΕ

Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση εγκλωβίστηκε ουσιαστικά στους υπεραισιόδοξους στόχους της και τώρα καλείται να ψάχνει ισοδύναμα μέτρα που φαντάζει πολύ δύσκολο να βρεθούν.

Εν αναμονή των αποφάσεων της κυβέρνησης, γονείς και εκπαιδευτικοί ιδιωτικών σχολείων κάθονται σε… αναμμένα κάρβουνα, διεκδικώντας την πλήρη κατάργηση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση, ενώ έχουν προγραμματίσει μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Τετάρτη.

 

ΟΕΦΕ, https://www.dikaiologitika.gr/

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας ...