Home / Featured / Δεσμεύσεις του Υπουργού για προσλήψεις και αποσπάσεις

Δεσμεύσεις του Υπουργού για προσλήψεις και αποσπάσεις

Δημοσιεύτηκε: 1:33 μμ Οκτώβριος 25th, 2015  


filis

Μεγαλύτερη έμφαση θα δοθεί στην Ειδική Εκπαίδευση  σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης. Μέχρι στιγμής στον ευαίσθητο αυτό χώρο της εκπαίδευσης έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 4.500 προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Προσλήψεις θα γίνουν και στα καλλιτεχνικά και μουσικά σχολεία όπου φέτος δεν στηρίζονται από το ΕΣΠΑ και γι αυτό είναι αναγκαίο να στηριχτούν με επιπρόσθετες πιστώσεις από το ΠΔΕ. «Θέλουμε να ενισχύσουμε τα σχολεία τα καλλιτεχνικά και τα μουσικά, όπου αυτήν τη στιγμή είναι χαμηλός ο αριθμός των προσλήψεων» δήλωσε ο υπουργός.

Επίσης θα καλυφθούν τα κενά στα δημοτικά σχολεία σε όλες τις ειδικότητες ενώ και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα πάρει μέρος από τις πιστώσεις καθώς όπως ανέφερε ο υπουργός «οι τρεις κλάδοι που θα χρειαστούν κάποια ενίσχυση περαιτέρω είναι οι τρεις βασικοί, δηλαδή φιλόλογοι, μαθηματικοί και φυσικοί. Αυτός είναι ο προγραμματισμός μας».

Ο υπουργός Παιδείας δεσμεύτηκε ότι μέχρι τις 31 Μαΐου θα λυθεί το πρόβλημα  των αποσπάσεων εκπαιδευτικών εκτός αιθούσης.

«Όπως  ξέρετε περίπου τέσσερις χιλιάδες εκπαιδευτικοί δεν υπηρετούν στις οργανικές τους θέσεις μέσα στην Αίθουσα, αλλά σε άλλες θέσεις, είτε αυτές έχουν έμμεση σχέση με την εκπαίδευση είτε είναι αμιγώς διοικητικές. Πρόθεσή μας είναι αν υπάρχουν εκπαιδευτικοί που υπηρετούν για πολλά ή για αρκετά χρόνια εκτός αιθούσης, να τους δοθεί η δυνατότητα να μεταταγούν από το εκπαιδευτικό στο διοικητικό έργο της δημόσιας διοίκησης» τόνισε ο υπουργός Παιδείας από το βήμα της Βουλής, προσθέτοντας ότι ο στόχος είναι του χρόνου τα σχολεία να λειτουργήσουν χωρίς τα προβλήματα της τελευταίας δεκαετίας.

Χαρακτηρίστηκα δήλωσε ο Νίκος Φίλης ότι η υπόσχεση που δίνουμε ενώπιον της ελληνικής Βουλής -για την οποία θα εργαστούμε και ελπίζουμε να πετύχουμε- είναι του χρόνου τα σχολειά να λειτουργήσουν χωρίς τα προβλήματα της τελευταίας δεκαετίας.

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...