Home / HEADER-NEWS / ΦΠΑ στην εκπαίδευση – «Δεν θα ληφθεί απόφαση που θα μεταφέρει το πρόβλημα από την μία τσέπη στην άλλη»

ΦΠΑ στην εκπαίδευση – «Δεν θα ληφθεί απόφαση που θα μεταφέρει το πρόβλημα από την μία τσέπη στην άλλη»

Δημοσιεύτηκε: 9:17 μμ Οκτώβριος 18th, 2015  


frontistirio

Εντός της εβδομάδας αναμένονται οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για το ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Όπως ανακοίνωσε μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, το ΦΠΑ θα αντικατασταθεί με άλλο φορολογικό ισοδύναμο.

«Έληγε τυπικά η διαδικασία και έπρεπε να έχει παρθεί απόφαση, λόγω των εξελίξεων των ημερών δεν πάρθηκε σχετική απόφαση σε επίπεδο κυβέρνησης ακόμα» ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης και τόνισε ότι «πολιτικά έχουμε συγκεκριμένη κατεύθυνση αλλά δεν είμαστε έτοιμοι αυτή τη στιγμή γιατί έχουμε μια υπευθυνότητα σε αυτό το ζήτημα». «Μέσα σε αυτή την εβδομάδα θα υπάρχει οριστική απόφαση και θα γίνουν οριστικές ανακοινώσεις».

Ο κ.Αλεξιάδης αναφερόμενος στην υπόθεση φοροδιαφυγής, τα στοιχεία της οποίας έδωσε χθες από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, μίλησε «για μια υπόθεση φοροδιαφυγής που θα κάλυπτε το ΦΠΑ με συγκεκριμένα στοιχεία που είπα και στη Βουλή. Αυτό που αναφέρθηκε και από τον κ. Φίλη και από μένα ήταν να δώσουμε την εικόνα ότι αυτό που ψάχνουμε, δηλαδή τα 167 εκατ. για το 2015 και τα 240 εκατ. για το 2016, δεν είναι σε σχέση με τις μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής κάτι τραγικό».

«Δεν μπορεί όμως να αντικατασταθεί με μια υπόθεση φοροδιαφυγής, πρέπει να αντικατασταθεί με μόνιμα φορολογικά μέτρα, δηλαδή με φορολογικά ισοδύναμα. Τον αντικαθιστούμε με συγκεκριμένα μέτρα» υπογράμμισε.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι υπάρχουν πολλές εναλλακτικές προτάσεις, βασικό όμως μέλημα της κυβέρνησης είναι να μην ληφθεί μια απόφαση, «η οποία θα μεταφέρει το πρόβλημα από την μια τσέπη στην άλλη τσέπη».

ΟΕΦΕ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...