Home / HEADER-NEWS / Οι μαθητές οργανώνουν ξανά καταλήψεις μέσω facebook. Τι λέει το event που δημιούργησαν

Οι μαθητές οργανώνουν ξανά καταλήψεις μέσω facebook. Τι λέει το event που δημιούργησαν

Δημοσιεύτηκε: 9:44 πμ Οκτώβριος 26th, 2015  


katalipsi

Με τα προβλήματα στην παιδεία να παραμένουν άλυτα, απ’ ό,τι φαίνεται, οι μαθητικές κινητοποιήσεις επιστρέφουν για άλλη μία χρονιά. Αυτή τη φορά, συντονισμένες πανελλαδικά μέσα από event στο facebook, όπως είχε γίνει και πέρυσι.

Το event καλεί στις 2 Νοέμβρη σε συντονισμό δράσης πανελλαδικά, με καταλήψεις και πορείες από τους μαθητές και οργάνωση μεγάλης μαθητικής πορείας στις 2 Νοέμβρη, στις 12:00, στα Προπύλαια. Μάλιστα, οι μαθητές ετοιμάζουν και κινητοποίηση την Παρασκευή 23/10, στις 13.00, στο Υπουργείο Παιδείας. Οι κινητοποιήσεις έχουν αποφασιστεί από τα 5μελή και 15μελή των μαθητών και τις συνελεύσεις τους και το facebook χρησιμοποιείται για την ενημέρωση και το συντονισμό της δράσης πανελλαδικά.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι την ίδια περίοδο, ανάλογο event στο facebook ήταν η αφορμή να ξεσπάσουν καταλήψεις σε πάνω από 500 σχολεία, δίνοντας τη σκυτάλη σε φοιτητικές κινητοποιήσεις. Το VICE, τότε, είχε παρακολουθήσει στενά τις κινητοποιήσεις μαθητών και φοιτητών αποκτώντας σπάνια πρόσβαση στις καταλήψεις τους.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη σχολική χρονιά που η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα κληθεί να έρθει αντιμέτωπη με το φοιτητικό κίνημα, από το οποίο θυμίζεται ότι είχε ξεκινήσει τη δράση του ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τη δεκαετία του ’90.

Μέχρι τώρα, στο event που δεν έχει δημιουργηθεί ούτε 24 ώρες, έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 1.900 άτομα.

Όπως αναφέρει το site mathites.gr, στο οποίο κάνει αναφορά το event, οι λόγοι της κινητοποίησης είναι μεταξύ άλλων:

«Γιατί τα σχολεία μας δεν έχουν τα απαραίτητα για να λειτουργήσουν. Δεν έχουν καθηγητές – βιβλία – υποδομές – εργαστήρια.

Γιατί δεν πάει άλλο οι γονείς μας να πληρώνουν για φροντιστήρια, ιδιαίτερα, ακόμα και για τη λειτουργία των σχολείων μας.

Γιατί δεν πάει άλλο να τρελαινόμαστε από το πρωί μέχρι το βράδυ για ένα απολυτήριο με συνεχόμενες εξετάσεις και αβέβαιο μέλλον».

Όπως σημειώνεται, οι μαθητές διεκδικούν «Το Υπουργείο και η Κυβέρνηση να εξασφαλίσουν ΤΩΡΑ χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία μας. Να αντιμετωπιστούν τα κενά, οι ελλείψεις σε καθηγητές, να δοθούν λεφτά για αναλώσιμα, υποδομές και ό,τι άλλο χρειάζεται για να λειτουργήσουν τα σχολεία μας. Να δοθούν όλα τα βιβλία που λείπουν. Ούτε 1 ευρώ από την τσέπη των γονιών μας για τη μόρφωσή μας. Να δοθεί δωρεάν το βιβλίο των Αγγλικών.

Να μη μας στοιβάζουν στις τάξεις, να μην καταργούν-συγχωνεύουν σχολεία και τμήματα. Κάθε τμήμα να έχει 20 μαθητές για να μπορεί να γίνεται μάθημα.

Δωρεάν και ασφαλής μεταφορά για όλους τους μαθητές, όλες τις ώρες της μέρας. Ένα γεύμα για όλους τους μαθητές.

Στα τσακίδια τα μνημόνιά τους. Στα τσακίδια οι νόμοι τους για το «Νέο Λύκειο» και το «Νέο επαγγελματικό Λύκειο».

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...