Home / HEADER-NEWS / Δεκέμβριο ευελπιστούν να ξεκινήσει η Ενισχυτική Διδασκαλία

Δεκέμβριο ευελπιστούν να ξεκινήσει η Ενισχυτική Διδασκαλία

Δημοσιεύτηκε: 4:35 μμ Οκτώβριος 31st, 2015  


enisxitiki

Δεκέμβριο ευελπιστούν να ξεκινήσει η Ενισχυτική Διδασκαλία

Δεν κατατέθηκε έως τώρα ρύθμιση για επίσπευση των διαδικασιών

Το Δεκέμβριο ευελπιστούν στο Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με πληροφορίες μας,  να ξεκινήσει το Πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας για τους μαθητές των Γυμνασίων το οποίο θα προσφέρει 1.022 θέσεις εργασίας σε εκπαιδευτικούς όπως είναι οι φιλόλογοι, μαθηματικοί, φυσικοί κ.α.

Αν και υπήρχαν πληροφορίες για κατάθεση ρύθμισης για την επίσπευση των διαδικασιών μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο. Το Υπουργείο διαθέτει 7.820.000 ευρώ για το εν λόγω πρόγραμμα και η προθεσμία υποβολής προτάσεων ολοκληρώνεται στις 9 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρεται το τεχνικό δελτίο  σκοπός του προγράμματος της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης είναι η επανένταξη των μαθητών/τριών στη μαθησιακή διαδικασία, η μείωση της μαθητικής διαρροής, η βελτίωση της απόδοσης τους ώστε να ολοκληρώσουν τη δεύτερη βαθμίδα της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με επιπρόσθετο στόχο οι μαθητές/τριες να αυξήσουν τις πιθανότητες πρόσβασής τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ως εκ τούτου, με τη λειτουργία της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα, όπου παρατηρούνται υψηλά ποσοστά σχολικής αποτυχίας, δημιουργούνται συνθήκες πρόληψης και θεραπείας του κοινωνικού αποκλεισμού και αναβαθμίζεται η ποιότητα της Εκπαίδευσης. Η Πράξη αφορά στην ανάπτυξη αυτοτελούς υποστηρικτικού προγράμματος διδασκαλίας στην πρώτη και δεύτερη βαθμίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσιο, Λύκειο, ΕΠΑΛ) σε μαθήματα, όπως η Γλωσσική Διδασκαλία (Αρχαία και Νέα Ελληνικά), τα Μαθηματικά, η Φυσική, η Χημεία, οι Ξένες Γλώσσες, τα μαθήματα ειδικότητας κ.ά. κατά το σχολικό έτος 2015-2016 σε σχολεία όλης της χώρας.

Καλόγηρος Βασίλειος

xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...